November 2nd ve Flédě

November 2nd ve Flédě

29. 11. 2005  |  Autor: erow  |  Komentáře (0)
Na svých koncertních aktivitách ke svému novému albu "Little Miss Behavin' and the Troublemakers" nemůžou hranicko-pražští November 2nd pochopitelně vynechat ani Brno. Své premiérové představení písniček ze svojí novinky nachystali na 30. listopadu na Flédu. V článku naleznete biografii této kapely.
Biografie: Přestože kapela funguje už od roku 1995 a zvítězila v jednom z ročníků vyhledávací přehlídky Jim Beam Music, větší pozornosti se jí dostalo až s jejich debutem Midnight Desert z roku 2002, na kterém se prezentovali nenásilným mixem funky a blues s tradicí amerického písničkářství. Například časopis Rock&Pop albu nadělil osm hvězdiček z deseti a konstatoval, že jde o "debut jako hrom". Magazín Show nahrávku charakterizoval slovy "je to soundtrack k jízdě na korbě dodávky napříč Spojenými státy" a na pětibodové stupnici ji ohodnotil čtyřkou. MF Dnes považuje Midnight Desert za suverénní debut, kterému je Česká republika malá. Podle Lidových novin "není pochyb o tom, že Saša je jedním z největších pěveckých talentů posledních let" a kapela "snese minimálně evropské srovnání".

Poté, co se November 2nd představili v roli předskokanů několika zvučným zahraničním formacím a absolvovali řadu koncertů v zahraničí, se jim ale povedl další na domácí poměry ne zcela běžný kousek - producentem jejich nové desky se stal Američan David Bianco, chlapík, který je mimojiné podepsán také pod posledními alby Micka Jaggera či Carlose Santany a za zvuk alba Toma Pettyho (mimochodem jednoho z oblíbenců N2nd) dostal dokonce Grammy.

Právě on dopomohl kapele k vysněnému zvuku, kterému navíc kapela napomohla tím, že celou desku natáčela klasickým analogovým postupem na dvoupalcové pásy a používala přitom nástroje a aparaturu ze šedesátých a sedmdesátých let. Natočený materál pak putoval do Los Angeles, kde proběhl ve studiích Mad Dog mix a pod dohledem Eddy Shreyera ze studia Oasis Mastering také výsledný mastering. Výsledek snažení stálo za to - album má slyšitelně přirozenější a bohatší zvuk.Sestavu November 2nd momentálně tvoří zpěvačka a kytaristka Saša Langošová, kytarista Roman Helcl (jinak též Anna K. Band),baskytarista Martin Lehký (JAR, František Kopp Quartet), bubeník Tomáš Brožek (Circus Praha, Proud Martina Kučaje) a hráč na hammondky a Fender piano, Jan Kořínek (Jan Kořínek & Groove).

0 KOMENTÁŘŮ
DISKUZE
Jméno:
Email:
Titulek:
Text:
Zadejte číslo 144:
MP3 DOWNLOAD
TIPY NA ZAJÍMAVÝ OBSAH
REKLAMA   |   KONTAKT   |   ARCHIV   |   FESTIVALY 2024   |   RSS
ISSN 1801-6340, © Copyright Poslouchej.net 2003-2012
Webdesign a grafika