Steen & Spiriakos: Dostali jsme pozvání do Tresoru

Steen & Spiriakos: Dostali jsme pozvání do Tresoru

21. 02. 2011  |  Autor: redakce  |  Komentáře (0)
Dnes si představíme dva přední české djs, kamarády a producenty. Jak se vlastně dostali k produkci ? Co chystají v nejbližší době ? Čtěte v následujícím minirozhovoru.
Spiriakos&Steen jsou ostřílení zástupci tzv. novodobého techna. Již jejich první společný track Livestock vyšel na respektovaném portugalském labelu Naked Lunch! a sklidil obrovský úspěch i u samotného A.Paula. Dnes hrají S&S pravidelně na všech zásadních akcích u nás a pomaličku se dostávají i za hranice. Jejich produkce je opravdu kvalitní a žádaná i mezi respektovanými djs světového formátu.

Ahoj kluci, jak se máte, co je u vás nového ?
Steen + spiriakos: Ahoj.... je toho teďka docela dost, přišlo nám pár nabídek na zahraniční vystoupení, konkrétně například teď v červnu v nejslavnějším klubu Evropy – Tresor. Jsme za to moc rádi a doufáme, že nám to otevře dveře i u ostatních promotérů. Jinak samozřejmě pracujeme na několika remixech plus na albu pro Axela Karakasise... Takže je toho teď opravdu dost... :)

Koncem dubna vystoupíte na Technomasters. Jak by jste tento festival popsali např. zahraničnímu návštěvníkovi, který přijíždí poprvé?

Spiriakos: Určitě bych se zmínil o posledním úspěšném dílu s nabitým lineupem, kde kralovali taková jména jako : Joey Beltram, A.Paul, Marco Nastic, Cj Bolland. Osobně se na další díl moc těším, navíc zde vystoupí charismatický klučina Du`Art a Rush. Takže bych ho pozval na pořádnou jízdu a kalbičku :)

Steen : Pozval bych na kvalitní rychlé techno kde není prostor na žádný minimal. Párty má bohatou historii a podle jmen, které tam vystupovali v minulosti je jasné, že jde bezesporu o kvalitní mejdan v luxusním prostoru.Hlavně Češi patří k největším tanečníkům v Evropě, kteří umí djům připravit výbornou atmosféru a Technomasters patří svou atmosférou k nejlepším nocím v ČR.



V poslední době se často mluví o úpadku taneční scény u nás. Jaký je váš názor? Skutečně u nás scéna upadá?

Spiriakos: Osobně si myslím, že ten úpadek se dal čekat.Je to důsledek toho, že jednoduše "taneční scéna" není až tak populární a komerční jako například "hip hop".Ale začínám mít pocit, že se ta křivka pomalinku zvedá nahoru. Mám-li se teďka bavit o technu jako takovém, tak začíná éra Tech-House a to nejen v Čechách, ale i celkově v Evropě, jelikož tento trend řídí několik jmen jako : Adam Beyer, The Advent, Richie Hawtin, Marco Bailey atd. Tak se nějakou dobu povezeme v tomto duchu a věřím, že možná za 2-3 roky, se Techno jako takové vrátí zpět :-) Takže ano, u nás je úpadek, ale věřím v to, že se vše pomalinku vrátí do starých kolejí.

Steen: Taneční scéna v ČR už není masovou záležitostí jak tomu bylo před 10 lety.To je celej problem úpadku. Myslím, že situace u nás se docela ustálila a lidi začínají chodit.Samozřejmě si hodně vybírají a návštěvnost je úměrná tomu, kolik lidí ten daný styl poslouchá.Časy kdy chodilo několik tisíc lidí na party každej víkend jsou pryč.Hodně se taky podepsalo na návštěvnosti to, že se scéna rozškatulkovala.Ze začátku nikdo neřešil na jaký styl nebo jakého dje jde prostě se šlo na párty a tam jsme si to užívali.Dnes je to jinak každý vybírá kritizuje apod. Je to ale to úměrné vývoji a době ,která je teď víc konzumní…..

Co se týče produkce, jste na opravdu vysoké úrovni. Jak jste se dostali k produkci? Jak to, že zrovna vaše tracky hraji Advent a spol.. ?
Spiriakos: Tak byl to logický vývoj a krok, jelikož mě už nenaplňovalo a nebavilo pořád hrát desky potažmo tracky cizích producentu. Dostal jsem se k tomu jednoduše, jako každej jinej producet. Sehnal jsem si PC, programy, vykašlal jsem se na večírky a seděl doma zavřenej a experimentoval jsem s prvními zvuky. A proč hrají naše tracky jména jako Advent? To není otázka na mě, ale asi jednoduše, protože se jim to líbí :-)

Steen: Jak říká Patrik je to přirozenej vývoj každýho dje. Pokud chceš něčeho dosáhnout i za hranicema naší malé zemičky musíš jít cestou produkce. To je fakt, kterej neochčiješ. Co se týká kvality tak je to dáno talentem a hlavně pílí, jak daleko jseš schopen pro ty informace jít, protože produkce taneční muziky je o novejch technologiích a umu je využít. My je díky Spirdovi využíváme co to jde. Co se týká Adventa tak on dává na svém labelu prostor i neznámým jménům a ve světě taneční muziky to chodí stejně jako v jakémkoliv odvětví. Pokud chceš něco vydat musíš obrážet a nabízet svůj produkt. Pokud se to nějakému vydavatelství potažmo djovy co má label líbí tak to vydaj. Nic složitýho na tom není. To že si někdo myslí, že to jde jen přes známost a nějaký vlezdoprdelkování tak to tak není. Nejdůležitější je výsledek tvé práce a když je dobrej máš cestu otevřenou i u Kombination Research The Adventa.

www.technomasters.cz

Sety



Dodal: Martin Nauš alias Agent, Motor A.G.
INFORMACE K HUDEBNÍ AKCI

TECHNOMASTERS - THE KING IS BACK!

Pátek 15. 4. 2011
Vstup: 250,-
Vystupují:
Rush, Agent, Du'Art, Spiriakos&Steen
Další informace
0 KOMENTÁŘŮ
DISKUZE
Jméno:
Email:
Titulek:
Text:
Zadejte číslo 144:
SOUVISEJÍCÍ OBSAH
TIPY NA ZAJÍMAVÝ OBSAH
REKLAMA   |   KONTAKT   |   ARCHIV   |   FESTIVALY 2024   |   RSS
ISSN 1801-6340, © Copyright Poslouchej.net 2003-2012
Webdesign a grafika