Dánští indie melancholici Efterklang v Praze

Dánští indie melancholici Efterklang v Praze

27. 01. 2011  |  Autor: redakce  |  Komentáře (0)
Zasnění Efterklang z Dánska se v Praze poprvé představili již v roce 2005 na výjimečném koncertě v Akropoli v rámci jejich vůbec prvního evropského turné. To bylo ještě před vznikem názvu Bohemian Like You a před prvním Sperm Festivalem a od té doby se toho hodně změnilo.
Jak u nás, tak v hudbě Efterklang, kteří se 10. března 2011 vrátí. Dějištěm bude tentokrát smíchovská MeetFactory, podpoří je nedávný objev brněnské art scény TEVE a projekce nového filmu z dílny Vincenta Moona a Efterklang „An Island“. Jaro nemůže začít lépe.

Efterklang pocházejí z Kodaně, kde se dali dohromady v roce 2000 ve složení Casper Clausen, Mads Brauer, Thomas Husmer a Rasmus Stolberg (do roku 2007 patřil do základní sestavy ještě Rune Mølgaard, který však sem tam ještě stále přispívá při skládání písní). Na koncertech vystupují s Efterklang obvykle další, většinou tři až čtyři blízcí muzikanti, mezi nimi někdy i např. Peter Broderick (který nedávno vystoupil v pražském Rudolfinu). První album Tripper vyšlo talentovaným Dánům v roce 2004, setkalo se s příznivým přijetím mezinárodní kritiky a z Efterklang se začala stávat elektroakustická senzace nejen v rodném Dánsku. Druhou deskou Parades v roce 2007 potvrdili pověst výjimečného dánského vývozního zboží a četné publikum si z melodicky zadumané indie formace začalo pomalu tvořit skoro kult. V roce 2008 nahráli orchestrální verzi alba Parades pod názvem Performing Parades spolu s Dánským národním komorním orchestrem přímo v Kodaňské koncertní síni, což svědčí nejen o jejich respektovaném hudebním postavení v zemi, ale také o ucelené a vyvíjející se zvukové vizi, kterou severská čtveřice vypouští do éteru.

Předskakovat jim bude nedávný objev brněnské hudební scény, indie duo Teve, kteří se svým kytarově zasněným zvukem a melodicky ztřeštěným pozadím plným foukátek a rozpustilých popěvků i synteticky rezonujícího hlasu na vlastních věcech i předělávkách věcí od Fleet Foxes, Devendry Banhart i Depeche Mode budou pro Efterklang docela vhodným entrée.



http://efterklang.net/

Dodal: Tereza Havlínková, MeetFactory
INFORMACE K HUDEBNÍ AKCI

koncert: EFTERKLANG

Čtvrtek 10. 3. 2011
Vystupují:
Efterklang, Teve
Další informace
0 KOMENTÁŘŮ
DISKUZE
Jméno:
Email:
Titulek:
Text:
Zadejte číslo 144:
SOUVISEJÍCÍ OBSAH
TIPY NA ZAJÍMAVÝ OBSAH
REKLAMA   |   KONTAKT   |   ARCHIV   |   FESTIVALY 2024   |   RSS
ISSN 1801-6340, © Copyright Poslouchej.net 2003-2012
Webdesign a grafika