EPMD na únorovém Business Boomboxu

EPMD na únorovém Business Boomboxu

24. 01. 2011  |  Autor: redakce  |  Komentáře (0)
Old school si dneska říkaj dvacátníci. Pravej old school krotil mikrofon a lepil samply dřív, než se dnešní dvacátníci narodili.
Jako dvojka Erick Sermon a Parrish Smith, co táhne svojí rapovou káru od roku 86 a cestou nechávala jako milníky svůj lenivej rap, svůj na funkových samplech postavený styl, bombový singly (“You’re A Customer“, “So Watcha Sayin“ “You Gots To Chill“, “Crossover“, “I’m Housin’”, “Rampage, “Gold Digger“, “Strictly Business“, jedna z nejmocnějších posse skladeb vůbec: “Headbanger“ nebo třeba “Da Joint“) a 7 alb, co měli vždy v názvu „Business“. Viděli svět z prken, co znamenají svět, když ho objížděli dokola s ikonami jako Public Enemy, Run-DMC nebo DJ Jazzy Jeef & The Fresh Prince.



Erick a Parrish byli mezi prvními, kdo se neschovával za přezdívkou, ale vystupovali pod svými jmény. Oba okolo sebe dali dokupy zajímavý party: Erick Sermon měl Def Squad a objevy jako Jamal, Keith Murray a především Redman. PMD zase Hit Squad, kde za to brali Das EFX a K-Solo. E Double patří k nejrespektovanějším východním producentům, oba mají doma bezpočet plaket z drahých kovů za prodej…



Zkrátka: 21.2. přijíždí s EMPD do Prahy jeden z nejzásadnějších pojmů historie East Coast rapu, který je navíc i po pětadvaceti letech ve hře stále v obdivuhodné formě.

Dodal: Affro/Boombox.cz
INFORMACE K HUDEBNÍ AKCI

BUSINESS BOOMBOX

Pondělí 21. 2. 2011
Vystupují:
EPMD /USA/, Tuco, Ba2s, Maztah
Další informace
0 KOMENTÁŘŮ
DISKUZE
Jméno:
Email:
Titulek:
Text:
Zadejte číslo 144:
SOUVISEJÍCÍ OBSAH
TIPY NA ZAJÍMAVÝ OBSAH
REKLAMA   |   KONTAKT   |   ARCHIV   |   FESTIVALY 2024   |   RSS
ISSN 1801-6340, © Copyright Poslouchej.net 2003-2012
Webdesign a grafika