Cristian Varela: Tajemství úspěchu

Cristian Varela: Tajemství úspěchu

11. 10. 2010  |  Autor: redakce  |  Komentáře (0)
Na Ibize ho předloni poosmé v řadě vyhlásili nejlepším techno DJem na světě. Za svou kariéru nasbíral už tři desítky podobných světových ocenění. Vrací se na Apokalypsu, aby znovu potvrdil, jak je i v Česku oblíbený. V čem tkví tajemství úspěchu tohoto energického Španěla?
Začátek odpovědi na tuto otázku hledejme nejspíše v jeho původu. Ne každý má hudební nadání a kreativního ducha a ne každý se může narodit v umělecké rodině. U Cristiana Varely se nejprve zdálo, že jeho cesta povede už od dětství směrem ke klasické hudbě. Rodiče jej vedli ke klavíru a pěstovali v něm i lásku k divadlu. Když mu bylo jedenáct, skládal scénickou klavírní hudbu pro divadlo a později se jeho díla objevovala i v televizních spotech. V jistou chvíli se však v mladém umělci něco zlomilo...



Svůj zájem obrátil naplno k elektronické scéně. V roce 1992 se stává rezidentním DJem klubu Porche a jako DJ, který hrává EBM a electro vyhrává první žebříčky popularity. Bylo mu sotva sedmnáct a už zabodoval prvním hitem. Jednalo se o úspěšnou znělku pro Classical Dance Festival. První maxisingl na sebe nenechal dlouho čekat - v roce 1994 vychází jeho El Cigarrito na nezávislé značce D.I.D. Španělská pobočka hudebního koncernu Sony Music mu nabídla smlouvu téměř přesně o rok později.

Říká se, že pro úspěch je třeba pět procent talentu a zbytek je dřina. A Varela je toho důkazem, stále vylepšuje svou techniku mixu a v dnešní době již hrává běžně na tři a často i na čtyři gramofony. Kromě toho se podobně jako jiné hvězdy svého oboru nebojí experimentovat a například jeho show se třemi bubeníky se stala vyhlášenou, stejně jako řada televizních exhibičních vystoupení. Podobně jako Jeff Mills i Varela experimentuje na poli propojování elektronické a klasické scény - do svých show zapojuje klavír, symfonický orchestr či balet! Kromě techna se Varela věnuje také house music a klidnějším stylům. Pro tuto svoji polohu si zvolil pseudonym Carlos Duran.



Seznam jeho vydaných děl včetně remixů čítá na dvě stovky, patří mu dva labely (Donkeyhead rec. a Black Codes) a jeden spoluvlastní - řeč je o super úspěšném Pornographic recordings, kde jeho parťákem není nikdo jiný než Marco Bailey. Varela však neusíná na vavřínech, jeho turné po celém světě je prakticky nekonečné.

Co na svůj úspěch říká on sám? Tvrdí, že jeho sound má svou sílu, protože je elegantní a od srdce. Varela si podle svých slov nejvíce cení energie, kterou si předává s lidmi a považuje to za hlavní důvod, který ho žene znovu a znovu za DJský pult. A že skutečně je co sledovat - jeho set se nedá nazvat jinak než jízda!

Dodal: Dalin Vajčner, Apokalypsa, s.r.o.
INFORMACE K HUDEBNÍ AKCI

APOKALYPSA THE BELLS

Pátek 19. 11. 2010
Vstup: 399,- do 30.6., od 1.7. 499,- / VIP 999,-
Vystupují:
Jeff Mills, Steve Rachmad, Cristian Varela, Viper XXL, The Advent live & Industrialyzer live, DJ Murphy, Spiriakos & Steen, Pascal Kleiman, VJ Kyle Lyons, Fernanda Martins, Misa Salacova
Další informace
0 KOMENTÁŘŮ
DISKUZE
Jméno:
Email:
Titulek:
Text:
Zadejte číslo 144:
SOUVISEJÍCÍ OBSAH
MP3 KE STAŽENÍ
TIPY NA ZAJÍMAVÝ OBSAH
REKLAMA   |   KONTAKT   |   ARCHIV   |   FESTIVALY 2024   |   RSS
ISSN 1801-6340, © Copyright Poslouchej.net 2003-2012
Webdesign a grafika