Itch My Ha Ha Ha a Magion aneb dva v jednom

Itch My Ha Ha Ha a Magion aneb dva v jednom

21. 02. 2011  |  Autor: Fish  |  Komentáře (0)
V pátek 18. února proběhl na brněnské Flédě zásnubní večírek dvou alternativních parties Itch My Ha Ha Ha a Magionu. Zdánlivě odlišné večírky, které vzájemně pojí především snaha posunout a rozšířit svým návštěvníkům obzor v současných trendech klubové scény, přichystaly ve svém menu mimo jiné křest nové desky Fiordmoss a vystoupení několika zajímavých osobností v čele s britskými Jazzsteppa, Svenem Tasnadim nebo slovenským Teapotem.
Lehce po desáté hodině si pěkně v teple domova odbyla svůj křest nového sedmiskladbového EP Gliese brněnská folk-elektronická formace Fiordmoss. Seversky chladný a třpytivě vesmírný nádech, který dokázali vtisknout svému hudebnímu projevu vokalistka a kytaristka Petra Hermanová a Petr Přikryl, se táhnul celým vystoupením jako příslovečná červená nit. Éteričnost a hloubavost, kde dominuje především Petřin zpěv, spojuje jednotlivé skladby do jednolitého, ledem a mrazem pokrytého celku. V konečném výsledku s lehkostí navazuje na estetickou tradici domácích kapel jako EOST nebo Khoiba.

fiordmoss

Dalším z řady zahraničních hostů se představil Teapot. Hudebník a producent působící v Prešově vystupoval s různými slovenskými projekty, jako například Dope Aviators, Karaoke Tundra, Foolk nebo Isobutane. Vyjma vlastní produkce se věnuje i tvorbě remixů. I když jeho produkce zahrnuje především elektronickou hudbu, inspirují ho i jiné žánry, což v pátek přetavil ve výborné improvizační představení. Trochu improvizace vystřídala na podiu dvojice s názvem Popper-C. Tohle uskupení reflektující současný zvuk světové elektronické produkce, hudebně vychází zejména z techna a housu. Nicméně konkrétní žánrové vymezení byste u nich hledali marně a svým osobitým způsobem rozhýbali celý sál před vrcholem celého večera v podobě dubových Jazzsteppa.

popper c

Ostrovní jazz-dubstepové duo, které se neostýchá zapojit do své produkce živé nástroje a mnoho prvků z jiných stylů jako je dancehall nebo dub tvoří veškerý svůj materiál včetně mixu a nahrávání plně ve vlastní režii. Pravidelným hraním se dostali do popředí a jejich sláva začala přerůstat hranice Anglie. Jejich hlavní devizou jsou především živá vystoupení, což bezezbytku dokázali zaplněnému a energií prošpikovanému hlavnímu sálu. Parádní a tříštivými basy nasátý koncert dokonale pohltil celé publikum a až na lehce rozpačitý závěr, kdy jakoby sami hlavní protagonisté nevěděli, jestli budou pokračovat nebo se rozloučí, nelze nic vytknout.

jazzsteppa

Tak trošku ve stínu všeho dění se na druhé stage představil Sven Tasnadi, který se hraní věnuje už nějaký ten pátek a proto by byla škoda na něho zapomenout. Tenhle Němec se propracoval za patnáct let svého působení na taneční scéně mezi vyhledávané dje a zahrál si v takových klubech jako je například legendární berlínský Trezor. Z jeho setu jsem slyšel pouze část, ale byla to část plná svižného a inteligentního techna a pro mě rozhodně zdvižený palec nahoru. Spojení dvou alternativních akcí vyznělo v produkci Flédy veskrze pozitivně a byla pro návštěvníky určitě světlím bodem v jinak poměrně chudém programu na zbytek sezony.
INFORMACE K HUDEBNÍ AKCI

ITCH MY HAHAHA + MAGION

Pátek 18. 2. 2011
Vstup: 150/180
Vystupují:
Jazzsteppa (Uk), Sven Tasnadi (Poker Flat / De), Fiordmoss křest CD "Gliese", 1A2V1, Click Joe & Kellys, G.H.C. (Uk)
Další informace
0 KOMENTÁŘŮ
DISKUZE
Jméno:
Email:
Titulek:
Text:
Zadejte číslo 144:
SOUTĚŽTE
SOUVISEJÍCÍ OBSAH
TIPY NA ZAJÍMAVÝ OBSAH
REKLAMA   |   KONTAKT   |   ARCHIV   |   FESTIVALY 2024   |   RSS
ISSN 1801-6340, © Copyright Poslouchej.net 2003-2012
Webdesign a grafika