Melancholická Morcheeba v SaSaZu

Melancholická Morcheeba v SaSaZu

21. 10. 2010  |  Autor: krysicka  |  Komentáře (0)
Premiérově a zároveň rovnou dvakrát jsem se v minulém týdnu podívala do holešovického klubu SaSaZu. První záminkou pro mne byla kapela Goldfrapp, tou druhou hudební seskupení Morcheeba, ke kterému se vrátila charismatická zpěvačka Skye. Během svého turné přijeli představit nové album Blood Like Lemonade i do Čech. Návštěvnost těchto dvou koncertů byla nesrovnatelná.
K nenápadné nízké budově v areálu pražské tržnice mě dovedly spíše hloučky spěchajících osob, než že bych tušila a cokoliv mi napovídalo, kde přesně se klub SaSaZu v tomto komplexu nachází. Doposud mě hudební program klubu příliš neoslovoval, avšak Skye, která mě zaujala na festivalu Sázavafest a v klubu Roxy naživo přímo ohromila svým neskutečným hlasem, jsem si v Praze nemohla nechat ujít.

Začátek koncertu byl včetně předskokana plánován na osmou hodinu večerní, samotná Morcheeba pak měla vystoupit před desátou. Kolem půl desáté, kdy jsem přišla do klubu a vyhnula se tak údajným úvodním frontám, byl na pódiu ještě předskakující na kytaru hrající Dán Simon Lynge. Závěr jeho vystoupení přišel unavený a mdlý nejen mně, ale i velkému množství návštěvníků. Potlesk si vysloužil především proto, že už si plný sál přál příchod těch, na které čekal. Simon si posléze vyžádal abychom zvedli ruce vzhůru a vyfotil si tak na oko skandující dav a pódium následně opustil.

morcheeba

Zaplněný klub byl také velmi zakouřený a teplota se vyšplhala rychle nahoru. I přesto jsem si bundu raději po dobu koncertu držela přehozenou přes ruku, neboť fronta u šatny na předešlém koncertu Goldfrapp nebyla nic příjemného, přestože na něm bylo dle mého odhadu pouze něco málo přes sedm set návštěvníků. V sobotu byl klub kromě zaskleného VIP salonku v patře zaplněn. Nepříjemné byly i fronty na baru, kde si barmani vybírali koho obslouží zřejmě dle sympatií a odhadu kolik má kdo v peněžence, což jsem já s požadavkem třetinkové lahvové Plzně za padesát korun, přelité k mému zděšení do kelímku , rozhodně nebyla. A tak jsem snahu o osvěžení se na baru ještě před začátkem koncertu vzdala.

Když se objevila Skye na podiu, rázem tyto starosti zmizely, jelikož jsem po dobu jejího vystoupení zůstala přikována na místě občas možná i s otevřenými ústy a mrazením v zádech (v dobrém slovy smyslu) sledovala její výkon. Její hlas je prostě neskutečný. Byla roztomilá a ve velmi dobré náladě podpořené českým pivem a i trochou něčeho tvrdšího. Dokonce se nebála popíjet s kytaristou přímo na pódiu ve svých velmi sexy dlouhých rozevlátých červených šatech.

morcheeba

Během vystoupení Morcheeby panovala v sále úžasná atmosféra, publikum ocenilo jak skladby z nového alba, které převažovaly (nechyběla titulní Blood Like Lemonade, Even Though, Crimson, Beat of the Drum aj.) tak i starší kousky z alb dřívějších (z alba Big Calm zazněla jako úplně první úvodní skladba Sea, dále i Part of The Process a Blindfold, z desky Charango např. Slow Down a Otherwise, z Fragments of Freedom skladba Be Yourself, z Who Can You Trust-Beats song Trigger Hippy, nechyběla ani známá Otherwise a mnoho dalších hitů). Dav se vlnil do rytmu melodií a oceňoval výkon nejen zpěvaččin, ale i celé kapely. Skye po celou dobu komunikovala s publikem a dávala zřetelně najevo, že je součástí celého dění a nepřišla si pouze „odkroutit“ šichtu. Což se o spoustě vystoupení hvězd jejího kalibru říci nedá. Tenhle večer stál za to, kdo přišel, nelitoval vstupného a vzpomínka na atmosféru, která panovala, vyvolá melancholický úsměv na rtech a příjemné mrazení po celém těle.
INFORMACE K HUDEBNÍ AKCI

koncert: MORCHEEBA

Sobota 16. 10. 2010
Vstup: 590,- VIP 950,-
Vystupují:
Morcheeba
Další informace
0 KOMENTÁŘŮ
DISKUZE
Jméno:
Email:
Titulek:
Text:
Zadejte číslo 144:
SOUTĚŽTE
SOUVISEJÍCÍ OBSAH
TIPY NA ZAJÍMAVÝ OBSAH
REKLAMA   |   KONTAKT   |   ARCHIV   |   FESTIVALY 2024   |   RSS
ISSN 1801-6340, © Copyright Poslouchej.net 2003-2012
Webdesign a grafika