Úspěchy a vize Jeffa Millse

Úspěchy a vize Jeffa Millse

20. 09. 2010  |  Autor: redakce  |  Komentáře (1)
Vystoupení Jeffa Millse si můžete vychutnat již 19.11. na Apokalypse. Pojďme se společně podívat na to, co všechno tento detroitský rodák dokázal. Rozhodně toho není málo.
Začátek jeho velkého příběhu můžeme najít už v osmdesátých letech minulého století. Jeff měl tehdy něco přes 20 let a jako The Wizard už ovlivňoval svou tvorbou i technikou hraní další nadšence a objevoval se v playlistech okolních radiostanic. Ve druhé polovině 80. let zachytil nástup nového hudebního stylu techno. Za jeho zakladatele se považuje trojice z Detroitu, která se potkala na stejné škole - Juan Atkins, Kevin Saunderson a Derrick May.



Mills se velmi brzy stal synonymem pro specifický nový druh elektronické hudby, která brala inspiraci v housu, elektru, produkci kapel jako Kraftwerk, ale i funku a jazzu, a zároveň byla nasáklá temnou industriální atmosférou Detroitu. Nejdřív spolupracuje s Anthony Shrockem na projektu Final Cut, ze kterého později odchází a s Mikem Banksem zakládá uskupení Underground Resistance.

Přidává se ještě Robert Hood, vydávají experimentální releasy. Místo toho, aby se cpali do mainstreamu, vystupují v lyžařských maskách a černých bojových oblecích, tvoří hudbu se sociálním a politickým kontextem. Jeff později odchází jako DJ do New Yorku, chvíli je v Berlíně a následně se přesune do Chicaga. Spolupráce s ostatními členy už není tak častá, UR však existuje dodnes.



Kromě hraní v klubech vydává roku 1992 desku Waveform Transmissions - vol.1. a posléze ještě její pokračování. Dnes je jasné, že z automatického bubeníka Roland TR-909 a dalších mašinek dostal dílo, které definovalo a ovlivnilo žánr techna. Mills se ale nezastavuje a kromě vydávání u německého Tresoru zakládá další labely.

Dnes je majitelem labelů Axis, Purpose Maker, Tomorrow a 6277. Vydává spoustu vinylů a EP, jak svých, tak dalších producentů z celého světa. V novém tisíciletí také vydává vlastní soundtrack k filmu Metropolis z roku 1927, který také naživo odehraje na několika představeních po celém světě. Dále pod jeho mistrovskýma rukama vzniká DVD Exhibitionist se skvělými mixovanými sety.



Eklektický Mills stíhá spolupráci s velkým orchestrem, který hraje jeho dílo na klasické nástroje. Stále jezdí po světě, míchá skladby, včetně nezapomenutelné The Bells. Záznamy setů z minulosti ukazují jeho kvality i novátorství. Na CD “Live at the Liquid Room, Tokyo” míchá celkem přes 35 skladeb a bylo vydáno ve dvou stopách, na jedné je samotný mix, na druhé pak včetně reakcí publika. Na otázku, co ho uspokojuje více, zda produkce nebo DJing, odpověděl: "Sledovat lidi, jak dosahují vyššího stupně vědomí. Vidět jejich ustálení. Na chvíli vyniknou, ztratí se ve vší fantazii. Jako DJ se snažím lidem tuto možnost nabídnout."

Diskografie Jeffa Millse čítá stovky položek, několik soundtracků, je aktivní více než 25 let a byl u zrodu nové kultury a životního stylu spousty mladých lidí. Málokterý DJ se dnes může pochlubit tak kvalitní produkcí kombinovanou s čistou technikou mixu a to klidně ze čtyř desek zároveň. Svou vizí výrazně nasměroval vývoj elektronické hudby a nezapomenutelně se zapsal do jejích dějin. Nyní máte možnost vidět a hlavně slyšet jej osobně. Přijďte si společně s námi vychutnat vystoupení této legendy 19.11. na Apokalypsu.


Dodal: Dalin Vajčner, Apokalypsa, s.r.o.
INFORMACE K HUDEBNÍ AKCI

APOKALYPSA THE BELLS

Pátek 19. 11. 2010
Vstup: 399,- do 30.6., od 1.7. 499,- / VIP 999,-
Vystupují:
Jeff Mills, Steve Rachmad, Cristian Varela, Viper XXL, The Advent live & Industrialyzer live, DJ Murphy, Spiriakos & Steen, Pascal Kleiman, VJ Kyle Lyons, Fernanda Martins, Misa Salacova
Další informace
1 KOMENTÁŘ
DISKUZE
Jméno:
Email:
Titulek:
Text:
Zadejte číslo 144:
Yak
21. 09. 2010 | 07:42:58
+0 | -0
Čistej Sektan!
SOUVISEJÍCÍ OBSAH
MP3 KE STAŽENÍ
TIPY NA ZAJÍMAVÝ OBSAH
REKLAMA   |   KONTAKT   |   ARCHIV   |   FESTIVALY 2024   |   RSS
ISSN 1801-6340, © Copyright Poslouchej.net 2003-2012
Webdesign a grafika