Imperium představuje - Dirty Bass

Imperium představuje - Dirty Bass

13. 01. 2006  |  Autor: redakce  |  Komentáře (0)
Představujeme projekt, který se svou dech beroucí live show křižuje vody světové underground scény už spoustu let. V článku naleznete i anketu s několika DJs, kteří na Imperiu vystoupí.
DIRTY BASSE – live projekt
Přímo z londýnského undergroundu se zrodil jednočlenný techno projekt Dirty Bass,který se svou dech beroucí live show křižuje vody světové scény. Steve Venter aka Dirty Bass se hudbě věnuje již více než 10 let a po celém světě a to převážně v Brazilii sklízi obrovské uspěchy!

Vznik jeho Live projektu
V počátcích kariéry se věnoval především industriálu a EBM. Inspirován kapelami jako Ministry, Front 242 či Skinny Puppy v počátcích 90.let zakládá svojí vlastní skupinu. Časem však začíná jeho hudba stále více směřovat do světa elektronických nástrojů. Kytaru a živé bicí mění za analogové synthy a drum samplery, ovlivněn především psytrancem a po několika účastech na ilegálních parties také technem, se začíná naplno věnovat elektronické taneční hudbě.

Stoupá výš na underground scéně
V průběhu 90.let se z něj stává jedna z hlavních postav kolem londýnských ilegálních parties. Po zlomovém období, kdy anglická vláda doslova zničila většinu těchto parties se Dirty Bass začíná naplno věnovat hudební produkci pro vlastní label Dirty Blue. Již úvodní release na tomto labelu byl ihned vyprodán a do svého Top10 si jej zařadil anglický DJ Sasha.

Vydáva releasy pro labely
Velmi brzy následují releasy pro labely Ascend, Humanoid, Hardsignal. Jeho live vystoupení je precizní záležitost. Hudební talent s dokonalou znalostí techniky dává dohromady to nejlepší pro opravdu nezapomenutelnou live show.

Zde
si můžete stáhnot sety Dirty Basse i ostatních vystupujících djs!


IMPERIUM - ANKETA s DJs

1. Jaký je tvůj názor na to, že Imperium se s bombastickým lineupem opět vrací a bude se konat 27.1. opět na Boby?

2. Tvůj oblíbený hudební styl a DJ, proč?

3. Kdo z lineupu Imperia bude pro tebe osobně ten NEJ?

4. Jaký lineup by jsi nasadil na příští Imperium?

5. Pokud by jsi měl možnost podílet se na realizaci akce, co by jsi přinesl nového?


JAY DENHAM

1. Hraní na Imperiu v dubnu se mi hodně líbilo. Výbroně jsem si to užil, a tak mně napdá, co se Česku rozhodně nedá upřít jsou sexy děvčata. Fakt hodně hot!

2. Vyrostl jsem v Detroitu, takže nejvíc pro mně znamená stará detroitská škola. Derrick May, Kevin Saunderson, Jeff Mills.

3. Těžko říct. Lineup vypadá slušně a myslím, že jak znám Dylana Drazena, určitě se s tím vůbec nebude mazlit.

4. Jeff Mills, Derick May, Juan Atkins, Kevin Saunderson, Jay Denham :)

5. Viz odpověď číslo 4 :)

OGI

1. Perfektní. Držím Sašovi palce ať se akce vydaří. Určitě to bude hodně rozjetá kalba!

2. Funky hard techno. Z producentů, kteří mně v poslední době baví bych rád zmínil Markus Alan aka Primal, Ian Lehmann, nebo Vincent de Wit. Kvalitních mladejch producentů teď v poslední době nacházím vcelku dost.

3. Pro mně osobně asi Drazen a Mulero. Ikdyž i set Amoka bude určitě pěkně ostrá jízda.

4. Těch lidí je moc. Do jednoho lineupu bych je všechny nenacpal :)

5. Nenapadá mně teď nic co změnit.

DJ BOSS

1. Je to OK volba. Bude full tak to bude stat urcite zato !
2. Styl .. fat blunt beats a toxic funk
3. Neviem ci "NEJ" je ten spravny vyraz. Skor som len zvedavy co ktori dj zahra.
4. Nikdy som nad tym nerozmyslal. To je otazka vkusu si myslim.
5. KNOW HOW NOT FOR SALE ! :)

MARTIN GREDNER

1. Určitě je dobře, že se clubberům nabízí zajímavý line up, kde si příjdou na své prakticky všichni – technem počínaje, přes trance až k mému oblíbenému progressiveJ

2. Tak navážu na konec předchozí odpovědi, je to už 5 let 100 % progressive house s tranceovým nádechem, hezky se to mezi sebou prolíná. Tahle muzika minimálně podléhá trendům, je tak kvalitní, že vlastně žádný trend nepotřebuje.Už svým názvem napovídá, že se pořád vyvíjí a je svým myšlením hodně vpředu.Přijďte si ji poslechnout na Imperium, bude to stát za toJ

3. Na to mohu jen těžko odpovědět, neboť gro celkového line upu tvoří techno djs a přece jen to není šálek mého čaje.
Nicméně respekt djům jako Cristian Varela a Oscar Mulero, oba jsem je mohl vidět v akci a jsou to mistři mixingu co se techna týče.Také trance fans si příjdou na své s Laydee JaneJ

