SSD slaví kulatiny se světovou elitou

SSD slaví kulatiny se světovou elitou

16. 06. 2010  |  Autor: redakce  |  Komentáře (0)
V Ostravě se bude konat 55. pokračování Slim Slam Drum, které proběhne poslední červnový pátek. Desetiletou historii zhodnotí kvarteto Cause 4 Concern, Counterstrike, Blokhe4d a Masheen na dvou pódiích.
Pokud fandíte drum´n´bassu, pátek 25. června 2010 máte ve svých diářích zakroužkovaný už hodně dlouho. Do Ostravy se chystá plejáda zahraničních producentů, aby spolu s místním EXT-Dustem a Dvoikou.troikou zrekapitulovali vývoj SSD, jedné z nejznámějších českých tanečních akcí.

První z hvězd je čtveřice Cause 4 Concern, za níž dorazí Optiv. Ten se velmi rychle postavil i na vlastní nohy. Kromě své tvorby, které nejvíc sluší přívlastky nekompromisní, zběsilá a stručná, se proslavil i založením vydavatelství Red Light.

optiv

Pokud mluvíme o Optivově hudbě jako o nekompromisní, pro popsání muziky jihoafrického dua Counterstrike chybí slova. Jejich drum´n´bass na pomezí experimentální taneční hudby a nezvladatelného drill´n´bassu je však dost originální na to, aby jej každý posluchač poznal i bez nápovědy.

Trio mužů s ostrým břitem uzavírá Brit Trevor Sheen aka Masheen. Ve své tvorbě bez zbytečných berliček a trylků odkazuje k surovému techstepu, na němž vyrostla většina českých drum´n´bassových fandů. Trevor zkrátka moc dobře ví, co funguje na každém parketu a ve všech zemích.

masheen

„Lidštější“ tvář současných zlámaných beatů reprezentuje na červnovém SSD Uman z projektu Blokhe4d. Před pár týdny se sice blýskli inteligentní poslechovkou Full Circle na britském Hospitalu, ale i oni umí zatnout do živého. Své sety staví tak, aby si na své přišli kluci i holky.

Desáté výročí SSD oslaví v pátek 25. června i domácí DJs a producenti. Fabric rozdělený do dvou plnohodnotných scén přivítá dvojice No Money a Deadly Viperz, českého drum´n´bassového producenta roku Philipa TBC a místní partu v čele s Elvisem a Yadelem.

Dodal: Ondřej Stratilík
INFORMACE K HUDEBNÍ AKCI

SSD 10. VÝROČÍ

Pátek 25. 6. 2010
Vstup: 150 Kč
Vystupují:
Cause 4 Concern (Red Light, UK), Counterstrike (Barcode, JAR), Masheen (UK), Blokhe4d (Bad Taste, UK), No Money, Wenia, Elvis, Smario, Yadel, Deadly Viperz
Další informace
0 KOMENTÁŘŮ
DISKUZE
Jméno:
Email:
Titulek:
Text:
Zadejte číslo 144:
SOUVISEJÍCÍ OBSAH
TIPY NA ZAJÍMAVÝ OBSAH
REKLAMA   |   KONTAKT   |   ARCHIV   |   FESTIVALY 2024   |   RSS
ISSN 1801-6340, © Copyright Poslouchej.net 2003-2012
Webdesign a grafika