Kabaret v Akropoli: The Cesarians

Kabaret v Akropoli: The Cesarians

29. 09. 2010  |  Autor: Lukáš Pokorný  |  Komentáře (0)
The Cesarians si u nás minulý týden v rámci EuroConnections odbyli v Akropoli premiéru se svým kabaretním rockem. Taktovku v ruce držel nekompromisně lísavý Charlie Fink, bývalý matador camdenské punkové scény. O výváženost, ale zároveň prudký kontrast, se postaraly Slovenky Youcoco se svým minimalistickým koncertem á la P J Harvey.
Slovenské lo-fi duo Youcoco nastartovalo sice už před pěti lety v Trenčíně, ale debut s názvem Big Now! jim vyšel až nedávno a provětral slovenské hudební vody. Zrání a čekání se vyplatilo – zpěvačka Radmila K. a Ria B. za bicí soupravou působily v Akropoli jako malé zjevení. Bez náznaku snahy vycpat ego, s jednoduchýma melodiema a ještě jednodušším aranžmá přecházely od jedné skladby k druhé. Cpát sem něco o tom, že rockerky v černých minišatech a kytarou přes rameno nebo bubenice v záchvatu destrukce, a ještě ze Slovenska, jsou sexy, by byla blbost. To je mi jasné. Tady jde hlavně o hudbu a ta od Youcoco se prostě dá poslouchat. Big Now!

youcoco

Po křehkém slovenském zákusku přišel hlavní chod v podobě kapely The Cesarians. Geneze kapely byla asi taková, že se usmířili rozvedení manželé (předtím spolu pařili v punkové kapele Penthouse), pozvali kámošky, co hrajou na pozoun, francouzský roh a klávesy, přidali bubeníka a založili band s názvem The Cesarians. Charlie Fink, který celému projektu velí, je navíc naprosté zvíře, což se ukázalo hned při první skladbě a táhlo se celým koncertem. Stylově se The Cesarians pohybují na dost nezmapovaném území, což znamená, že na klasické rockové struktury navlíkají dost hrubé kabaretní prvky jako třeba zvuk už zmiňovaných žestí. Jejich erupce ostatně vedly epileptické pohyby Charlieho Finka, který v sobě nezapře neurotického punkáče. V Akropoli maximalisticky využíval celé pódium, sem tam vyběhl mimo něj, aby dopucoval fazónu a vůbec se choval, jako kdyby ho pustili z divadelního kroužku pro pošuky. Jestli se skladby Youcoco převalovaly bez zbytečných výstřelků jedna přes druhou, tak kabaretní bomby v podání The Cesarians vybuchovaly tak silně, že si od nich člověk někdy prostě musel odpočinout. Malé zvolnění a uklidnění v podobě nějaké kabaretní odrhovačky by totiž jinak jedinečnému koncertu určitě prospělo.

cesarians

www.myspace.com/thecesarians
INFORMACE K HUDEBNÍ AKCI

EUROCONNECTIONS

Středa 22. 9. 2010
Vstup: Předprodej lístků do 15.8. 260,- Kč, do 15.9. 320,- Kč, 390,- Kč na místě
Vystupují:
The Cesarians (UK)
Další informace
0 KOMENTÁŘŮ
DISKUZE
Jméno:
Email:
Titulek:
Text:
Zadejte číslo 144:
SOUTĚŽTE
SOUVISEJÍCÍ OBSAH
TIPY NA ZAJÍMAVÝ OBSAH
REKLAMA   |   KONTAKT   |   ARCHIV   |   FESTIVALY 2024   |   RSS
ISSN 1801-6340, © Copyright Poslouchej.net 2003-2012
Webdesign a grafika