FESTIVALY 2024

březen
01
02
03
04
05
06
07
08
09
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
DOPORUČUJEME FESTIVALY
ZAHRANIČNÍ FESTIVALY

Co nabídne 13. ročník festivalu Hradhouse

Co nabídne 13. ročník festivalu Hradhouse
23. 06. 2010   |   Autor: redakce   |   Komentáře (10)
(Promotion) Největší moravský taneční festival - legendární Hradhouse dospěl k magickému číslu 13. Místem konání je opět osvědčený hrad v Boskovicích, který v minulosti přivítal celou řadu hvězd světové taneční scény.Letos v pátek, 6.srpna se zde opět sejdou tisíce příznivců kvalitní elektronické hudby.
Na 4 podiích s kapacitou až 6000 lidí vystoupí celkem přes 40 djs a projektů. Zastoupeny budou styly house, techno, electro, dnb a nově trance a progressive.

Co letos nabídne hlavní pódium? Na Semtex stage se můžete těšit na trojici DJs v českých luzích a hájích ne neznámých. Jsou jimi špičkový německý DJ a producent Robert Babicz, dále skutečná ikona britské taneční scény- elektronický intelektuál, tvář významné londýnské agentury Decked Out Justin Robertson a Chaab, vynikající DJ a bavič z Maďarska.

babicz

Babicz se na německé techno scéně pohybuje už od začátku devadesátých let, v minulosti vystupoval pod přezdívkami Rob Acid či Acid Warrior. V roce 1993 vydal svůj první singl Happy Answer, který se stal obrovským hitem. Jeho produkci byste našli na značkách Kompakt, Treibstoff či Audiomatique Steve Buga, vydával však také na vlastním labelu Junkfood. Po experimentálním období (spolupráce s Force Inc) přichází změna, Babicz rozjíždí další nový label Shortcut a v roce 2007 vydává zásadní desku, stylově se pohybující mezi technem, minimalem a classic housem – Cheerful Temper na Systematic Recordings. Začátkem tohoto roku se vrací s novým albem Immortal Changes, které je melodičtější než Cheerful Temper, s živými smyčci a analogovými basy. Babicze si na festivalu Hradhouse vychutnáte live.

Kariéra Justina Robertsona se začala psát na začátku 90. let, kdy působil jako houseový DJ a promotér. Tehdy začala fungovat jeho první rezidentní noc Most Excellent Night v Manchesteru, na níž se později setkávala řada postav současné taneční scény (Chemical Brothers, Björk...). Podstatnou kapitolou jeho života je pak působení v kapele Lionrock, která v roce 1997 přispěla k oživení hudebního dění nejen ve Velké Británii. Dále účinkuje také v kapele Thee Earls jako zpěvák. Produkci Justina Robertsona najdete především na labelu Neverwork, ale i dalších značkách. V ČR jste jej mohli slyšet např. na festivalu Rio de Riviera nebo party Eternity.

Maďarský DJ Chaab je známý svým citem pro výběr hudby, bavič, který nesází na vysoké BPM, ale celkovou energii tracků. Stylově kombinuje různé odnože house music, deep i minimal. V jeho setech sice pravděpodobně neuslyšíte hitovky, o to více budete překvapeni gradací setů a můžete si být jistí, že se nudit nebudete.

Program na hlavním podiu doplní staří známí Orbith, Jerry a Javas, „mladou gardu“ budou reprezentovat Romano Porni, Ibe, Elio a Mekki Martin.

Další stage, která jistě potěší mnoho fanoušků, bude věnována stylům trance a progressive a ponese název jedné z 5 nejoblíbenějších klubových parties v České republice, pořádané již od roku 2007, která má v současnosti své místo v brněnském klubu Fléda. Na E-MOTION stage na Hradhouse přivítáme hosty ze Slovenska – pány Tomase Haverlika a Michala Breetha.

Tomas Haverlik je exportérem kvalitního slovenského progressivu, a to nejen coby DJ, ale také producent a remixér. Jeho produkce má mnoho společného i s housem. Základem je vždy silný motiv prolínající se celou skladbou, její progressivita spočívá ve stylizaci, celkové atmosféře, kterou posluchači navodí množství neidentifikovatelných zvuků a efektů, jež podtrhují luxusní hudební zážitek. Mezi jeho nejúspěšnější tracky můžeme zařadit Hannah, Tyra, Synthia či Noel, na které s ním spolupracovala slovenská zpěvačka Misha.

Michal Breeth patří k slovenské djské elitě, na scéně působí už od poloviny 90. let. Stal se moderátorem taneční show 4Elements na Radiu_FM, kde představil hosty jako Gabriel & Dresden, Luke Fair, Silicone Soul, Andy Moor, Jimmy Van M, Hippe-E, Funk´D Void a další. Jejich prostřednictvím se dostává k jiným hudebním směrům, nejvíce však tíhne k progressive houseu.

Jejich spoluhráči na stagei budou pánové Michael C, dále Stepan Bruck, Hydrophonic, Typhone, Deivis, Andrew Mallet a Hellman.

