Kalendář koncertů 11/2010

Kalendář koncertů 11/2010

31. 10. 2010  |  Autor: Lukáš Pokorný  |  Komentáře (0)
Do listopadu se vešly hned dvojí oslavy narozenin: Lucerna Music Bar slaví 15 let na Sv. Martina a německá industriálová Einstürzende Neubauten v Arše třicítku. Do Prahy dorazí minimalistický ambientník Jóhann Jóhannsson, jeho přímý protiklad Tricky, a v MeetFactory se předvede Načeva. Takže barevný listopad.
02. 11. - Jóhann Jóhannsson & Pražský komorní orchestr
V Rudolfinu 2. listopadu vystoupí islandský hudebník, producent, skladatel filmové hudby a multiinstrumentalista Jóhann Jóhannsson, který kombinuje elektronickou a orchestrální hudbu. V Praze předvede svůj elektronický ambientní minimalismus společně s třicetičlenným Pražským komorním orchestrem v rámci Music Infinity a kdo slyšel něco z jeho tvorby, ten si aspoň trošku dokáže představit, jak to v Rudolfinu bude vypadat. Jinak než obvykle.  



8. 11. - Tricky
Tricky se po krutém vystoupení na Rock For People vrací zpátky do Čech. V Lucerně představí svoje poslední album s názvem Mixed Race – že ta deska trošku padá na hubu je jasné, stejně jako to, že to vůbec nevadí, protože Tricky svoje koncerty bere sakra vážně (nebo naopak?). Takže osmého v Lucerně.



10. 11. - Parov Stelar Band
Elektrojazzová pětičlenná partička se vrací do Čech, tentokrát zahrajou v Lucerna Music Baru. Parov Stelar, vlastním jménem Marcus Füreder žije a tvoří v rakouském Linci, kde také založil label Etage Noir Recordings. Elektro swing v podání Parova je taneční muzika, která v dubnu totálně natřískala Akropolis a v létě byla vrcholem Praděda Festu.



12. 11. - Einstürzende Neubauten

Zakladatelé industriálu z Německa slaví 30 let existence a při svých oslavách nevynechají ani Prahu. V Divadle Archa toho proběhne kromě hudby ještě daleko víc – performance s názvem VOCAL ACROBATICS frontmana Blixy a DRUMTABLES bubeníka Andrew Unruha. Dojde i na promítání filmů a bude dort a ocelové svíčky.



14. 11. - Crystal Castles, Male Bonding
Dvojka Ethan Kath a Alice Glass aka Crystal Castles se dali dohromady někdy před 7 lety a od té doby pěkně makají. Dvě desky, bordel na pódiu, ale hlavně extrémně lo-fi e-clash charakteristický hlasem uřvané, uvzdychané, nasrané a vůbec celkově máklé Alice. Male Bonding na sebe zase strhli pozornost se svým post-punkovým debutem Nothing Hurts, který přetéká říznýma trackama a moc se s tím nepáře. Výrostci z Londýna se myslím dost dobře hodí k elektro melancholikům z Toronta, takže o zábavu bude postaráno.



18. 11. - Ratatat
Tahle elektronika zní trochu jako název, který Mike Stroud a Evan Mast vybrali pro svůj projekt. Převážně instrumentální záležitost, jejich hudba je jako mix Animal Collective, Caribou a Boards Of Canada. Mike maká na kytaru, Evan to mastí na synťáky a dohromady to dává ratatatatatata. MeetFactory meets Ratatat (support: Dj Tvyks).



19. 11.  - Blood Red Shoes

Kytarovka z Anglie v podání Stevena Ansella a Laury-Mary Carter, kteří se potkali poté, co se rozpadly jejich kapely Lady Muck a Cat On Form. Blood Red Shoes zní nejenom líp co se týče názvu, ale za 4 roky, co se motají kolem, dost prorazili a stačili nahrát dvě desky. Předskakovali Rage Against The Machine a stylově je to taková divočejší, ale pořád chytlavá, kytarovka.

Další koncerty v listopadu: 2. 11. Midi Lidi + Dva (Palác Akropolis), 3. 11. Skyline (Fléda), 7. 11. Futureheads (MeetFactory), 10. 11. Xiu Xiu, You Say Party (Matrix), 16. 11. Richie Kotzen (Matrix), 16. 11. Metamorphosis (Akropolis), 17. 11. Lady Gaga (O2 Aréna), 18. 11. Joe Cocker (O2 Aréna), 18. 11. EuroConnections: Dub Pistols (Akropolis), 20. 11. Women (Matrix), 22. 11. Tortoise (MeetFactory), 26. 11. Načeva + Tim Wright (MeetFactory)
0 KOMENTÁŘŮ
DISKUZE
Jméno:
Email:
Titulek:
Text:
Zadejte číslo 144:
MP3 DOWNLOAD
TIPY NA ZAJÍMAVÝ OBSAH
REKLAMA   |   KONTAKT   |   ARCHIV   |   FESTIVALY 2024   |   RSS
ISSN 1801-6340, © Copyright Poslouchej.net 2003-2012
Webdesign a grafika