Andy C přijede v listopadu do Roxy

Andy C přijede v listopadu do Roxy

25. 10. 2010  |  Autor: redakce  |  Komentáře (2)
Je to téměř rok poté, co kvůli nevolnosti Andy C nemohl vystoupit. A nyní přijíždí znova. Největší djská osobnost drumandbassové scény přijede 19. listopadu do Roxy - k tomu není co dodat!
Upřímně, psát o Andym Clarkeovi nám přijde jako nošení dříví do lesa. Je nejlepší drumandbassový dj, vlastní pro mnohé nejlepší drumandbassový label, patří do projektů, které ve své době byly nejlepší. Nemá cenu zde vypisovat dlouhý seznam ocenění, která za svoji kariéru sesbíral, za všechny uveďme šestiletou šňůru vítězství v dj anketě Drumandbass Areny, kterou nikdo ne a ne přerušit, takový polámaný Karel Gott.

Andy je pověstný tím, že když ho něco baví, trpí v souvisloti s tím obsesí. Přesně to se stalo v jeho pouhých pěti! letech, kdy mu rodiče pořídili jednoduchou drum mašinku, ať si kluk hraje. Od té chvíle se od ní malý Andrew nehnul a postupně i díky starší sestře, která ho od třinácti brala na první rave parties, začal být posedlý taneční hudbou. Pověstným zlomem byl Guy Called Gerald a jeho legendární Voodoo Ray. „V hlavě mi udělalo “cvak“ a najednou mě bylo vše jasné: tohle chci dělat,“ vzpomíná dnes Clarke.



V Essexu, kde vyrůstal, byl naštěstí dostatek pirátských stanic a zde se opět projevila Andyho obsese. „Vysílal jsem každou noc, kolikrát jsem usnul ve studiu a potom šel ráno domu, když ostatní spěchali do práce,“ vzpomíná. Jedno bylo jasné: Andrew chtěl být djem, hrát hudbu, která cloumá parkety, a to se mu poprvé splnilo v klubu Telepathy. Nejdříve zde hrál, kdy bylo potřeba – otevíral a uzavíral večírky, jeho nesmírná loajalita mu vynesla první rezidenturu.

Psal se rok 1993 a Anglii vzala tsunami jménem jungle, které úplně podlehl i Clarke. V té době již znal s jistým Hypem a Brockiem. „V té době byl po jungleu v klubech hlad, každý týden bylo narváno a já u toho byl jako jeden z djs! S kluky jsem se seznámil právě při hraní a brzy mě přijali do jungleové rodiny. Každý čtvrtek jsme potom společně chodili obchodů Section 5, Black Marketu, Unity a končili jsme vždy v Music Houseu, kde jsme si řezali dubplatey."



Na studiové frontě pomohlo zase setkání se studiovým inženýrem Ant Milesem, který Andyho C zasvětil do tajů studiové práce. „Já jako dj vědět co dělat, on věděl jak to dělat,“ shrnuje Clarke. První věcí byla skladba Desire State, hned po ní první RAM release Sour Mash ep, na jehož vylisování si Clarke půjčil 1000 liber od strýce. Jaké bylo překvapení, když se prodalo 2500 kopií. Andymu bylo 16 let!

V roce 1993 pak vychází první skladba projektu Origin Unknown, který Miles s Clarkem založili, a ta se stává absolutním trhákem. Mnozí ji dodnes považují za jeden ze stavebních kamenů drumandbassu. Origin Unknown pak remixoval Reprazent, Bustu Rhymese, Adama F, Omni Trio a mnoho dalších. Časem přibrali talentovaného Shimona a vzniká tak formace Ram Trilogy, jejíž album Molten Beats je biblí tanečního drumandbassu.

Vedle úspěchů za gramofony a ve studiu sklízel vavříny i Andyho label, který objevil bezpočet talentů a vlastně po celou dobu své existence se drží na úplné špičce, posuďte sami: Ram Trilogy, Origin Unknown, Moving Fusion, Subfocus, Chase&Status, Xample&Lomax a další...Doplňme ještě Andyho mixovaná alba Nightlife, která si získala neuvěřitelnou popularitu a nyní právě vychází pátý díl. Andy C je ztělěsněním pohádkového příběhu, který si ovšem tvrdě vybojoval, a my jsme rádi, že pro vás na listopadové Bushi bude hrát nejlepší drumandbassový dj planety.

www.roxy.cz
INFORMACE K HUDEBNÍ AKCI

BUSH

Pátek 19. 11. 2010
Vystupují:
Andy C & Mc Dynamite (uk) Ghonzales, Sayko, Eddrum VJ: Quark
Další informace
2 KOMENTÁŘE
DISKUZE
Jméno:
Email:
Titulek:
Text:
Zadejte číslo 144:
oldclubber
28. 10. 2010 | 11:28:27
+0 | -0

dejf

oni to pochopí,až tam bude pořád poloprázdno...souhlas.roxy by se měla probrat ze snu,už!!!
deif
26. 10. 2010 | 17:03:16
+0 | -0
Radši 11.12. na B4B na kvalitní zvuk, než na to co je v Roxy. Tam by měli zvukaře kopnout do koulí..
SOUTĚŽTE
BUSH, 19.11. Roxy
3 x 2 vstupy
SOUVISEJÍCÍ OBSAH
TIPY NA ZAJÍMAVÝ OBSAH
REKLAMA   |   KONTAKT   |   ARCHIV   |   FESTIVALY 2024   |   RSS
ISSN 1801-6340, © Copyright Poslouchej.net 2003-2012
Webdesign a grafika