Zkrátka nepřijdou ani fanoušci drumandbassu. DJský pult zde ovládne DJka Katcha, která je s festivalem spojena už od 3. ročníku konaného ještě na hradě Buchlov. S více než desetiletou historií za gramofony se Katcha pravidelně objevuje na prestižních klubových parties, stejně tak jako na velkých festivalech. Ke královně českého dnb přibývají Djs X.Morph, Blulajta + MC Vaant, Stantha a Holder a těšte se na pěkně hustej kotel. Lineup tohoto pódia však není zcela kompletní. Sledujte proto další novinky na www.hradhouse.cz.

Čtvrtá stage, situovaná v hradní katakombě, bude letos organizována agenturou Strobe. Jejím zakladatelem je DJ Lucasch. Agentura se zabývá pořádáním parties, bookingem a provozuje infoserver o taneční scéně. Organizování parties se věnuje od roku 1999 a zde jmenujme např. Golden Techno ve zlínské hale Novesta ve spolupráci s uherskohradišťskou agenturou Vichr nebo party seriál Sonne Edition. Na festivalu Hradhouse se představí DJs z tohoto bookingu: Lucasch, Coma, Luis, Mildee, Daemon, Jordy, Noxx Van Borg, Bear a Karloss a v jejich podání se dočkáte širokého spektra stylů především tvrdšího ražení od techna až k hard technu.

Věříme, že si každý v programu najde to své. K důrazu na kvalitní audiovizuální zážitek a organizaci připočtěme starobylou atmosférou prodchnutý boskovický hrad, což v kombinaci se současnou elektronickou hudbou dává festivalu něco navíc, čím se odlišuje od ostatních.

Dodal: Katka Červinková, Mersey Agency
HRADHOUSE

HRADHOUSE

Pátek 6. 8. 2010
Předprodej 470 Kč + poplatky
Vystupují:
Robert Babicz live (DE), Justin Robertson (UK), Chaab (HU), Orbith, Jerry, Javas, Romano Porni, Ibe, Elio, Mekki Martin, Tomas Haverlik (SK), Michal Breeth (SK), Michael C, Stepan Bruck, Hydrophonic, Typhone, Deivis, Katcha, X.Morph, Blulajta + MC Vaant, Stantha a Holder, Lucasch, Coma, Luis, Mildee, Daemon, Jordy, Noxx Van Borg, Bear, Karloss, Andrew Mallet vs. Hellman, Kyanid & Mario von Kukuson, Martin Streed, Kangoora, CJ Fox, D´Safo, Worm vs. Psycho, Wecca, Gianni, Djeda Lebeda
DISKUZE
Jméno:                   Nadpis:   
Text:
Zadejte číslo 144:
ewzen | 29. 06. 2010 | 09:14:01
DnB

DnB line up je nic moc. Tím nechci schazovat Katchu a spol,ale jsou to DJs,který můžu slyšet cca každý víkend a za mín peněz :)
k | 27. 06. 2010 | 12:29:52
l

Musíte to pochopit, Pavel ted prodává jen značku toho festu, a za vše může jedna bouřka. Aspon tam bude k hnutí. Doufám že nebudou ale šetřit na zvuku protože to už není jedno.
29 | 27. 06. 2010 | 11:40:38
no jako fanda dnb asi tez vynecham, soucasny lineup je pro me uz dost "oposlouchany"
Aleš | 25. 06. 2010 | 09:25:42
Pro některé blbečky

Pavel Tesař to udělal dobře, nemá cenu v této době přestřelovat drahým lineupem, proč taky?? Aby dopadnul jako Summer of love??? a podobný... Buďte rádi za to co teď aktuálně je, moc toho není. Nemusí být taky nic.
dA_Fuck | 24. 06. 2010 | 06:13:11
Vy jste ale kokina, já mám teda party skoro za barakem, páč jsem z Boskovic, ale line up je mnohem lepší než ty monotónní sra*ky, co hrály minulej rok. To jsem nemusel bejt ani v raušu, abych z toho nechytil schýzu... JA JDU. Hlavně na Haverlíka...
Jarin7 | 24. 06. 2010 | 01:17:16
Chaab je borec

Toho vam vsem doporucuji videt! A zas tak tragicky to na pomery jizni moravy neni. Javas, Ibe, Porni, Justin Roberton, Babicz...kde je uvidite pohromade? Ja jedu.
skiwear | 24. 06. 2010 | 11:06:12
asi taky vynechám...navíc místo mininalu trance :-(
Kokino | 24. 06. 2010 | 10:21:13
letos po dlouhé době vynechám...možná tak ještě Babicz. Jinak snad nejslabší lineup, co tak kdy byl za posledních paar let
jiri | 24. 06. 2010 | 09:22:49
jj tragedie!
lukas | 24. 06. 2010 | 08:51:09
slabej line up jestli je to konecny line up tragedije

Tipy na zajímavý obsah

© Copyright Poslouchej.net 2003-2011  |    ISSN 1801-6340  |