FESTIVALY 2024

březen
01
02
03
04
05
06
07
08
09
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
DOPORUČUJEME FESTIVALY
ZAHRANIČNÍ FESTIVALY

Festival Rock For Church(ill) už tento víkend!

Festival Rock For Church(ill) už tento víkend!
25. 08. 2010   |   Autor: redakce   |   Komentáře (4)
(Promotion) Už tento pátek odstartuje nejen poslední srpnový víkend, ale i oblíbený Rock for Church(ill). Open-Air festival, který proběhne již pojedenácté v romantickém prostředí Vroutku u Podbořan, není sice tím největším v zemi, ale naopak aspiruje na jednu z nejpříjemnějších a nejpestřejších akcí letní sezóny. Letos navíc s několika velmi vzácnými hosty ze zahraničí  a takřka kompletní domácí špičkou
Stereo MCs z Velké Británie dnes patří mezi kultovní projekty taneční scény. Na kontě mají přes milion prodaných alb a doma se na ně smějí vzácná ocenění, jako jsou Mercury Prize nebo Brit Awards. Původní trio spolu funguje takřka čtvrt století, což je v taneční muziku až skoro neuvěřitelné. Nejnovější album “Double Bubble” je vrátilo nejen k starému dobrému zvuku, ale i na výsluní. Vzpomeňte na jejich hity Connected, Black Gold nebo Step It Up. Není pochyb, že zazní v sobotu naživo!



Na své si přijdou i všichni, kdo mají rádi jamajské reggae. Na festival přijede jamajská zpívající babička Doreen Shaffer, která je originálním hlasem v romantickém duetu „I am Still in Love“, který o mnoho let později oprášil Sean Paul. Doreen je jednou z mála jamajských žen, kterým se tehdy podařilo prorazit do světa reggae a vydržet u toho tak dlouho. Od 60. let jezdila z The Skatalites, kteří žel letos odřekli své evropské turné a tím i svůj potvrzený koncert ve Vroutku. Všechno je ale k něčemu dobré, protože díky tomu můžeme této charismatické a výborné zpěvačce po zásluze aplaudovat. Na festivalu nakonec vystoupí za doprovodu kapely Soulfood International.

I další headliner pochází z Jamajky a je veteránem v tom nejlepším slova smyslu. Max Romeo je autor již dnes klasických hitů Chase the Devil (v remixu od The Prodigy známý jako Outer Space), War inna Babylon, Righteoussness, My Jamaican Collie, Wet Dream nebo třeba One Step Forward. První mezinárodní hit pochází už z roku 1968 a Max Romeo je dnes bez debat jedna z největších osobností reggae historie. Za sebou má přes 35 alb a 17 prvoligových hitů. Do ČR se vrátí po vyprodané premiéře před třemi lety v pražském Lucerna Music baru. Všichni, kdo jej tehdy slyšeli, vědí, že jeho koncerty jsou vzpomínkou na celý život.

Nesmíme také zapomenout, že v programu jsou i průkopníci synergie taneční a etnické hudby Transglobal Underground z Velké Británie. Jejich unikátní a progresivní styl propojuje tradiční hudbu nejen z Asie, ale zároveň otvírá dveře do budoucnosti. Netřeba dodávat, že tu jsou TGU velmi populární, ale za pozornost stojí, že zakladatelé kapely Hamid Mantu a Tim Whelan rozjeli i mezinárodní projekt U.N.I.T.E., který letos vydal pozoruhodné album „A Gathering of Strangers“, který vám představí nejnovější trendy kolem stále fungujícího nadčasového spiritu TGU.

Přes vzácné zahraniční hosty jsme se konečně propracovali k domácí scéně, kterou budou reprezentovat třeba kapely Tata Bojs, Skyline, Wohnout, 100 Zvířat, Skyline, Kurtizány z 25. Avenue, Žlutý pes, sólista Xavier Baumaxa nebo třeba Prago Union a Navigators. Zbývá dodat, že obě posledně jmenované kapely přijedou s novým a naprosto výborným albem! Kompletní přehled kapel včetně časového harmonogramu najdete na festivalovém webu www.rfch.cz.

