FESTIVALY 2024

duben
01
02
03
04
05
06
07
08
09
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
DOPORUČUJEME FESTIVALY
ZAHRANIČNÍ FESTIVALY

Pig Fest představuje The Best Of West Stage

Pig Fest představuje The Best Of West Stage
29. 07. 2010   |   Autor: redakce   |   Komentáře (0)
(Promotion) Už za týden vypukne na Ostrově v Příchovicích u Plzně druhý Pig Fest pod širým nebem, na kterém vystoupí více než 60 djs a live projektů. Premiéru na festivalu bude mít letos také The Best Of West stage.
Hudebně se můžou návštěvníci těšit na to nejlepší, co západočeský region nabízí a na několik exkluzivních hostů, jakými jsou třeba DJ Click Joe a Roman RAI nebo živá vystoupení projektů Tamak Kurai Time a Da Moon feat. Different D.I.S.C.O. The Best Of West Stage bude v sobotu jako jediná začínat už ve 14 hodin a o odpolední pohodičku se postará DJ Diome a DJ Sirkir.

Pátek 06.08.2010 – Noisy Pioneers present (breakbeat / dubstep / elektrobreak / freestyle):
Tamakurai Time ( live act, Sens, Tomahawk, Bluecat, Crash, Adelight, Mind,Ice, Toner, MC Shary

Sobota 07.08.2010 - Nubreed vs. Musicmafia vs. Noisy Pioneer present – (house / progresive / techhouse):
Roman RAI, Da Moon feat Different D.I.S.C.O., Soundjet , Diome & Sirkir, Click Joe / Sens + Noisypioneers crew, Test-R aka Code 69, 2B Project, O.JeyBee, Saint Soby, Dj Cuco Van Dee

Rozhovor s DJem Da Moonem , Fufu a Sykym z Different D.I.S.C.O.:

Da Moon a Different D.I.S.C.O.,. Kdy vznikl tento nápad a jak bude vaše vystoupení znít?
Da Moon: Nápad je to čerstvý, ale už v minulosti jsem spolupracoval s vokalistkou FuFu a odehráli jsme společně pár vystoupení. Znít to bude od mých běžných setů docela odlišně, tak aby vynikly právě kytara a zpěv. Přijďte si nás poslechnout a uslyšíte.
FuFu: Asi tak před třemi měsíci nad sklenkou vína, při rekapitulaci vystoupení Da Moon feat. FuFu na BEST OF WEST 2009, Syky náhle pocítil příležitost se zviditelnit v dobře rozjetém vlaku.

Syky: No a hlavně se chci dostat za dáčo na PigFest

damoon

Na taneční scéně se všichni pohybujete už hodně dlouho. Co vás právě teď dalo dohromady?

Da Moon: Syky mi volal, jestli bych mu nesehnal lístek na tento vypečený víkend a já na to, tak ano, ale dáme si s FuFu trojku. Neměl nic proti a tak jsme si plácli.

Syky: Každý se občas probudí třeba v sobotu, nebo v neděli ráno a má chuť vyrazit na výlet na hory, k vodě, do lesa……, nebo zažít něco nového. I když pro nás to nejsou zas až tak vody úplně neznámé, asi před osmi lety jsme poměrně často hrávali s Dj´s (LPD, Hoffee, Chocolate, Sir-Kir, Diome……). Taky je to super vyhlídka na skvělý výlet, na který se všichni moc těšíme a který si užijeme. No a taky chci každopádně zadáčo na ten PigFest.

Změnil se nějak výrazně váš zvuk od dob, kdy jste začínali? U DD mě docela zajímá i to, jestli se změnila sestava kapely?
Da Moon: Celkově se světový zvuk neustále někam vyvíjí a je přirozený vývoj, který nezapříčiní stejné a stále se dokola opakující se party. Jen u nás jako by vše zamrzlo. Osobně se stále někam vyvíjím, až to občas sám nestíhám. Začátky byly na house, funky, vocal, pak to šlo přes experimenty, break, tech house, progressive a dnes je ještě pestřejší a opravdu záleží na místě a času, kde a kdy hraju. Při vystoupení s DD to bude zase trochu jinak.

Syky: Já jsme začal jako pankáč v minulém století :-) v kapele Pod stolem, poté jsme s Philipem TBC založili crossoverovou kapelu Swingin on the flippity flop, která se v roce 1999 asi tak po pětiletém působení definitivně rozpadla. V té době jsem se potkal s Petrem Schejbalem, Klárou Maškovou a s FuFu. Ovlivněni hudbou Ecstasy of Saint Theresa, Liquid Harmony, Roni Size, Tricky, Corduroy, Olive, Courtney Pine, NIN formujeme základy Different D.I.S.C.O., kde se promítají snad všechny styly tehdejší elektronické hudby (triphop, house, drum and bass……). Takže v začátcích byla naše žívá produkce v podobě synťáků, samplerů, sekvenceru, trochu kytary a dvě zpěvačky.

