Steve Bug: Otec minimal soundu

Steve Bug: Otec minimal soundu

21. 06. 2010  |  Autor: redakce  |  Komentáře (0)
Opravdová bomba na červnovém Trávově Acid Boxu! Pozvání přijal Steve Bug, šéf etablované značky Poker Flat. Steve Bug je skutečně vyjímečná postava celé hudební scény, na níž prostřednictvím své studiové práce a dnes již kultovního vydavatelství Poker Flat jednoznačně udává trendy. Je taktéž znám tím, že hudba je pro něj opravdovou vášní.
Už od raných hudebních dnů v éře acid houseu, kdy vystupoval v Brémách a Hamburku, jeho obrovský talent zářil a byla jen otázka času, kdy mu dá průchod naplno. V roce 1993 zaznamenává první producentské pokusy, tenkrát v podobě tranceu a tvrdších tanečních beatů, tolik typických pro 90. léta. Postupně se však propracovával k lehčím a deepovějším polohám houseu a čím dál více koketoval s minimal zvukem.



Stevea lze klidně označit za jednoho z otců minimal soundu – vždyť jeho deska Volksworld a kompilace Da Minimal Funk se staly klasickými počiny tohoto žánru o vzory pro celou generaci producentů. Nutné je zmínit Bugův label Raw Elements, na kterém se světu představil například Vincenzo a s nímž jsou dřevní doby minimalu neodmyslitelně spjaty.



V roce 1999 se však začíná psát historie labelu Poker Flat, který Steve otevřel další žánrovou klasikou Loverboy. Originální funky, groovy a minimal zvuk zajistil vydavatelství postavení na výsluní, které už trvá přes jednu dekádu. Touha objevovat, experimentovat, ale i orientace na taneční parket, to jsou základní přísady Poker Flat. Ještě větší zvukovou pestrost zajišťují sesterské značky Dessous a Audiomatique.



Jako dj za sebou nechává Steve stejně oslnivou stopu: kultovní série Bugnology, mixy pro Cocoon, Fabric nebo FUSE, vystoupení po celém světě, na předních hudebních festivalech. Nezahálí ani ve studiu – deska Sensual je na spadnutí a Bug nám ukázky z ní jistě předvede na Acid Boxu, právě teď vyšel singl Flight 111 nebo The Chichi Squad.

Podtrženo sečteno: červnový Acid Box bude jedinečný, buďte tam!

Dodal: Ondrej Golis, Roxy Promotion
INFORMACE K HUDEBNÍ AKCI

ACID BOX WITH STEVE BUG

Pátek 25. 6. 2010
Vstup: 150/200 Kč
Vystupují:
Steve Bug (GER), Tráva, Raidem, vj Spectravision37
Další informace
0 KOMENTÁŘŮ
DISKUZE
Jméno:
Email:
Titulek:
Text:
Zadejte číslo 144:
SOUVISEJÍCÍ OBSAH
TIPY NA ZAJÍMAVÝ OBSAH
REKLAMA   |   KONTAKT   |   ARCHIV   |   FESTIVALY 2024   |   RSS
ISSN 1801-6340, © Copyright Poslouchej.net 2003-2012
Webdesign a grafika