Brazilský export – Fernanda Martins

Brazilský export – Fernanda Martins

19. 09. 2010  |  Autor: redakce  |  Komentáře (0)
Fernanda Martins se narodila v roce 1982 v brazilském městě Medianeira. Odmalička milovala hudbu a dodnes má doma širokou sbírku alb z 80. a 90. let. Oblíbila si především skupiny, které používaly elektronické nástroje a synthy, jako např. Depeche Mode, David Bowie, Pet Shop Boys, Ace of Base, a další.
Díky internetu se postupem času dozvěděla o zásadních jménech techna, jako jsou Carl Cox, Jeff Mills, Laurent Garnier, Dave Clarke, Mauro Piccoto. Vliv na její pozdější sound měli i Dave The Drummer, Glenn Wilson a Adam Beyer.

V roce 2002 se Fernanda přestěhovala do města Curitiba, kde začala navštěvovat kluby, ve kterých se hrály britské odnože techna a housu. Tyto večírky jí ovlivnily natolik, že si v roce 2002 pořizuje první gramofony a učí se mixovat.

Fernanda je perfekcionistka, proto denně stojí za gramofony několik hodin a snaží se svůj styl míchání co nejlépe vytříbit. Ostatně to je snad úděl všech brazilských DJs a to nejen v technu, ale v drum n bassu.



Učí se na deskách, které by se daly zaškatulkovat jako funky, groove, acid techno. Obliba takového soundu jí neopustila ani v dnešní době, a proto jí občas můžeme slyšet čistě v techno setu.

Velký zlom v jejím osobním i profesním životě však přichází, když potkává DJe Lukase. Fernandě se Lukas zalíbil trošku víc než jen jako hardtechno DJ a sama dnes přiznává, že to byla láska na první pohled. Od této chvíle začíná Fernanda nakupovat tvrdší a rychlejší desky a do podvědomí lidí se začíná zapisovat jako hardtechno DJka.

Od roku 2007, kdy začíná s Lukasem bydlet ve španělské Barceloně, společně rozjíždí sérii speciálních setů na 4 gramofony a později i label AudioCode Records. Jejich charisma, při hraní ze 4 gramofonů, mnoho fanoušků přirovnává k setům dvojice Pet Duo.

Sám Lukas o ní říká:
„S Fernandou se cítím během hraní jistěji (pozn. než s Obim nebo Lexisem) a sety jsou hudebně rozmanitější. Fernanda má skvěle zvládnutou techniku mixování a navzájem známe svůj hudební výběr... stačí jen mrknout a oba víme, kam chceme najednou vývoj setu směřovat. Kolikrát už se nám stalo, že jsme set začali normálním technem a končili až extrémním hardtechnem!“

Fernanda však hraje i s další brazilskou kočkou, kterou jsme již na Apokalypse měli šanci slyšet – Candy Cox! Společně začátkem tohoto roku rozjely label Pink About It, na kterém podporují především nadějné a talentované producentky a DJky, kterým chtějí pomoci ke zviditelnění. Samy na něm vydávají pod pseudonymem Pink Noise. Ostatně Fernanda se vždy snažila podporovat své kolegyně – za zmínku stojí i projekt Domina DJs, pod jehož hlavičkou se uskutečnilo několik parties s čistě ženským line-upem.

Fernanda je v současné době považována za jednoho z nejlepších nováčků brazilské techno scény a mnoho lidí o ní mluví po celém světě mluví jako o vycházející hardtechno hvězdě.

Svůj talent již mohla představit v zemích jakou např: Argentina, Belgie, Kolumbie, Francie, Německo, Itálie, Nizozemsko, Slovensko, Slovinsko, Španělsko, Portugalsko, Ukrajina, Venezuela.

Mezi zásadní akce v její kariéře patří: Defqon. 1 Festival, Aquasella, Monegros deser fetival, Awakenings, Q-base festival, City parade, Ruhr in Love, XPerience Festival, City Parade a hraní v klubech: Tresor, Florida 135, Fabrik, La Cova a další.

Sety:
Lukas & Fernanda Martins Set
Dj Lukas & Fernanda Martins @ AQUASELLA FESTIVAL 2010 - Asturias, SPAIN

Pink Noise Sets (Fernanda Martins & Candy Cox)
Pink Noise (Fernanda Martins & Candy Cox) @ Fuel Techno & Descontrol - Sao Paulo, Brasil (Nov. 2009)

www.djfernandamartins.com

Dodal: Dalin Vajčner, Apokalypsa, s.r.o.
INFORMACE K HUDEBNÍ AKCI

APOKALYPSA THE BELLS

Pátek 19. 11. 2010
Vstup: 399,- do 30.6., od 1.7. 499,- / VIP 999,-
Vystupují:
Jeff Mills, Steve Rachmad, Cristian Varela, Viper XXL, The Advent live & Industrialyzer live, DJ Murphy, Spiriakos & Steen, Pascal Kleiman, VJ Kyle Lyons, Fernanda Martins, Misa Salacova
Další informace
0 KOMENTÁŘŮ
DISKUZE
Jméno:
Email:
Titulek:
Text:
Zadejte číslo 144:
SOUVISEJÍCÍ OBSAH
MP3 KE STAŽENÍ
TIPY NA ZAJÍMAVÝ OBSAH
REKLAMA   |   KONTAKT   |   ARCHIV   |   FESTIVALY 2024   |   RSS
ISSN 1801-6340, © Copyright Poslouchej.net 2003-2012
Webdesign a grafika