Koncert skotských rock-hvězd Biffy Clyro se blíží

Koncert skotských rock-hvězd Biffy Clyro se blíží

26. 10. 2010  |  Autor: redakce  |  Komentáře (0)
Album “Puzzle” od rockerů Biffy Clyro přineslo roku 2007 vítanou alternativu k mediálnímu světu “talentů” z televizních soutěží a hudebních hvězdiček, které hledají slávu přes bulvár a odhalené fotky. Toto album, již čtvrté v pořadí, vyneslo Biffy Clyro z undergroundu do popředí zájmu veřejnosti, přineslo jim základnu věrných fanoušků a prodeje přesahující čtvrt milionu desek.
Rozhodně ale nešlo o úspěch dosažený přes noc. Biffy Clyro se dali dohromady již roku 1995 ve škole ve skotském Kilmarnocku. Simona, Jamese a Bena spojoval obdiv k experimentálním rockovým a post-hardcorovým kapelám jako Braid či Karate, zároveň poslouchali i Metallicu a Guns N’Roses. Velmi rychle si vypracovali svůj vlastní zvuk založený na nepravidelném tempu, sytých chorálech, divokém křiku a kytarách utržených ze řetězu.



Jejich první tři alba “Blackened Sky”, “The Vertigo Of Bliss” a “Infinity Land” vznikala v přívalu kreativity a vycházela vždy po roce pro nepočetnou, ale o to více oddanou kohortu fanoušků. Po vydání “Puzzle” se zástupy příznivců Biffy Clyro značně rozrostly. Tato deska zaručila kapele společné hraní s Muse na stadionu Wembley, hlavní čas na John Peel Stage na festivalu Glastonbury a pozici předkapely u Rolling Stones.

Očekávání rockového publika po celém světě byla nastavena velmi vysoko, přesto je nejnovější deska nazvaná „Only Revolutions” překonala. Album zrodilo neuvěřitelných šest rozhlasových hitů, z nichž první dva se dokonce dostaly do první desítky britského singlového žebříčku. Zpěvák Simon Neil vysvětluje rozdíl mezi tímto platinovým albem a jeho předchůdcem: „Zatímco Puzzle bylo hodně o smutku, depresi a ošklivých částech života, kterými si každý z nás projde, Only Revolutions je plné naděje. Myslím si, že dobrá hudba a dobré umění pokaždé odráží pocity umělce v daný okamžik.”



Biffy Clyro mají mnoho koncertních zkušeností jak ze svého dlouholetého působení v undergroundu, tak ze společného turné s Muse a hlavních pódií na festivalech T in the Park, Oxegen, Reading a Leeds. V poslední době kapela sbírá ocenění kde se dá, naposledy bylo jejich album Only Revolutions nominováno na prestižní britskou Mercury Prize.

Jsou již zvyklí hrát na stadionech, přesto se na konci tohoto měsíce ukáží v Praze ve výjimečně komorním prostředí klubu Lucerna Music Bar. Zvuk Biffy Clyro můžete v Praze ochutnat již v pátek 29. října.

www.myspace.com/biffyclyro

Dodal: Michal Rejzek, D smack U Promotion
INFORMACE K HUDEBNÍ AKCI

koncert: BIFFY CLYRO

Pátek 29. 10. 2010
Vstup: 350/450
Vystupují:
Biffy Clyro
Další informace
0 KOMENTÁŘŮ
DISKUZE
Jméno:
Email:
Titulek:
Text:
Zadejte číslo 144:
SOUVISEJÍCÍ OBSAH
TIPY NA ZAJÍMAVÝ OBSAH
REKLAMA   |   KONTAKT   |   ARCHIV   |   FESTIVALY 2024   |   RSS
ISSN 1801-6340, © Copyright Poslouchej.net 2003-2012
Webdesign a grafika