Mini Fest v klubu Bastion no.35 již příští víkend

Mini Fest v klubu Bastion no.35 již příští víkend

11. 11. 2010  |  Autor: redakce  |  Komentáře (0)
Každý jistě ví, že podzim patří k období kdy klubová sezóna jede na plné obrátky a sezóna festivalová už dávno spí. Proč to ale neskloubit dohromady? To si řekli organizátoři elektronických akcí v klubu Bastion no.35 a uspořádali první multižánrový indoor festival v Jaroměři s názvem Minifest.
A premiéra to bude opravdu velkolepá. Během dvou nocí se nám představí nejen řada Djů a několik živých kapel, ale čeká nás také dokumentární večer, který nám obohatí naše hudební znalosti. A koho že to vlastně uslyšíme?

V páteční večer nás v rámci své podzimní tour navštíví bývalá členka skupiny Skyline, pověstná performerka a vynikající zpěvačka Jitka Charvátová aka JI se svou kapelou Mother Ducks. Koncertní zpracování její elektro-popové desky s backvokály, živými bicími, basou a elektrickou kytarou jsou příslibem energické taneční jízdy s žánrovými přesahy do hip hopu i rocku. Celá show je zpracována také vizuálně, a tak v ní nechybí ani sci-fi kostýmy a videoprojekce, které ve spojení s Jitčinou hudbou vytvářejí nezapomenutelnou atmosféru. Na české hudební scéně je málo takto osobitých a tvůrčích ženských osobností.

Dalším velice zajímavým hostem bude skupina Narcotic Fields, která se zformovala v polovině roku 2007 v Olomouci. Zprvu ryze elektronický projekt, se během roku rozrostl o živou sekci, která dodala náladovým elektronickým plochám potřebnou sílu zejména v koncertní podobě. Vznikla tak fůze několika hudebních žánrů a kapela je postupně označována za zástupce scény trip-hopové, elektronické, indie rockové atd. Kapela Narcotic Fields razí směr velké otevřenosti. Vyhledávají koncerty na neobvyklých místech a neobvyklých akcích. Jejich bočním projektem je vynikající živý doprovod k němému filmu Jeckyll and Hyde. Jejich koncerty znějí jako burácející bouře, kterou střídají jemné pasáže. Tím publiku poskytují zajímavý a intenzivní zážitek. Páteční večer potom doplní rezidenti klubu, Djové Metrio a Phila, kteří nás provedou v průběhu svých setů všemi směry elektronické hudby, od dnb až po minimal.

radio

V sobotu se brány klubu otevřou už v 16h a to proto, že nás čeká večer plný naučných hudebních dokumentů, které se budou promítat na velkoplošné projekci, přímo na hlavním sále. Od 21h se ale opět vrátíme ke kvalitní hudbě, která nás bude provázet další nocí. Hlavním lákadlem sobotního pokračování festivalu bude jistě živý koncert tříčlenného elektronického projektu Radoactive Tunes. Kdo zažil poslední vystoupení Radioactive Tunes v Bastionu, určitě si ho nenechá ujít znovu. Několikaminutový řev a potlesk na konci jejich vystoupení byl důkazem toho, že kluci nemají problém s vytvořením vynikající a jedinečné atmosféry. Jejich vystoupení jsou plná improvizace a nečekaných zvratů, které nás nenechají ani chvilku v klidu. Kvalitu vystoupení dokazuje i velký zájem o projekt na českých festivalech jako je např. Hradhouse, nebo Summer of Love. Projekt nedávno poskytoval rozhovor pro český server o taneční hudbě poslouchej.net, který najdete zde.

Dalšími velice cennými hosty této noci budou Djové Tomigram a Newone z polské Wroclawi. Kromě vlastní show v radiu se mohou chlubit také projektem MIX2RA, ve kterém se snaží podporovat začínající a méně známe umělce, ale zároveň vždy prezentovat to nejlepší z taneční scény nejen z polska. Už několikrát jsme je mohli slyšet i v české republice na klubových akcích jako je např. KLIKA. Minulý rok dokonce vystupovali na festivalu Creamfields Central Europe v Břeclavi po boku Jeffa Milligana. Ve svých setech velice efektivně pracují s jemností minimalu, kterou prokládají elektronickými prvky z různých hudebních žánrů. Velice rychle si proto dokáží získat přízeň publika a vytvořit tak nezapomenutelný zážitek pro každého. Při této váznamné události samozřejmě nemůžou chybět ani nejstarší rezidenti klubu, Djové Ala a Jazzquick.

Ala nás tentokrát ihned po dokumentárním večeru provede začátky minimalové hudby v čechách ve svém speciálním old school minimal setu. Jazzquick potom publikum rozehřeje na správnou teplotu svým energickým minimalelectrotechno setem. Nad ránem se potom možná dočkáme i českopolského b2b setu v podání Tomigrama a Aly. Určitě se tedy máme na co těšit!

http://www.facebook.com/event.php?eid=163902623639932&ref=mf
www.bastion35.wbs.cz

Dodal: Aleš Lenfeld alias ala
INFORMACE K HUDEBNÍ AKCI

MINI FEST

Pátek 19. 11. 2010 až Neděle 21. 11. 2010
Vstup: oba dny 130,- pá 100,- so 60,-
Vystupují:
Narcotic Fields, Ji, Radioactive_tunes, Metrio, Phila, Tomigram, New One, Jazzqucik, Ala
Další informace
0 KOMENTÁŘŮ
DISKUZE
Jméno:
Email:
Titulek:
Text:
Zadejte číslo 144:
MP3 DOWNLOAD
SpringFunk 2020 (Mixcloud.com)
26. 03. 2020 (115 MB)
Mastermix #647 (Mixcloud.com)
26. 03. 2020 (120 MB)
Mastermix #648 (Mixcloud.com)
26. 03. 2020 (124 MB)
Mastermix #649 (Mixcloud.com)
26. 03. 2020 (118 MB)
Mastermix #650 (Mixcloud.com)
26. 03. 2020 (119 MB)
TIPY NA ZAJÍMAVÝ OBSAH
REKLAMA   |   KONTAKT   |   ARCHIV   |   FESTIVALY 2024   |   RSS
ISSN 1801-6340, © Copyright Poslouchej.net 2003-2012
Webdesign a grafika