Clash! s WWW, Vladimirem 518 a The Fakes

Clash! s WWW, Vladimirem 518 a The Fakes

17. 10. 2010  |  Autor: redakce  |  Komentáře (0)
Pražský klub Chapeau Rouge zažije jedinečný mejdan, kde se potkají pionýři hranice mezi hiphopem, industrialem i elektronikou WWW a big boss pražského hiphopu Vladimir 518 ve speciálním dj-setu. Oba speciální hosty uvede elektro nářez od Wwery + Acustic Terorist, celý CLASH! večírek pak uzavře striktní nášup od rezidentních The Fakes.
W.W.W. jsou legendou české moderní hudby. Na počátku devadesátých let patřili mezi první průkopníky českého hiphopu, ovšem jako jedni z mála dokázali vykročit z jeho objetí, obohatili jej o prvky industriálu a elektroniky a stali se jednou z nejoriginálnějších místních kapel. Přes tuhle výlučnou pozici vyšla debutová deska W.W.W. Neurobeat až v roce 2006, aby se stala událostí sezóny. Druhá deska W.W.W. s názvem Tanec sekyr vyšla v roce 2009 a skupina s ním odehrála koncerty nejen v Česku ale i v Holandsku a ve Francii. Frontman W.W.W. Ondřej Anděra je všeobecně nadaný umělec, kromě hudby působí i jako herec, režisér, výtvarník, či kreslíř. Vystudoval Katedru multimediální tvorby na FAMU, natočil krátké filmy, které získaly několik cen. Koncert W.W.W. v Chapeau Rouge bude speciální i tím, že se odehraje v komornějším prostoru, než jaký bývá pro W.W.W. obvyklé, o to hustší atmosféru však lze čekat.



Jako DJ se ve speciálním setu představí Vladimir 518, raper z nejznámější české hiphopové formace PSH. Vladimir 518 je známý i jako ilustrátor, autor scénografií a komiksový výtvarník, byl editorem graffiti knihy 2666: Praha Odyssey. S PSH vydal desky Repertoár (2001), Rap’n’Roll (2006) a Epilog (2010), split singl s Indy & Wich - Cesta Štrýtu/Hlasuju Proti (2000) a EP Praha RMX (2003). Hostoval na skladbách mnoha interpretů, v roce 2008 vydal sólový debut Gorila vs Architekt, k němuž připravil koncerty ve formě multimediálních vystoupení. Za Gorilu vzápětí získal tři ceny časopisu Filter a také Anděla za nejlepší desku roku 2008 v žánru Hip Hop a R'n'B.

Celý tenhle hiphopový nával otevře dvojice Wwera + Acustic Terrorist a celý mejdan uzavřou rezidentní The Fakes, jejichž nejnovější mixtape si můžete poslechnout zde.

Další akce CLASH! se uskuteční 26.11 a v Chapeau Rouge budeme mít čest přivítat nekompromisní francouzskou dvojici MUSTARD PIMP.

www.chapeaurouge.cz/

Dodal: Dan Doležal, Chapeau Rouge
INFORMACE K HUDEBNÍ AKCI

C.L.A.S.H

Pátek 22. 10. 2010
Vystupují:
The Fakes & Vladimir 518, live: WWW, Wwera
Další informace
0 KOMENTÁŘŮ
DISKUZE
Jméno:
Email:
Titulek:
Text:
Zadejte číslo 144:
SOUVISEJÍCÍ OBSAH
TIPY NA ZAJÍMAVÝ OBSAH
REKLAMA   |   KONTAKT   |   ARCHIV   |   FESTIVALY 2024   |   RSS
ISSN 1801-6340, © Copyright Poslouchej.net 2003-2012
Webdesign a grafika