Epic45 a Dakota Suite na Radiu 1

Epic45 a Dakota Suite na Radiu 1

15. 08. 2010  |  Autor: redakce  |  Komentáře (0)
V úterý 17. srpna ve 22:00 v pořadu Radio 1 On Stage odvysíláme záznam dvojkoncertu Epic45 a Dakota Suite. Jejich vystoupení proběhlo letos v únoru v pražském Paláci Akropolis v rámci koncertní série Music Infinity. Jak hudebník a skladatel Chris Hooson a jeho akustický projekt Dakota Suite, tak i post-rockové kvarteto Epic45 působí na britské alternativní scéně už téměř patnáct let a za tuto dobu se propracovali do pozice kultovních interpretů undergroundu.
Kytarista, klavírista a zpěvák Chris Hooson z Leedsu vystupující s rotujícími spoluhráči pod jménem Dakota Suite vydal první EP už v polovině devadesátých let a debutoval albem Songs For A Barbed Wire Fence v roce 1998. Už za druhé album Navigators Yard z roku 1999 si vysloužil srovnání se zámořskými slowcore kapelami Low nebo Red House Painters. Vrcholem období jeho tvorby, kdy působil na značce Glitterhouse, je patrně nahrávka This River Only Brings Poison z roku 2002, kterou nahrál v San Francisku s hráčem na steel pedal kytaru Brucem Kaphanem z legendární kapely American Music Club.

Kapelu Epic45 v druhé polovině 90. let založili dva kamarádi ze střední školy Ben Holton a Rob Glover. Po několika singlech na přelomu milénia v roce 2002 vydali debut Reckless Engineers. Do zasněných instrumentálních skladeb se jim podařilo vtisknout atmosféru kraje West Midlands, v němž žijí. Na desce May Your Heart Be The Map z roku 2007 se Epic45 dostali k velmi propracované elektronicko-akustické tvorbě a nabídli jemné až éterické skladby, které si nezadají s melancholií Boards of Canada nebo s tím nejlepším z postrock labelu Kranky. Jejich poslední počin In All The Empty Houses se objevil loni na podzim a nese v sobě také ozvěny shoegaze hudby z počátku 90. let.

http://www.dakotasuite.com

Dodal: Klára Vlková, Radio 1
0 KOMENTÁŘŮ
DISKUZE
Jméno:
Email:
Titulek:
Text:
Zadejte číslo 144:
MP3 DOWNLOAD
TIPY NA ZAJÍMAVÝ OBSAH
REKLAMA   |   KONTAKT   |   ARCHIV   |   FESTIVALY 2024   |   RSS
ISSN 1801-6340, © Copyright Poslouchej.net 2003-2012
Webdesign a grafika