Spooky vystoupí na One Night již tento pátek

Spooky vystoupí na One Night již tento pátek

03. 10. 2010  |  Autor: redakce  |  Komentáře (0)
To, že Spooky – Charlie May a Duncan Forbes - patří mezi největší legendy taneční hudby, není třeba příliš rozebírat. Zůstaňme u toho, že v roce 1992 vydali album Gargantuan, které ovlivnilo celou generaci elektronických hudebníků a nesmazatelně je zapsalo na hudební mapu. U Spooky je především zajímavé, že se na špici drží již tak dlouho a jejich zvuk zní neustále současně.
Se svým live actem objeli několikrát celý svět, hráli na hlavních stagích těch největších hudebních festivalů, po boku jmen jako Jamiroquai, Aphex Twin nebo Autechre. Remixy si u nich objednala jména jako Lush, Ultramarine, Wiliam Orbit nebo Sven Vath. Odborná i široká veřejnost vřele přijímaly jejich původní tvorbu, kterou časem začali vydávat na vlastním labelu, z této periody zmiňme singl Stereo, který válcoval hitpošky po celém světě.



Vrcholem rané dráhy Spooky se však stalo album Found Sound, k němuž dokonce vznikl film. Ten pak na MTV získal ocenění Video roku, v Paříži ho promítali před Pompadou centre. I přes obrovský úspěch desky se Charlie a Duncan rozhodli vydat vlastními cestami – Charlie se podílel na soundtracku hry Wipeout 3 u Playstationu, se Sashou (ano, Tím Sashou) vydali desku Involver.

Duncan se soustředil na hudební projekty, především úspěšnou formaci Animated (s Laurant Webbem), s níž vydal desku Tempting Fate, nebo třeba EP Quiver. Ačkoliv oba elementy Spooky pokračovaly sólo v úspěšných hudebních kariérách, jejich fanoušci po celém světě toužili po jejich návratu.



Prosby byly vyslyšeny v roce 2002, kdy legenda znovu ožila a přes kousavé komentáře ve smyslu, že pánové marně zkouší chytit druhý, si opět podmanili taneční scénu. Vzpomeňme na magický singl Belong, který se dočkal předělávky od Sashy, singl No Return nebo Precious remix pro Depeche Mode. Svůj návrat završili albem Open, které opět sklízelo vavříny na všech frontách.

V současnosti Spooky působí v New Yorku po boku Sashi a kromě hraní neúnavně pracují na novém materiálu, nejnověji třeba epíčku Nebula. Na One Night se 8. října dotkneme hudební historie a budoucnosti zároveň!


Dodal: Ondrej Golis, Roxy Promotion
INFORMACE K HUDEBNÍ AKCI

ONE NIGHT! WITH SPOOKY

Pátek 8. 10. 2010
Vstup: 200/250
Vystupují:
Spooky (UK), Dan Cooley, Josef Sedloň
Další informace
0 KOMENTÁŘŮ
DISKUZE
Jméno:
Email:
Titulek:
Text:
Zadejte číslo 144:
SOUTĚŽTE
SOUVISEJÍCÍ OBSAH
TIPY NA ZAJÍMAVÝ OBSAH
REKLAMA   |   KONTAKT   |   ARCHIV   |   FESTIVALY 2024   |   RSS
ISSN 1801-6340, © Copyright Poslouchej.net 2003-2012
Webdesign a grafika