Reportáž z This Is My House

Reportáž z This Is My House

17. 02. 2011  |  Autor: čtenář  |  Komentáře (0)
Party This is my house je akcí, o které je v poslední době hodně slyšet. Tento originální večírek, který měl v sobotu 12.2. poprvé zavítat do klubu Staré lázně v Kolíně si po dvou dílech s předními českými djs pozval na své třetí pokračování opravdu exkluzivního hosta. Byl jím italský dj a producent Marco Lys, který v současnosti doslova diktuje směr světové house music.
Marco je skvělý producent, který se na hudební scéně pohybuje již od roku 1991. Od té doby vydal pod různými jmény nespočet vlastních tracků a remixů. Pod svým vlastním jménem však sklízí úspěch poslední dva roky, kdy doslova boří hitparády svými hity jako Mombasa, Few Things nebo Speechless. Největší úspěchy však sklízí pří spolupráci se známým britským producentem Chrisem Lakem, s kterým mu vyšlo v roce 2010 album Cross the line, a na kterém najdeme hity jako La Tromba, Violins, Running out nebo Cross the line. Nutno říci, že snad není párty na světě, kde byste jeden z těchto tracků alespoň jednou za noc neslyšeli.

A že jste ještě o akci s názvem This is my house (TIMH) nic nečetli? Možná byste měli zbystřit, protože tato akce dle doposud uplynulých dílů šplhá výše a výše. Jak již bylo řečeno, organizátoři na prvních dvou dílech přivítali přední české DJs. Vůbec prvním hostem byl DJ Neo, na druhém díle pak vystoupila půvabná DJane Elite. Rezidentním DJem a jedním z organizátorů akce je DJ Don Marquez, který za svou poměrně krátkou karieru již vystupoval v klubech v Belgii, Madaďarsku, Ukrajině anebo jako jediný český DJ na olympijských hrách ve Vancouveru v roce 2010.

neo
Podívejte se na fotky z prvního dílu This Is My House

Ale zpět k párty, která se odehrála v sobotu 12.2. v nádherných prostorách klubu Staré lázně v Kolíně. Ke klubu jsme dorazili chvilku po 23. hodině a vše nasvědčovalo tomu, že tato únorová sobota bude něčím výjimečná. Před klubem se již mačkal velký dav lidí a z reproduktorů se linuly první tony, které pouštěl velmi oblíbeny DJ, původem z Kypru, Bon Finix. Ten svůj set poskládal z převážně progressive house až electro house tracků a kolem půlnoci mu již s rukama nad hlavou vzdával úctu pěkně zaplněný klub. Ten se zhruba po půl jedné v noci naplnil k prasknutí a vše bylo připraveno k tomu, aby nastoupila hlavní hvězda večera, Ital Marco Lys.

bon finix

Jak již bylo řečeno, Marco Lys svou produkcí doslova zásobuje světové kluby a playlisty DJs zvučných jmen. A tak bylo jasné, že se při jeho české premiéře máme na co těšit. Svůj set Marco odstartoval hitem Cross the line ze stejnojmenného alba. Při jeho celkem dvouhodinovém vystoupení rozhodně nebyla nouze o jeho remixy či vlastní tracky a tak jsme mohli slyšet například i největší hit z dílny tohoto Itala, kterým je bezesporu track La Tromba, tentokráte v remixu od Riva Starr. V klubu se v tu chvíli dle slov organizátora nacházelo zhruba 650 lidí a bylo beznadějně plno. Atmosféra byla na nejvyšší úrovni a vše umocňovalo jak skvělé ozvučení, tak obří LED stěna za DJkým pultem, která maximálně dokreslovalo dojem luxusní párty. Marco dál představoval hity ze své produkce a tak zazněl například remix skladby Go od Mobyho, který bude vydán v následujících týdnech, dále pak tracky Mombasa, Mental Cube – Q (Marco Lys Remix), Marco Lys – Few Things nebo zatím nevydaný track Michael Gray, Marco Lys, & Plastik Planet feat. Xavier – Flashbacks. Zábava graduje a publikum Lyse odměňuje hlasitým povzbuzováním. Posledních několik minut svého vystoupení Marco přesunul spíše do polohy disco house a návštěvníci si tak mohli užít například track Nightriders - Hey (Chris Lake & Marco Lys Re-Edit).

marco lys

Ve 3 hodiny ranní Marco předal pomyslné otěže rezidentnímu DJi párty This is my house, kterým je DJ Don Marquez. Ten se svého úkolu nezalekl a dál držel plný klub ve varu. Svůj set začal novinkou od Pink Fluid – Bitch Lady v remixu od maďarského objevu posledních měsíců, kterým je uskupení Crazibiza. Našláplý track, spolu s chytlavým vokálem, vyvolal doslova šílenství a celý klub pulsoval na nejvyšší možnou míru. Don Marquez nepolevoval a z reproduktorů se tak linuly tracky jako Bass Kleph – I´ll be ok (Superskank remix) Mike Polo – Pasilda (Muzzaik Remix), remix legendárního tracku od Kenny Dope – The Bomb (John Mazella Remix) anebo chytlavý track od Tom Sawyer – South America. Nutno říci, že ani po hodině a půl jeho vystoupení se klub nevyprazdňoval a show pokračovala, kdy si Don Marquez vystřihl B2B set s Bon Finixem. Ti dva pak předváděli skvělý mix electro house a tech house a bylo vidět, že jim společná spolupráce opravdu sedla.

marquez

Co říci na závěr? Párty This is my house má rozhodně namířeno k tomu, aby se stala zářící hvězdou na jinak tmavém českém hudebním nebi. Určitě i vás již nebaví dokola ti samí interpreti, které sem vozí české kluby nebo promotéři. Marco Lys, je DJ a producent, který má za hranicemi naší zemičky velké jméno a organizátorům patří jedno velké dík za to, že si troufli ho sem přivést. Jejich tah se vyplatil a my se již nyní můžeme těšit na další díl párty This is my house, na kterou přijal pozvání francouzský hudební klenot Michael Canitrot a která se odehraje 2.4. v klubu Mecca v Praze.
INFORMACE K HUDEBNÍ AKCI

THIS IS MY HOUSE

Sobota 12. 2. 2011
Vstup: 100,- VIP 250,-
Vystupují:
Marco Lys, Bon Finix, Don Marquez
Další informace
0 KOMENTÁŘŮ
DISKUZE
Jméno:
Email:
Titulek:
Text:
Zadejte číslo 144:
SOUTĚŽTE
SOUVISEJÍCÍ OBSAH
TIPY NA ZAJÍMAVÝ OBSAH
REKLAMA   |   KONTAKT   |   ARCHIV   |   FESTIVALY 2024   |   RSS
ISSN 1801-6340, © Copyright Poslouchej.net 2003-2012
Webdesign a grafika