Hodně zajímavého se bude dít i na druhém pódiu Represent DJ Stage, kde vystoupí vedle britských d´n´b hrdinů Drumsound & Bassline Smith i belgický mixmaster Raggamuffin Whiteman, který hraje luxusní mix dancehallu, coupe decalé, bassline i afrického kuduro. Z Německa přijede čínský DJ Zhao, zkušený specialista na styly jako afro-electro, zulu-house, kwaito, kuduro nebo rumbu. Máme taky slíbený reggae set od gambijský Jah Luv Sound, které s karibskou muzikou podpoří i JahMusic Lightaz a Babylon Rocker, který to pro změnu opepří i trochou dubstepu a tropicalu. Nesmíme zapomenout na oblíbené T2B Crew, kteří rozpálí drum´n´bass massive v plné sestavě Pixie & Suki. Na této stage vás taky čeká premiéra nového projektu Pressure House ve složení Lucky Dub, Major Pirate, Missy M & Sasha. A k tomu Ross The Boss se svým obrovským archívem tanečního afrobeatu, soca, soukous a zouk, a v neposlední řadě Shopsky Sound s nadílkou balkánské party! Už tušíte, proč je tento festival jedním z nejoblíbenějších open-air mejdanů léta?

První kapela odstartuje v pátek 27. 8. již v 13:00 a vstup do areálu bude umožněn od 12h. V sobotu se bude hrát už od 11:30 (areál otevře v 10:30). Závěrem k praktickým informacím: Jako každým rokem, i letos bude stanové městečko zadarmo včetně parkování! Když přijedete včas, můžete si tak stan postavit hned vedle auta. Pořadatelé ale tímto zároveň žádají o ohleduplné chování a dodržování základních bezpečnostních pravidel. Platí tu zákaz rozdělávání ohně a je třeba zvýšené pozornosti, abyste někoho nepřejeli. Každé auto taky dostane igelitový pytel na své odpadky, za jehož využití vám budeme my i okolní příroda moc vděční. Pro pohodlnější návštěvníky bude k dispozici jako vloni 50m před vchodem parkoviště s dozorem, kde si můžeš nechat auto celý den za 100Kč. Vstupenku na festival můžete pořídit u vstupu za 650Kč na celý víkend nebo 400Kč za jeden den. Předprodeje běží do pátečního poledne v síti TicketPortal, na terminálech Sazka do čtvrtka. Na obou místech za 490Kč + poplatky prodejce (tj. 539Kč celkem). Mapu a všechny další informace najdete na adrese www.rfch.cz.

Dodal: Lukáš Kolíbal, Jahmusic
ROCK FOR CHURCH(ILL)

ROCK FOR CHURCH(ILL)

Pátek 27. 8. 2010 až Sobota 28. 8. 2010
Předprodej 490 Kč, na místě jednodenní 400 Kč, dvoudenní 650 Kč
Vystupují:
Stereo MCs, Tranglobal Underground, Max Romeo & Charmax Band, Doreen Shaffer & Moon Invaders, Ecstasy of St. Theresa, Tata Bojs, Skyline, Navigators, Prago Union, Xavier Baumaxa, Wohnout a Sto Zvířat, UDG, Kurtizány z 25. Avenue, Cocotte Minute, Žlutý pes, Drumsound & Bassline Smitha další
DISKUZE
Jméno:                   Nadpis:   
Text:
Zadejte číslo 144:
Mia | 30. 08. 2012 | 10:42:43
Pro mě osobní výročí - desátá návštěva RFCH - oslava proběhla bez ztráty kytičky, prostě rok od roku větší nadšení a přitom pohodový večírek, já se těším na jedenáctou Vroutkovskou parádičku za rok v srpnu :)))
Vaall | 30. 08. 2012 | 10:10:59
Naprosto souhlasím snad s každým slovem... ). Pro mě, nejlepší fest letošního roku.
Moderátor | 21. 02. 2012 | 05:35:35
Rock For Church(ill)

První oznámenou hvězdou letošního ročníku jsou Dub Pistols (UK)

více informací: http://festivaly.poslouchej.net/festival26762-ROCK-FOR-CHURCHILL.html

http://www.youtube.com/watch?v=ro9LLHJIvtA
ozzby | 17. 03. 2010 | 05:36:50
ROCK FOR CHURCH(ILL)

Headlineri 2010 - Stereo MCs, Transglobal Underground a The Skatalites..

Tipy na zajímavý obsah

© Copyright Poslouchej.net 2003-2011  |    ISSN 1801-6340  |