Pier Bucci: Ke své práci jsem superkritický

Pier Bucci: Ke své práci jsem superkritický

31. 08. 2010  |  Autor: Martinez  |  Komentáře (0)
Všem fanouškům poněkud temnějších odnoží elektronické hudby jako je deep house nebo minimal, je tento chilský dj a producent bezesporu velmi dobře znám. Bohužel českým pořadatelům parties toto jméno stále uniká a raději dávají přednost producentům, kteří v naší vlasti hrají častěji, než ve své vlastní. My vám přinášíme rozhovor s tímto sympatickým producentem, který je věnovaný převážně jeho druhému sólovému albu „Amigo“.
Jeho první album „Familia“ vyšlo v roce 2005 a každý, kdo se zajímá o poněkud experimentálnější hudbu, ho musel zaznamenat. Největším hitem se bezesporu stal track „Hay Consuelo“ a zejména Samim remix nechyběl snad v žádném DJském „kufříku“.

Uplynulo 5 dlouhých let a rodák z Bogoty, který však již nějaký ten rok žije v Berlíně (kde také jinde že?), přichází s druhým, již zmiňovaným albem „Amigo“.

Je to již téměř 5 let co vyšlo tvé první album „Familia“. Jak se od té doby změnil tvůj život?
Život se změnil hodně od té doby a mění se každou sekundu. Některé změny byly k lepšímu, některé k horšímu. Hlavní změnou však je fakt, že miluju život a hudbu ještě více než předtím.

Slova jako „masterpiece“ byla často skloňována v souvislosti s albem „Familia“. Když tvoříš svou hudbu, jak hodně jsi kritický ke své práci? Nebo si počkáš až na celý výsledný efekt?
Když produkuješ a dokončíš track, víš, zda je dobrý nebo špatný. Já jsem ke své práci superkritický. Pokaždé se snažím soustředit na to, aby byl track originální. Někdy, když je song vydán, jsem sám překvapen, jak zní a jaké jsou ohlasy na něj, ale většinou více či méně vím, jaký ten konkrétní track bude mít vliv a odezvu.

bucci

Takže jsi perfekcionistou? Jak poznáš, kdy je track hotový a již nepotřebuje další úpravy?
Já normálně dělám songy tak, jak je v onen moment cítím nebo co já cítím v ten určitý moment. Žádné dlouhodobé plány nebo ideje. Jenom spontánní pocity. V určitém momentu produkce pak cítím, že je potřeba track dokončit, protože když bych to neudělal a stále na něm něco „vylepšoval“ ztratil by svůj přirozený vývoj a myšlenku.

Testuješ svou produkci na svých vystoupeních? Rozhoduješ se podle toho pak, zdali konkrétní track vydáš na albu nebo ne?
Ano, svou produkci vždy testuji při svých živých vystoupeních.

Jakou změnu jsi ty a tvá hudební inspirace zaznamenali od doby, co bylo vydáno album „Familia“?
Moje inspirace se příliš nezměnila. Mám více, či méně stejné nápady. Co se však změnilo, je způsob, jakým produkuji své tracky a způsob, jakým je servíruji publiku.



Řekni nám více o tvém albu „Amigo“. Chtěl jsi tímto albem vyjádřit nějaké své myšlenky, nějaký příběh či podat zprávu nebo je to pouze kolekce tracků, které máš rád?

Svým albem vždy chci něco vyjádřit, říct určitý příběh. Ale jak jsem řekl, dělám hudbu pomocí toho, co zrovna cítím, žádné plány nebo myšlenky, jsem spontánní.

V poslední době jsme mohli zaznamenat, že hodně producentů používá španělské nebo chceš-li, jihoamerické vokály. A to i přes to, že pravděpodobně nemají žádný latinskoamerický původ nebo ani neví, co ta slova znamenají. Co si ty o tom myslíš?

Na začátku to byla docela legrace poslouchat tracky s latinskoamerickými vokály a slovy. Považoval jsem to za takový malý kompliment pro můj projekt „Mambotur“ nebo můj track „Hay Consuelo“. Bohužel v současnosti můžeme najít bezpočet producentů, kteří používají tyto latinskoamerické rytmy nebo vokály pro jejich tracky. Já osobně se pokouším soustředit více na něco revolučního, něco nového.

Tisková zpráva o albu „Amigo“ říká, že zvuk alba vychází z kořenů Latinské Ameriky. V mnoha směrech je tento vliv v současnosti velice populární. Nenapadlo tě z tohoto důvodu třeba vynechat ony latinskoamerické vokály?

Vynechat? Nemyslím si. Já pocházím z Latinské Ameriky, to je moje krev. Ale faktem je, že ve své nové produkci nechci být přímo ovlivněn Jižní Amerikou.
 
Jak bys definoval slovo „úspěch“?
Láska, harmonie a zdraví.

Sousloví „živé vystoupení“ se stalo v současnosti celkem často používaným lákadlem mnoha DJs. Ty ale takto vystupuješ již několik let. Jak hodně se změnila tvá živá vystoupení během těch let?

Popravdě, má živá vystoupení jsou čistá improvizace. To znamená, že každý živý set, je odlišný od toho předchozího. Během let jsem zdokonalil nejrůznější techniky k tomu, abych dosáhl lepších výsledků.

Co si myslíš, že návštěvníci párty očekávají, když vidí „živé vystoupení“ na plakátě k party?

Někteří lidé si myslí, že to bude jiné nebo méně atraktivní, protože se jedná o živé vystoupení. Ale co se týká mně, někdy na ně čeká opravdové překvapení, když si mohou poslechnout něco opravdu nového a neznají ani jeden z tracků, které zazní v mém setu. Potkal jsem mnoho lidí, kteří si mysleli, že se jedná o DJ set a pak byli překvapeni, když jsem jim řekl, že to byla vše jen má živá improvizace.

Jakou technologii bys chtěl vynalézt k tomu, aby ti pomohla při tvorbě hudby ve studiu nebo při tvých živých vystoupeních?
Rád bych vynalezl nový „sequencer“ (kontrolér), abych nemusel již více používat počítač, když hraji „live“. Počítače jsou někdy tak překážející.

Představ si že jsi na své narozeninové párty. Ve kterém klubu by se odehrávala? Jaká kapela by hrála? Jací 3 DJs by hráli s tebou a jaký malíř by se postaral o dekoraci klubu?
Klub by byl jakýkoliv v Japonsku, nejlépe Yellow nebo Eleven. A pozval bych si hudebníky jako je A Guy Called Gerald, Matthew Styles a Zip. Malířem by pak byl Yoshitomo Nara.

Máš nějakou dobrou radu do života nebo nějakou myšlenku, kterou se řídíš?
Dejte víc, než dostanete.

Více informací o Pier Bucci naleznete na jeho MySpace stránkách http://www.myspace.com/buccipier a nebo na stránkách jeho vlastního labelu Maruca http://www.myspace.com/marucamusic2009

Přeložil Martinez z http://www.ibiza-voice.com
0 KOMENTÁŘŮ
DISKUZE
Jméno:
Email:
Titulek:
Text:
Zadejte číslo 144:
MP3 DOWNLOAD
TIPY NA ZAJÍMAVÝ OBSAH
REKLAMA   |   KONTAKT   |   ARCHIV   |   FESTIVALY 2024   |   RSS
ISSN 1801-6340, © Copyright Poslouchej.net 2003-2012
Webdesign a grafika