Optiv: V Cause4Concern jsme už jen dva

Optiv: V Cause4Concern jsme už jen dva

21. 06. 2010  |  Autor: redakce  |  Komentáře (0)
Jedním ze čtyř zahraničních headlinerů, kteří zahrají v pátek 25. června v Ostravě na výroční párty SSD aka Slim Slam Drum, je i švýcarský producent Optiv, člen Cause4Concern. Organizátoři akce se nedávno spojili s jeho studiem v Bernu a pozjišťovali, jak to u něj vypadá.
Edwarde, jak se vede? Děláš teď na něčem?
Díky za optání, jde to dobře. Makám teď hlavně na muzice. Jak na spolupracích s BTK a Markem z C4C, tak na řadě svých sólových písniček a remixech.

Takže spravování tvého labelu ti nezabírá moc času?

No, starám se i o naše společné vydavatelství C4C, takže občas je těžké najít si čas pro vlastní muziku. Ale obvykle to dělám tak, že ráno věnuju uřadování, a odpoledne se přesunuju do studia. Tam jsem mnohem radši.



Objevil se u vás nějaký nový talent?

Na C4C teďka máme jeden remix od projeku Chris Octane & Dlr, opravdu se mi líbí, co tihle chlápci dělají. A na mém Redlightu se mi právě upsal Borderline. Na tahle jména byste si měli dát pozor.

Ve studiu děláš spíš sám, nebo společně s Markem a Stuem?
Stu už se v naší společné muzice bohužel neangažuje. Takže hudba, kterou vypouštíme ven pod hlavičkou Cause4Concern, je už jen moje a Markova práce. Ten za mnou lítá z Británie do Švýcarska a trávíme tu spolu několik týdbů tvorbou nových tracků.

Několik z tvých posledních písniček se pohybuje v „dubstepovém módu“...
Ty skladby, o nichž mluvíš, jsem vlastně zasadil do stejného tempa jako drum´n´bass, ale jsou mnohem víc odhalenější a minimalističtější než náš obvyklý sound. Tenhle hlubší zvuk hudby jako producent a posluchač miluji, coby DJ ale dávám přednost tvrdší straně.

Přesto se musím zeptat – nezdá se ti dubstep mnohem masivnější než všechen současný drum´n´bass?

Těžko říct. Ačkoliv ho mám rád, snažím se od něj držet stranou. Mnoho DJs kombinuje ve svých setech dubstep i drum´n´bass, ale já je považuju za dva rozdílné žánry.

Před pár lety si skladby Cause4Concern oblíbili breakbeatoví DJs. Přehrávali je v pomalejší rychlosti. Sledujete tenhle fenomén?
Pokud si dobře pamatuju, DJs tohle dělali posledních deset let, ale netuším, jak je to nyní. Za tu dobu jsme udělali několik čistokrevných breakbeatových skladeb, ale šlo spíš o experimenty. Mimo jiné, hodně písniček v tomhle rytmu je i na našem posledním albu Pandemic.

Kam vyrazíš v létě?
Zatím žádné plány. Pokud si najdu nějaký čas, využiju last minute něteré ze švýcarských cestovek.



Dodal: Ondřej Stratilík
INFORMACE K HUDEBNÍ AKCI

SSD 10. VÝROČÍ

Pátek 25. 6. 2010
Vstup: 150 Kč
Vystupují:
Cause 4 Concern (Red Light, UK), Counterstrike (Barcode, JAR), Masheen (UK), Blokhe4d (Bad Taste, UK), No Money, Wenia, Elvis, Smario, Yadel, Deadly Viperz
Další informace
0 KOMENTÁŘŮ
DISKUZE
Jméno:
Email:
Titulek:
Text:
Zadejte číslo 144:
SOUVISEJÍCÍ OBSAH
TIPY NA ZAJÍMAVÝ OBSAH
REKLAMA   |   KONTAKT   |   ARCHIV   |   FESTIVALY 2024   |   RSS
ISSN 1801-6340, © Copyright Poslouchej.net 2003-2012
Webdesign a grafika