Jade: George Michael nebo Mariah Carey?

Jade: George Michael nebo Mariah Carey?

21. 12. 2010  |  Autor: redakce  |  Komentáře (0)
Hvězdou vánočního vydání párty SSD, která proběhne v sobotu 25. prosince v ostravském klubu Fabric, bude nekompromisní maďarský drum´n´bassový producent Jade. Proč mu jde dubstep na nervy a jak zvládá hraní o Vánocích? To zjistíte v rozhovoru.
Jak snášíš hraní mezi svátky? A co na to rodina?
Letos to nebude poprvé a doma to chápou. Mimo to na Štědrý den jsem s nimi doma, hrát odcházím až večer. A v noci je publikum mou rodinou.

Takže s vánočním hraním máš dobré zkušenosti?
Nejvíc vysilující pro mě byly Vánoce před několika lety. Třiadvacátého jsem hrál v Rumunsku, na Štědrý den v Linzi a pětadvacátého ve Vídni. Takže Vánoce jsem si doma udělal na cestě mezi Rumunskem a Rakouskem.

Máš podobně silné zážitky i z akcí v Ostravě?
Tamější publikum mám opravdu moc rád, pokaždé na mě udělá velký dojem. Každý se baví, tančí a navíc vnímá hudbu. Vlastně celá Morava a Slezsko je dobré místo pro drum´n´bass.

Vánoční vydání párty SSD, kde budeš headlinerem, je proslavené svou originální atmosférou. Co od toho čekáš?

V Ostravě a blízkých městech jsem už vlastně několikrát hrál. Ale je pravda, že ještě nikdy přes Vánoce. Jsem dost nažhavený, co mě tam tentokrát čeká.

Zařadíš do setu i nějaké koledy?

Nemůžu se rozhodnout mezi Mariah Carey a Georgem Michaelem. (smích)

Zpátky do Maďarska. Jak to tam vypadá s drum´n´bassem na konci roku 2010?

Měl bych to doma milovat, pořád je něco nového. Například Chris.SU a já příští rok rozjedeme naše nové labely, Mindscape by měl dokončit své druhé album pro Commercial Suicide a souběžně s tím vším vymýšlíme další spolupráce. Párty život už možná není tak divoký jako před deseti lety, ale pořád si není nač stěžovat.

Část tvé aktuální produkce je ovlivněna dubstepem…
Fakt? Co přesně máš na mysli?

Třeba experimentální skladba Echoes.

To, co říkáš, je hodně zajímavé, nikdy jsem ve větší míře dubstep neposlouchal, až v poslední době. A jde mi nervy. Lidi mi nejčastěji vyčítají, že moje dubstepové skladby (všechny jsem udělal společně s Matt-Uem) jsou příliš drum´n´bassové. A většinou je chápu. Takže nemůžu dát přesnou odpověď. Ale je pravda, že teprve nedávno jsem objevil několik dusbtepových skladeb, které se mi opravdu zalíbily. Tenhle styl budu poslouchat víc a víc.

Nicméně do svých setů dubstepové věci dáváš.
Fungují jako přepínač. Někdy je to zásah do černého, jindy průser. Záleží na publiku, každé je jiné. Kdybych hrál čistě dubstepové sety, jen bych lidi zmátl.

Mají dnes drum´n´bassoví producenti nějaké neotřepané možnosti, kudy svou produkci vyvíjet?
Je to stále těžší a těžší, ale podívejte se třeba na dvojici Camo & Krooked nebo Rockwella. Je to dobrá otázka, stálo by za to o tom debatovat. Překvapit fanoušky je čím dál tím víc složitější, každý příběh už byl vyprávěn stokrát. Ale muzika je o kreativitě, tak doufám, že je to nekonečný příběh.

Jaké máš největší přání do roku 2011?

Jak jsem zmínil, rozjíždím své vydavatelství. Přeju si, ať je úspěšné.

Dodal: Ondřej Stratilík
INFORMACE K HUDEBNÍ AKCI

SSD AKA SLIM SLAM DRUM 57

Sobota 25. 12. 2010
Vstup: 200/250
Vystupují:
Jade (HU), MC Coppa (UK), Kato (SK), MC Tweety Twizta, Ja-Ne, No Money, Pier INFO
Další informace
0 KOMENTÁŘŮ
DISKUZE
Jméno:
Email:
Titulek:
Text:
Zadejte číslo 144:
SOUVISEJÍCÍ OBSAH
TIPY NA ZAJÍMAVÝ OBSAH
REKLAMA   |   KONTAKT   |   ARCHIV   |   FESTIVALY 2024   |   RSS
ISSN 1801-6340, © Copyright Poslouchej.net 2003-2012
Webdesign a grafika