Kalendář koncertů 1/2011

Kalendář koncertů 1/2011

05. 01. 2011  |  Autor: Lukáš Pokorný  |  Komentáře (1)
V lednu jde spíš o kvalitu než kvantitu: Godspeed You! Black Emperor a Japanther z tvrdšího těsta, Apoptygma Berzerk se svým futurepopem a nujazzová Andreya Triana v Akropoli. Rádio Wave slaví 5. narozeniny a Luno, nový projekt Emy Brabcové (Roe Deer) křtí desku.
10. 1. - Apoptygma Berzerk
V Česku relativně neznámá synthpopová formace Apoptygma Berzerk natočila minulý rok svoje šesté studiové album s názvem Rocket Science a vydala se na turné, v jehož rámci zavítá i do Prahy, konkrétně Lucerna Music Baru. I přes výlety do indie nebo počáteční zanícení pro EBM, zůstávají tito Norové věrni synthpopu.

15. 1. - Páté narozeniny Rádia Wave
V MeetFactory proběhne v půlce ledna oslava 5. narozenin Rádia Wave. Na party se předvedou wejváčtí dj-ové (Iva 8bitová a DJ Menšík), ale vystoupí třeba kosmopolitně laděné vesnické duo DVA nebo slovenští Kolowrat. Vstup zdarma.

18. 1. - Luno

Křest desky projektu Luno, za kterým se skrývají bývalí členové kapely Roe Deer Ema Brabcová a Šmity, a taky bubeník Southpaw Honza Janečka, proběhne v Akropoli 18. ledna. Desku předcházel singl Close To Violence z října, který doprovázelo zajímavé video a vůbec nepůsobil špatně.



22.1. - Japanther, Shellshag (Final Club)
Studenti vyhlášené umělecké školy Pratt Institute Matt Reilly a Ian Vanek založili v roce 2001 něco jako kapelu: Reilly se postavil za mikrofon a bušil na třístrunnou baskytaru, zatímco Ian vřískal do telefonních sluchátek a obsluhoval elektroniku. Skatepunk meets no-wave, tak nějak by se to možná dalo pojmenovat. Přidejte punkery Shellshag a je zaděláno na dost energickou párty ve Final Clubu.

23.1. - Godspeed You! Black Emperor

Godspeed You! Black Emperor přerušili časově neomezenou pauzu, kterou vyhlásili v roce 2003 a vůbec poprvé dorazí i do Čech. Žádné vokály, žádná sóla, žádný frontman. Tak by se ve zkratce dala popsat hudba mnohočlenné kapely z Kanady, která na svém druhém albu Lift Your Skinny Fists Like Antennas To Heaven svoje kytarově-experimentální umění dovedla k čiré dokonalosti. A vsadím se, že si z toho v Akropoli sednem na zadek.

24. 1. Andreya Triana

Jen den po post-rockovém nášupu se v Akropoli předvede Andreya Triana. Kdo byl na koncertě Bonoba minulý rok, ví, co tahle ženská dokáže udělat s atmosférou v sále, protože téhle holce melancholie strašně sluší. Její sólový debut s názvem Lost Where I Belong vyšel u labelu Ninja Tune, který nedávno oslavil 20. výročí a na tom, koho vezme pod svá křídla si dává dost záležet.

Další koncerty v lednu: 13. 1. Dva, Krásné nové stroje, Vobezdud (Rock Cafe) / 14. 1. Lucky Fish (Chapeau Rouge) / 14. 1. Gang a la Basta, La Grupa (Rock Cafe) / 18. 1. Iné Kafe (Fléda) / 20. 1. Polemic (Rock Cafe) / 20. 1. PG Lost (Fléda) / 21. 1. Pennywise (Rock Cafe) / 28. 1. Muffin, Muffin! (Meet Factory) / 30. 1. New Idea Society, de Mood (Strahov 007)
1 KOMENTÁŘ
DISKUZE
Jméno:
Email:
Titulek:
Text:
Zadejte číslo 144:
+
10. 01. 2011 | 17:06:45
+0 | -0
28.1. MRC RIDDIMS feat. OKTOPUS of DÄLEK (usa)

PLUGNPLAY feat. BONUS (cz) = 007mička



MP3 DOWNLOAD
TIPY NA ZAJÍMAVÝ OBSAH
REKLAMA   |   KONTAKT   |   ARCHIV   |   FESTIVALY 2024   |   RSS
ISSN 1801-6340, © Copyright Poslouchej.net 2003-2012
Webdesign a grafika