Tomáš Haverlík v rozhovoru pro Roxy

Tomáš Haverlík v rozhovoru pro Roxy

15. 12. 2005  |  Autor: redakce  |  Komentáře (0)
Roxy is back a od prosince i rezidentní noc Zen. Tento pátek se představí slovenská špička Tomáš Haverlík. Supportovat mu nebude nikdo jiný, než Rai s Bo.Danem. V tomto článku naleznete velmi zajímavý rozhovor s Tomášem.
Naposledy jsi hrál v Čechách, tušim v klubu PM, kde nejspíše party úplně končí. Teď se chystáš poprvé vystoupit v klubu Roxy na obnovené slavné party ZEN. Jak se těšíš?
Když mi zaručíš, že tam bude plno tancechtivých lidí, kteří nevědí, kdy přestat, tak se těšim velmi velmi :)

Jsi znám především svou produkcí. Prozraď nám prosím, na čem právě pracuješ a co už máš uloženo v šuplíku a čeká jen na vydání u nějakého labelu? A jak pokračuje tvá spolupráce s Baroque records? Něco nového?
Dělám na více věcech najednou. Můžu jmenovat například novou rozdělanou skladbu Futura, kterou bych rád zahrál I na Zenu. Nebude ani zdaleka hotová, ale všichni, kdo ji už slyšeli, říkají, že by už klidně mohla zůstat takto :-)

Mnozí tě mohou také znát z tvých radio-shows… Kde všude je možné tě poslouchat?
V poslední době představuji lidem mou residentní show na kanadském rádiu ETN.fm, které vysílá přes internet. Připravuji ji každý měsíc a už brzy bude výroční 12. díl. Jinak připravuju guestmix pro americké satelitní XM-Radio a na znamé DI.fm radio… Jeden z posledních mixů zazněl například i na moskevském rádiu Energia, ketré vysílá do celého “CCCP” :-)

Jak je to se spojením Haverlík & Tkáč, se kterým jste vlastně začínali? Stále funguje nebo je to minulost?
Rasti je zatím zaměstnaný vlastní prací a nemá čas na produkci. Hned jak navrhne něco nové, tak se do toho určitě pustíme spolu. Zatím ale pokračuji vlastním tempem sám.

Kteří producenti tě v poslední době nejvíce zaujali? Jsou nějaké nové talety ze světa, na které bys rád upozornil?
Ano, určitě. Například Terje Barre, DJ Code, Sertac Kaya, Thirtene, Andrew Kelly, a nebo slovenský DJ Def, Domased Electronika, Robert Burian, MProject... Hraješ i v zahraničí? Jak je to s nabídkami?
Je to spíš příležitostně. Nikam se netlačím, pokud si mne dotyční nevšimnou sami a nepozvou mě. Brzy mě čeká hraní v Turecku a v Maďarsku.

Zajímá nás taky bratislavská scéna.. Jak je to s návštěvností klubů a velkých akcí? A vůbec současný stav celé scény na slovensku… Prosím tě nezačínej! Nechtěj to ode mě:) Myslím si, že někde se klubovému životu daří a někde zase ne. Moje poslední zkušenosti z Bratislavy nejsou moc pozitivní. Naopak, čím dál od Bratislavy, tím to bývá mnohem lepší. Nemůžu říct, že nejsou... Právě naopak.. je jich dost. Dost na to, aby si každý našel to svoje. Narážim na účast clubberů na běžných klubových akcích, ketré jsou jim nabízené. Ze strany podpory a účasti clubberů to ale nějak “vázne”.

Vím, že k hraní používáš velmi populární Ableton live. Chystáš v tomto SW na pátek něco speciálního?
Ano, hraji z něj už skoro 2 roky. Jednoduše řečeno, Ableton používám čistě na hraní a spojování více kanálů s různými zvuky najednou. Nevím ale, jestli je právě na toto někdo zatížený. Skladbám většinou koncepci neměním a spíš se snažím o celkový dojem ze setu.

A na závěr něco mimo hudbu a trochu pohled do tvého soukromí. Co nejraději piješ a jíš? Jaké máš nejraději filmy a jak trávíš volný čas, pokud zrovna neděláš hudbu?
Jsem všežravec.:-) Nepohrdnu žádným jídlem. Vžyť je to na mě i vidět. Alkohol nepiju, mám rád džus a během hraní minerálku. Když mám ve studiu krizi, tak si pustím film, na který dostanu chuť. Nejčastěji relaxuji při filmech :-) Cca 1 film týdně :-)

Pozvánka na Zen a aktuální Tomášův set ke stažení

0 KOMENTÁŘŮ
DISKUZE
Jméno:
Email:
Titulek:
Text:
Zadejte číslo 144:
MP3 DOWNLOAD
TIPY NA ZAJÍMAVÝ OBSAH
REKLAMA   |   KONTAKT   |   ARCHIV   |   FESTIVALY 2024   |   RSS
ISSN 1801-6340, © Copyright Poslouchej.net 2003-2012
Webdesign a grafika