Underworld vystoupí v červenci v SaSaZu

Underworld vystoupí v červenci v SaSaZu

17. 02. 2011  |  Autor: redakce  |  Komentáře (0)
Underworld, jedna z nejvýznamnějších elektronických skupin 90.let, se po dvou letech vrací do Čech, aby 6. 7. v Praze naživo představila své nejnovější album Barking. Médiím to dnes oznámil Borek Jiřík z pořádající agentury. 
Přestože ústřední dvojice této skupiny Karl Hyde a Rick Smith spolu nahrávají již od 80.let, pod hlavičkou Underworld se prezentují až od počátku let devadesátých, kdy se k nim přidal Darren Emerson. Celosvětovou popularitu skupině přinesla v roce 1996 skladba Born Slippy.NUXX, která zazněla v „revolučním“ filmu Dannyho Boyla – Trainspotting. Z této písně, která byla paradoxně původně vydána jen jako B-strana singlu, se stal generační hit, kterého se prodalo přes milión kopií a nesčetněkrát se objevil na různých kompilacích, v mashupech a remixech. Přestože se Emerson v roce 2000 od skupiny odpojil, aby se věnoval sólové kariéře, tandem Hyde-Smith ve svém úspěšném tažení pokračuje. Od té doby stačili natočit tři alba (zatím poslední, osmá studiová nahrávka Barking, vyšla v září loňského roku) a jejich koncerty, jak ostatně může potvrdit i české publikum, nadále patří k nezapomenutelným zážitkům.

Nadcházející vystoupení v SaSaZu bude afterparty Prague City Festivalu. Každá zakoupená vstupenka na Underworld je navíc poukazem na příští ročník Prague City Festivalu, který proběhne v druhé polovině června 2012.

underworld

Více na www.cityfestival.cz www.ticketportal.cz

Dodal: Katka Dědková
INFORMACE K HUDEBNÍ AKCI

UNDERWORLD

Středa 6. 7. 2011
Vstup: 1150 Kč /VIP 2990 Kč
Vystupují:
Underworld, Cartonnage, John Culter
Další informace
0 KOMENTÁŘŮ
DISKUZE
Jméno:
Email:
Titulek:
Text:
Zadejte číslo 144:
SOUVISEJÍCÍ OBSAH
TIPY NA ZAJÍMAVÝ OBSAH
REKLAMA   |   KONTAKT   |   ARCHIV   |   FESTIVALY 2024   |   RSS
ISSN 1801-6340, © Copyright Poslouchej.net 2003-2012
Webdesign a grafika