Tekes: Kostarická scéna má potenciál

Tekes: Kostarická scéna má potenciál

21. 09. 2010  |  Autor: redakce  |  Komentáře (0)
Již tento pátek odstartuje nová noc dje Trávy – Modern Primitives, na které vystoupí kostaričtí Kabuto & Koji, jejichž počiny vyšly na renomovaných labelech jako je Cocoon Svena Vätha nebo Get Physical. V souvislosti s tímto eventem jsme oslovili jednoho z pátečních headlinerů – Tekese, který nám v zajímavém rozhovoru prozradil, jak se vyvíjí elektronická scéna ve střední Americe, co nového u Kabuto & Koji a jak moc tento dvoučlenný projekt ovlivňuje uchvacující kostarická příroda při jejich práci.
Ahoj Tekesi, jelikož jsme spolu poměrně často ve spojení, tak vím, že jste si letošní léto užili opravdu na plno a ve vašem partylistu se mimo jiné objevil i španělský festival Sonar, na kterém jste také vystupovali. Z jakého evropského vystoupení máte nejsilnější zážitek?
La Macarena party v Barceloně ve mně zanechala opravdu spoustu silných zážitků a byla to asi nejlepší party, kterou jsem v Evropě letos zažil. Menší, ale za to pořádně rozpálená a rozjetá (smích).

Pojďme se věnovat vašim začátkům. Producentskou dvojici Kabuto & Koji tvoříte od roku 2002, kdy jste se dali dohromady. Co Vás k této myšlence a následnému činu vedlo a jak se před samotným spojením vyvíjela kariéra každého z Vás?
Kabuto & Koji byl vlastně nápad mého dobrého partnera a známého Mauricia De Sostoa a celé to začalo v roce 2002. V té době jsme ale nebyli djskou dvojicí. Já jsem v té době žil v Barceloně a v roce 2005, kdy jsem se po svém pětiletém působení v tomto městě vrátil zpět na Kostariku, jsme se dali společně s Patricem dohromady, přijali přezdívku Kabuto & Koji a začali společně vystupovat.



Patříte mezi přední středoamerické umělce, co se elektronické hudby týče. Pamatujete si na zásadní zlom, který nastartoval vaší kariéru?
Zásadní zlom nastal ve chvíli, když jsme zremixovali pro Astro & Glyde track s názvem California Girl. Za nedlouho po té Audiofly kontaktovali našeho dobrého kamaráda Robbieho Akbala, aby se s námi mohli spojit a začít spolupracovat. To byl pro nás zásadní krok vpřed, díky kterému nám dali šanci i Anthony a Luca, kteří nás oslovili ve spojení s remixem na jejich track. To všechno nás dostalo do této velké rodiny skvělých a osobitých umělců, které převážně zaštiťuje agentura Playkula, jejíž součásti jsme.

Jaká je situace na taneční scéně na Kostarice a jak by jste popsali atmosféru tamních parties, které jsou mnohdy pro české clubbery opravdu neobvyklé a exotické...?
Musím říct, že elektronická scéna u nás si vede poměrně dobře. Jedním z nejlepších klubů Kostariky je Vertigo, který disponuje opravdu nevídaným zvukovým aparátem. Společně s Patricem jsme rezidenti tohoto klubu a krůček po krůčku si budujeme skupinu lidí, která touto hudbou opravdu žije. Je vidět, že kostarická scéna má potenciál stát se opravdu ohromnou scénou s velmi kvalitními umělci!

Které hudební styly Vás v současnosti nejvíce oslovují ve spojení s vaší vlastní produkcí?
Nemám vyhraněný styl. Mám rád všechno, co pulzuje a je dobře našláplé (smích)!

Odráží se na vaší tvorbě i nějaký charakteristický znak vaší země - tím myslím přírodu, moře, slunce, nebo tento aspekt ani nepociťujete?
Samozřejmě, že prostředí, ve kterém žijeme, má obrovský vliv na naší uměleckou práci. Naše příroda je opravdu úchvatná a někdy si přeji, abych s ní byl více v kontaktu.

Jelikož Vás znám i osobně, měl jsem tu čest navštívit vaše studio, kde vznikají vaše počiny. Musím říct, že studio, které je situováno v horách ve stylovém baráčku s plantáží a všudypřítomnými psy, na mě velmi zapůsobilo. Můžete nám ale poodhalit, jak vaše studio vypadá a jaké technické zázemí se v něm skrývá?

Je to studio Hobitů (smích)! Venku jsou na dohled hory a sopky, kolem dokola plantáže a uvnitř temno, ve kterém se zavřeme, komponujeme a nevnímáme čas ani okolní dění. Miluju to a každý je zván (smích)!

Váš aktuální track El Torno, který vyšel před nedávnem na labelu SK Supreme records, je alespoň pro mne opravdová pecka, která se dočkala i remixu producenta SQL. Jaké něj máte ohlasy při vašich vystoupeních?
Ohlasy jsou super a EP funguje opravdu parádně!

Jeden z vašich tracků se objevil na světoznámém labelu Cocoon, který je součástí pomyslného impéria Svena Vaetha. Jak jste se k této metě, která Vás rázem vyhoupla mezi přední světové producenty dostali a kdo Vás z tohoto labelu oslovil?
Díky bookingové agentuře Playkula a naší práci jsme byli schopni dosáhnout tohoto levelu. Pro nás to opravdu moc znamená a jsme si moc dobře vědomi toho, kam nás tento track posunul…

24.9. se vůbec poprvé představíte v České republice. Navštívili jste tuto zemi někdy v minulosti jako turisté? Co na vás nejvíce zapůsobilo?
Já jsem měl tu čest navštívit Prahu v roce 1998 a pořád pro mne toto město patří mezi moje nejoblíbenější města světa. Miluju Prahu a její obyvatele!

Na co se mohou návštěvníci zbrusu nového eventu Modern Primitives těšit během vašeho vystoupení?

Těšte se na noc nespoutané zábavy a hutných basových linek!

Závěrem rozhovoru bych Vám chtěl za něj poděkovat a zeptat se, co plánujete do budoucna?
To je jednoduché. Dělat muziku tak jako do teď a promítat v ní naše vzpomínky a pocity!


Dodal: Ondřej Beránek, Studio54
INFORMACE K HUDEBNÍ AKCI

MODERN PRIMITIVES

Pátek 24. 9. 2010
Vstup: 150/200
Vystupují:
Kabuto & Koji, Tráva, Subgate VJ: Spectravision37
Další informace
0 KOMENTÁŘŮ
DISKUZE
Jméno:
Email:
Titulek:
Text:
Zadejte číslo 144:
SOUTĚŽTE
SOUVISEJÍCÍ OBSAH
TIPY NA ZAJÍMAVÝ OBSAH
REKLAMA   |   KONTAKT   |   ARCHIV   |   FESTIVALY 2024   |   RSS
ISSN 1801-6340, © Copyright Poslouchej.net 2003-2012
Webdesign a grafika