Developing Artists: Jsme na stejné vlně

Developing Artists: Jsme na stejné vlně

25. 08. 2010  |  Autor: redakce  |  Komentáře (1)
Party Retrospection!!night – Good Bye Holiday, která přivítá 26.8.2010 v Paláci Akropolis hned několik zajímavých hostů je za dveřmi. Rezident dj Ketan se svým perkusistou Rishinem nabídnou kromě svých deep/latino/tribal rytmů i deep house v podání oblíbené švýcarské djane Miss Duckin a domácího projektu The Developing Artists. S posledně zmiňovaným projektem vám nyní přinášíme zajímavý rozhovor.
Projekt elektronické hudby s živými elementy, který vznikl díky setkání dje Tchunhase a Mother@work koncem roku 2005 v Praze. Dje Tchunhase, který se djingu a hudbě věnuje více než 20 let, jste měli možnost slyšet na mnoha akcích v Praze i po celé ČR. Spoustu času věnuje cestování po akcích na kterých se sám podílí zajištěním perfektního technického zázemí pro sebe a ostatní djs, nebo i pro live hudebníky. Dosud spolupracoval s vokalistkou Mother@work, saxofonistou Ivanem Myslikovjanem (záznam společné spolupráce lze nalézt na www.developingartists.cz), dále pak s londýnským baskytaristou Janka Ledeckého Davidem Mendezem, s kterým nahráli společně track Better Know Way to go. Ten nepravidelně DA doprovází na akcích dodnes, stejně jako tento rok při akustickém vystoupení DA v RyběNaruby, kde společně odehráli 8 vlastních živých skladeb ve složení, zpěv, akustická kytara, baskytara a Ableton Live.



Od roku 2005 DA procestovali skoro celou ČR a zahráli si i v pražských klubech jako Roxy, kde jsou pravidelnými hosty vyhlášení cen Reflex Cannabis Cupu, v Teplickém klubu Unico, kde dokázala mother a Tchunhas roztancovat 800 kluberů ,stejně tak jste je ale mohli slyšet živě i na mnoha open airech jako např. Náklo, Bass Da Castle či Tyngl Tangl.
Stylově se DA dají těžko zařadit, jejich playlist obsahuje tracky od deep house přes progressive až po breakbeat nebo chill out.

Mother@work je viditelnější částí projektu, nejen pro svou krásnou barvu hlasu a nezaměnitelný živelný projev, který dokáže roztancovat a rozesmát každého, ale také proto, že spolupracovala i s více producenty a djs než jen s Tchunhasem. Dodnes je to úžasný projekt Elektrabel, dále vydala skladbu se slovenským djem Soutboyem, vystupovala s producentem Romanem Raiem a dj Bodanem na Legendárních Vlnách na Bukanýru a mnoho dalšího.

V současné době se projekt DA po více než roční přestávce vrací zpět pomalu k životu a svůj nový set , který je v podstatě menší BEST of za poslední 4 roky jejich společného hraní, představí na party Retrospection!!night v Paláci Akropolis, kam je pozval dj Ketan.


Rozhovor s The Developing Artists

Ahoj. Předem děkuji za čas, který nyní budeme věnovat tomuto povídání. Hned první otázka bude mířena již tradičním směrem. Řekni nám prosím něco málo o tvé historii. Kdes poprvé hrál, jak ses k tomu dostal atp. Zkrátka představ se všem co o Tobě ještě neslyšeli, ale třeba i těm, kteří četli jen tvé bio.
Ahoj, děkujeme za pozvání na akci. Hraji už šíleně dlouho, určitě přes 20 let,ale povětšinou na nekomerčních akcích, i když s mother@work je tomu jinak.

Jak to bylo s Developing Artists? A jak vznikla spolupráce přímo s Gábinou? Předcházela tomu jiná vokalistka, nebo jiný hudebník? Kdo je vlastně stěžejní postava celého projektu?
Projekt DA vznikl koncem roku 2006, potkali jsme se v klubu a po prvním hraní nám bylo jasné, že jsme na stejné vlně. Gábina je neskutečně aktivní a schopná ženská a líbí se mi její hlas a výběr hudby, myslím, že se nám oběma spolupracuje bez problému, až na nedostatek času, protože Gabriela je mother@work full time ))))). Nikdy se nebráním spolupráci s živým nástrojem, vyzkoušelo se toho už dost, vokál, bubny, trumpeta, baskytara, saxofon. Jsem pro cokoliv, pokud má člověk cit a hudební sluch. A stěžejní postavou jsme asi oba, já zajišťuji veškeré technické zázemí pro nás oba a Gabriela to ostatní.



Co Vaše plány do budoucna?? Máte i nějakou vlastní produkci?
Raději žádné nemáme, ale budeme moc rádi, když si budeme moci občas zahrát na dobrý akci. Vlastní produkci máme. Už jsme vytvořili několik tracků a pár z nich jako Berger Know Way to go, Life In Circles a Time Goes By byli online a použity mnohokrát v live setech nebo akustických vystoupeních.

Spolupracuješ i s někým jiným v oblasti hudby?
Jak jsem už psal dříve, nemám problém spolupracovat s kýmkoli, pokud to má nápad a melodii.

Jsou místa, kde Vás můžou fanoušci potkávat pravidelně, nebo třeba jen někoho z Vás?

Momentálně ani ne, snad občas Mukafe na Vinohradech. Gabriela žila přes rok v Nizozemí, narodilo se jí 3. dítě a trochu jsme celkově zpomalili, snad se zase časem najde místo na pravidelné klubové mejdany.

Máš nějaký opravdu veselý zážitek z nějakého vystoupení? Nebo nějaký pořádný paradox?

To bychom tu byli dlouho a je jich za těch let tolik, že si asi ani hned nevzpomenu.

Je nějaká akce, kde budete v nejbližší době k vidění a slyšení na kterou bys chtěl upozornit?

Ne, kromě Retrospection!!night v Paláci Akropolis.

Máš teď možnost uspořádat si vlastní open air, věděl bys koho obsadit?

Určitě mám své favority a Gabriela taky, jen si nejsem jistý že bych se svým osobním vkusem zavděčil nějaké mase, ale v podstatě mám rád všechnu od srdce a kvalitně udělanou hudbu.

Děkuji za rozhovor a těším se v Akropoli





Dodal: Petr Wacko
INFORMACE K HUDEBNÍ AKCI

RETROSPECTION!!NIGHT – GOOD BYE HOLIDAY!!

Čtvrtek 26. 8. 2010
Vstup: 30 Kč
Vystupují:
miss duckin (fr), ketan vs. rishin (live bongo) + mother@work (vocal), the developing artists (čr)
Další informace
1 KOMENTÁŘ
DISKUZE
Jméno:
Email:
Titulek:
Text:
Zadejte číslo 144:
kalič
27. 08. 2010 | 11:07:51
+0 | -0
byl to luxusní mejdan!! samá radost. Všichni djs hráli perfektně, klub narvaný, moc jsme si to užili. Díky!!
SOUVISEJÍCÍ OBSAH
TIPY NA ZAJÍMAVÝ OBSAH
REKLAMA   |   KONTAKT   |   ARCHIV   |   FESTIVALY 2024   |   RSS
ISSN 1801-6340, © Copyright Poslouchej.net 2003-2012
Webdesign a grafika