Battle klubovek Itch My Hahaha a Magion

Battle klubovek Itch My Hahaha a Magion

01. 02. 2011  |  Autor: redakce  |  Komentáře (1)
Dvě klubové noci probíhající již několik let pravidelně na brněnské Flédě se spojily v jednu. Itch My Ha Ha Ha a Magion se poprvé představí v klubové \"dvounoci\" již 18. 2. Pojďme se podívat na profily headlinerů Jazzsteppa a Svena Tasnadiho.
Nářezový jazz-dubstep s živými nástroji ve dvou lidech? Páteční večer si o to říká! Jazzovo-dubstepové duo Jazzsteppa vzniklo na sklonku roku 2006 na berlínském jazzovém festivalu elektronické improvizace, kde se potkali jazzový hudebník a trombonista a MC Gal Bar-Adon alias BarBie s bubeníkem, producentem a DJem Xperimentalistou. Dohromady pojí tradiční dubstepový sound s jazzem, dancehallem nebo drum´n´bassem a díky živým bicím a dechovým nástrojům zní jejich koncerty živelně a dramaticky. Svou hudbou zachycují současný zvuk a tep moderních velkoměst a propojují ho s odérem klubových dubstepových akcí. Spolupracovali s hudebníky jako Rusko nebo Mack Jiggah, vysílali na množství pirátských i online rádií a těší se zájmů respektovaných DJs jako DJ Maxximus a Scuba. Kromě rodných krajin Británie a Německa za sebou mají koncerty například v Izraeli a do České republiky dorazí po druhé v rámci jejich evropského turné.

Bující minimalovou scénu v Lipsku tentokrát představí producent a DJ Sven Tasnadi. V raném mládí byl svědkem příchodu elektronické hudby do Německa, po raveovém šílenství začal v osmnácti letech s DJingem sám. Přes ranou inspiraci acidovým a chicagským zvukem se během let překlenul k současnému minimalu, ale i ambientu nebo elektru. Hardware postupem času nahradil oblíbeným Abletonem Live, na kterém hraje nejen živě, ale i tvoří studiové nahrávky. Jeho zatím posledním počinem je EP Sonar, které nahrál s kolegou Stefanem Schulzem aka juno6 a jehož ukázky si můžete poslechnout zde.

tasnadi

Své nové EP s názvem Gliese na Flédě pokřtí Fiordmoss. Dvojice výtvarníků skládá hudbu inspirovanou chladivými fjordy a ledovým vlnobitím moře, na novém EP se ovšem inspirují i vraždami. Význačný je pro něj krystalicky čistý zvuk a kontrast akustické kytary a dívčího hlasu se syrovým zvukem syntezátoru. Živě svou debutovou nahrávku, která obsahuje i koncertní hit Miss Tate, představí 18. února na Flédě a vy si ji můžete stáhnout zde.

Další duo, které odpálí rachejtli hudební zábavy, budou pražsko-brněnští Popper-C. Fungují přes čtyři roky a se svým svérázným přístupem k současným stylům elektronické taneční hudby již předskakovali například Die Antwoord nebo Jimmy Edgarovi. Nejčerstvějšími novinkami je vinyl, který vydali s kolegy Fremeny na vlastním labelu City Surfer, nebo jejich únorové vystoupení na prestižním festivalu Transmediale v Berlíně.

Dvoučlenný projekt 1a2v1 tvoří producent Jaho Haro a VJ Kolouch (MIDI LIDI). Mají na kontě již dvě alba, souhra obou umělců je ale patrná zejména při živém hraní, kdy se Kolouchovy trojrozměrné a barvité projekce přírodních i urbánních krajin doplňují a interagují s Jaromírovou agresivní a jiskřivou 8-bit a electro náloží.

Pro tradiční návštěvníky samozřejmě nebudou chybět tři grácie Greatest Hits Collective se svým eklektickým hudebním kabaretem.

Dodal: Tomáš Ondráček, Level B production
INFORMACE K HUDEBNÍ AKCI

ITCH MY HAHAHA + MAGION

Pátek 18. 2. 2011
Vstup: 150/180
Vystupují:
Jazzsteppa (Uk), Sven Tasnadi (Poker Flat / De), Fiordmoss křest CD "Gliese", 1A2V1, Click Joe & Kellys, G.H.C. (Uk)
Další informace
1 KOMENTÁŘ
DISKUZE
Jméno:
Email:
Titulek:
Text:
Zadejte číslo 144:

15. 02. 2011 | 15:10:09
+0 | -0

VSTUPENKY predprodej

pokud nestihate klasicke predprodeje na tuto akci, zkuste sluzbu SMS TICKET! Jednoduse, snadno a vyhodne...: http://www.smsticket.cz/Akce/72-itch-my-hahaha-magion.aspx
SOUTĚŽTE
SOUVISEJÍCÍ OBSAH
TIPY NA ZAJÍMAVÝ OBSAH
REKLAMA   |   KONTAKT   |   ARCHIV   |   FESTIVALY 2024   |   RSS
ISSN 1801-6340, © Copyright Poslouchej.net 2003-2012
Webdesign a grafika