V průběhu let jsme nabalovali další muzikanty jako hosty našich živých vystoupení, např. Ivan Myslikovjan – sax, Daniel Krechowski – drums, Flippity – vocal. Po odchodu Kláry a Petra přichází Kopee-T (bass) a Mischuz (drums) a Different D.I.S.C.O. dostávají nový rozměr živé kapely. Kopího basa a Mischuzovo excelentní rytmika směřují mou produkci více ke Drum and Bassu a kytarovému hardcoru a v té době nazýváme náš styl live drum and bass. Poslední změna v sestavě nastála před třemi roky, post basisty obsazuje Filip Hašek (ex Virgin Scream) a za bubny usedá Fazka (ex Budulínek). Jejich punkové Nasazení posouvá náš sound více k syrovosti, ale drum and basová rytmika a synth-zvuky zůstávají a vytváří prostor pro náš blonďatý klenot, královnu melodických differentních disco-zpěvů FuFu. Bohužel s klukama ještě nemáme nic natočeno, ale pracuje se na tom a na podzim se můžete těšit na demo a na klip.

Na kolika letních festivalech letos takto vystoupíte? Je Pig Fest vaše premiéra, a pokud ano, co například obnáší technické zázemí, které pro své hraní takto dohromady potřebujete?

Da Moon: Letos exklusivně a premiérově na festivalu Pig Fest. Jinak plány jsou na podzim a to klubové vystoupení.

FuFu: PF je první a zatím jediné domluvené vystoupení i se Sykym, jinak s Da Moonem jsme už něco odehráli. Po technické stránce nic extra zvláštního to není. Potřebujeme akorát nějaký ty kytáry, zesíky, mikráky a repráky, sukýňku a podpadky. A jelikož to vše máme, tak to jen napícháme Sensovi do mixáku a von to tam umíchá, namíchá, zmixuje a pustí ven přes ty jeho kilowaty a vy už uslyšíte pouze lahodné tóny, inspirující melodie a pozitivní harmonie a vibrace.

Jaký je váš největší hudební zážitek, který koncert, dj set, nebo cokoliv jiného vám naprosto vyrazilo dech a je tím pádem nezapomenutelný?

Da Moon: Dlouho jsem nebyl na koncertě,ale hodně mě bavili Smashing Pumpkins a z Dj setů jednoznačně James Zabiela a Sasha Funke v Roxy. Jinak best of je koncert Michaela Jacksona ve 12 letech ve Vídni.

FuFu: Pro mě jednoznačně Skindred, na kterých jsme byli v paláci Akropolis. „Bílý kila“ na kytary, tvrdej bicák a k tomu „černej“ bláznivej rastatyp – nejlepší kombinace na světě :-) a vlastně byli kluci i hezký…

Syky: Když to vemu za poslední léta, pro mě jsou asi nejdůležitější desky od Jenny G. (For Lost Friends), The Fall of troy (In the Unlikely Even), The Mars Volta (Octahedron, The Bedlam in Goliath), Nneka a předposlední Pendulum (In Silico), to se mi moc líbil i konzík v Roxy. Jinak je pro mě vždy zážitek, když slyším nějaký nový výtvor profesionální komerční hudební produkce obzvlášť té české. :-) Též jsem očekával, že velkým zážitkem budou Skindred, Skunk Anansie a Prodigy na RfP, ale jelikož jsem se tam nedostal zadáčo, tak nic nebylo a tak doufám, že se dostanu zadáčo na PF a užiju si Bad Company.

Da Moon vystupuje na PIG FESTu hned dvakrát a na dvou odlišných stage. Na co se můžeme těšit?
Da Moon: Na The Best Of West stagi na speciální set s již zmíněnými Different D.I.S.C.O., kde zazní kytara v šikovných rukou Sykyho a zpěv sličné FuFu. A ráno se můžete těšit, při východu slunce, na set plný dunivých pasáží, které vás zaručeně nenechají chladnými. Ale to už rozhodne tamní atmosféra a má klasická improvizace na místě.

Ptala se Kat


Dodal: Mirek Košnář aka Shorty, Pigsproduction
PIG FEST OPEN AIR

PIG FEST OPEN AIR

Pátek 6. 8. 2010 až Sobota 7. 8. 2010
250/300 Kč
Vystupují:
Mario Ranieri (AT), Bad Company (UK), John B (UK),Clodagh (IR), San (NL), Toky (SK), Sayko, IM Cyber, Agent, Michael C, Deadly Viperz,Philip TBC, D.A.T., Suki, Bifidus Aktif, Kizzah, Enhacer, Da Moon, Jamal DJs,Jay Beck, Beast 67, Edison, Filik, Doox, Killa, Doit, Crash, Hanzall, Steen,Spiriakos, Sens & Mc Shary, Hesik, Jack Rox, Home, Efendy, Golpe, Destroyer,Mind, Drex, Neuf, Grasshoper, Darkwatcher, Mafin Phoenix, JCK, Robat, E.M.P.,Fixed Gear, O.Jeybee, Soby, Soundjet, Tomahawk a další
DISKUZE
Jméno:                   Nadpis:   
Text:
Zadejte číslo 144:

Tipy na zajímavý obsah

© Copyright Poslouchej.net 2003-2011  |    ISSN 1801-6340  |