Poslední letošní Reaggenerace

Poslední letošní Reaggenerace

14. 12. 2010  |  Autor: redakce  |  Komentáře (0)
Letošní rok pomalu končí a parta pořádající klubovku Reaggenerace ve spolupráci s dubovým labelem United Forces of Dub se s ním hodlá 18. prosince na brněnské Flédě rozloučit po svém. A na koho se tedy těšit?
Dougie Wardrop aka Dougie Conscious a jeho seskupení Bush Chemists není pro české fanoušky neznámým pojmem. Poprvé se zde představili v listopadu 2008 v původním složení - Dougie Conscious, Chazbo a Culture Freeman. Conscious Sounds label a studio jsou významným místem dnešní dubové scény. Obojí, jak jeho samotná produkce datující se od konce roku 1990 či podoba studiového inženýra, výraznou měrou přispělo k dnešní tváři tohoto žánru v Evropě a počítá se do jejího zlatého fondu. Sám, nebo ve spolupráci s jinými umělci operující pod názvy jako Bush Chemists, East meets West, Messenjah, Dub Specialist, Hydroponics či Centry, vystřelil do světa jména jako Culture Freeman, Singer Blue, King General nebo Barry Isaacs . Rovněž stojí za návratem matadora Kenny Knotse do hudebního světa. V jeho studiu v Londýně se denně setkává dubová komunita z celé Evropy a přináší sem svůj sýrový materiál, který Dougie mixuje, upravuje a finalizuje. Otisk jeho stylu tak máte možnost slyšet ze spousty dubových skladeb současnosti.

King General je stejně jako jeho kamarád a kolega Dougie Wardrop rodák z londýnké čtvrti Hackney, kde společně vyrůstali. Hackney vždy bylo a je významnou oblastí kultury, se spoustou takzvaných Community Center. Skoro každá tato sídlištní organizace měla nějaký svůj soundsystém a v jedné z nich se King General seznámil s reggae. Jeho začátky jako zpěváka byly kruté. Prosadit se jako bílej kluk v komunitě vycházejí z černošské hudby a tradic nebylo vůbec snadný. Po letech se přes doporučení společného kamaráda dostává k Dougiemu do studia a nahrává první dubplaty a singly. Skladby na tancovačkách zabraly a fungující spolupráce vedla v roce 1996 k prvnímu společnému albu King General Bucks Up Pon De Bush Chemists - Money Run Tings. Rodina a osobní záležitosti načas přerušily Generalovu hudební dráhu. Jsou to zhruba dva roky zpátky, kdy náhodou na ulici potkal starého kamaráda Chazba a následně pocítil silnou touhu vrátit se k nahrávání. Výsledkem je album King General Re encounters Bush Chemists - Broke Again (2009). Zároveň s tímto albem se King General poprvé od začátku kariéry dostává k živému vystupování, na které se ze všech stran snáší superlativy.

Dougie a King General nebudou na hlavním pódiu samozřejmě vystupovat sami. Celý večer odstartuje Mateyka aka Dj Jahly Soul z Pawlač Zewls poctivým roots reggae setem. O warm up se postará opavský sound Bad Boyz. Finiš celého večera si do svých rukou vezme Petr Míkovec a kompletní parta United Forces of Dub (Yukimura, Wild-I, Red-I), která přiveze i svůj vinyl shop zaměřený na britskou a francouzskou dubovou produkci.

Druhá stage pod taktovkou 142bpm crew se stejně jako minule ponese ve znamení progresivnějších žánrů a s posíleným zvukem bude opět směle „konkurovat“ dění na hlavním pódiu. Tentokrát se můžete těšit na rozmanitou selekci v rytmech jako je skweez, glitch, bass, electra, wonky, future garage, kuduro a latino v podání Djs Zlatomil, Omek, Mokele Mbembe, Chi Chi feat. TeTe, Ramon Ramirez a Don Pedropoulos. Nevšední atmosféra bude navíc podpořena sofistikovanu videoprojekcí reflektující dění slunečních jader,mikrokosmů,shluků a vyšších nehmotných sfér. Čistá transcendence, jako pokaždé.

A jako již tradičně nebude chybět dobrovolnická iniciativa Food Not Bombs a čajovna.

www.myspace.com/originalkinggener al1
www.myspace.com/c onscioussounds

Dodal: Tomáš Ondráček, Level B production
INFORMACE K HUDEBNÍ AKCI

REGGAENERACE

Sobota 18. 12. 2010
Vstup: 150,-
Vystupují:
Bush Chemists & King Genera, United Forces of Dub, Bad Boyz sound system, Pawlac Zewls Second stage: Caterva (Fr), Don Pedropoulos
Další informace
0 KOMENTÁŘŮ
DISKUZE
Jméno:
Email:
Titulek:
Text:
Zadejte číslo 144:
SOUTĚŽTE
SOUVISEJÍCÍ OBSAH
TIPY NA ZAJÍMAVÝ OBSAH
REKLAMA   |   KONTAKT   |   ARCHIV   |   FESTIVALY 2024   |   RSS
ISSN 1801-6340, © Copyright Poslouchej.net 2003-2012
Webdesign a grafika