4. Psssssssssssssssst!!!!!Vždyť jsme se domluvili, že to nikomu neřekneme!!!!:-)Mám v hlavě asi 50 jmen, ale doporučím především z techna Chrise Liebinga, pak třeba Markuse Schulze, nebo Hernana Catanea…

5. Na Imperiu budu hrát prvně, takže nemám kompetenci posuzovat co bylo špatně, resp., co by se mohlo zlepšit. Kampaň musím jen pochválit, akce jde vidět a zbytek uvidím na místě.Už se na Vás všechny těším, Martin:-)

BB MIKE

1. Myslím, že je to vítaná injekce pro jak všechny příznivce kvalitního techna tak pro celou moravskou scénu. Citadela a Apokalysa sjely stylově uplně někam jinam a věřím, že by tu mohl být prostor pro kvalitní techno akci. Vše ukáže až akce samotná, ale jelikož promotér je poctvivec, nemám nejmenší obavy 
2. V dnešní době se těžko ohraničují styly a dát jim název není jednoduché. Miluji tvrdé údery a mohutný basový synťák a z mládí mi taky zůstala záliba v melodiích.  Oblíbených DJs mám spoustu, určitě ale zmíním ty kteří jako jedni z mála přináší do hudby stále něco nového, MOJADO, SOUTHSONIKS, PREACH, MARCO G, MARCO V, REMY, MICHEL DE HEY, ANTOINE CLAMARAN atd.
3. Jednoznačně CRISTIAN VARELA. To co předvedl na Hradhousu bylo nezapomenutelné 
4. Určitě některé ze svých oblíbených djů, které jsem jmenoval  plus třeba Moniku Kruse nebo Sven Vaeth či Laurent Garnier..
5. Nechal bych změny na teamu kolem Imperia a na promotérovi Saśovi. Myslím si že tato akce určitě ještě v budoucnu ukáže svojí sílu a pokud bude i dostatek štěstí, tak rozhodně o návštěvníky nebude mít nouzi. Držím palce!

Mark OG aka MASSER

1. Co se týká party na Boby, tak Imperium podporuji a fandim. Ty line ups který se dělaj jsou velice petrý a vždycky tam hrají hodně zajimavý jména….Dave Clarke, Ben Sims, C. Varela, Ogi, Amok, atd, takže jde opravdu vidět různorodé spektrum technik a stylů.

2. Nemám vyhraněný hudební styl, co mě týká, Záleží vždycky na situaci a okolnostech. Od klasiky přes rap, black music až po jungle, D.n.B.ambient, minimal, trancce, hard a schranz techno atd. Faktem ale zůstává pořád asi to, že jsem na poli techna zařazovanej svým
projevem jako schranz a mezi schranz Djs se o mě vykládá že jsem zase hard. Oblíbení Djs. Obi, Ogi, Amok, Boris S, Voide T, Tiesto, Marc et Claude, Dumonde, L.t. Buken…atd.

3. Moc se těším na Amoka. Je to jeden z těch německých schranz elit, který je hodně svůj deskama i mixem. Hodně mě ovlivnila jeho tvorba v mém počátečním vývoji.

4. Úuuuuuu to co nosím v hlavě je pěkně ujetýýýýýýý ale dobře můj imaginární line up na IMP 4: Tiesto, Ogi, Obi, Marc et Claude, Boris S a na závěr Tiesto vs. Obi. Víš co nadupaná Továrna a Bass s včeličkama od Trance 

5. Více méně jsem to zodpověděl už v tý předešlý otázce. Nedělat party ve stejným duchu, ale mixovat Djs jinejch stylů a jmen, podle hustoty jejich projevu. Nejde o styl a „jméno“, ale zvuk. Dovedeš si představit nadupanej zvuk Obi (bass a šlapec) vs Tieto (nájezdy a echo…) ….no to by bylo hodně zajimavý a nechal bych to tak na 143-145 BPM. Dík a čau na IMP

BLOODSTAR

1. Určitě jsem rád. Myslím, že to bude rozhodně dobrá kalba a hudebně lahůdka i pro techno inženýry :) Každej si v lineupu najde to svoje.

2. Pustím si cokoliv kromě kytarovek a rockových věcí. Baví mně hledat v nejrůznějších stylech. V poslední době kromě poslouchání nových desek na netu pouštím hodně EBM, industiralu, a taky něco ze starýho i novýho minimalu. Tour de France od Kraftwerk jsem teď nedávno poslouchal hodně často, a pokaždý ve mně zůstaly jiný dojmy z té hudby. Mazec!

3. Pro mně budou všichni NEJ. Není důležité vyhrát, ale zůčastnit se :) Srdcovka bude asi Dylan Drazen a lajfko Dirty Bass.

4. Napadá mně spousta jmen, takže těžko z nich vybrat. Zkusil bych experiment a nasadil bych samé liveacty a pouze jednoho DJ, jako vrchol večera. To byl asi Jeff Mills, toho jsem vcelku dlouho neslyšel.

5. V minulosti mně na Imperiu chyběla nějaká propracovanější laser show, ale ta už se tentokrát chastá, takže nevim. Nechal bych to, jak to je a hlavně ať se vždy nezapomene na to nejdůležitější. Na kvalitní hudbu!


0 KOMENTÁŘŮ
DISKUZE
Jméno:
Email:
Titulek:
Text:
Zadejte číslo 144:
MP3 DOWNLOAD
TIPY NA ZAJÍMAVÝ OBSAH
REKLAMA   |   KONTAKT   |   ARCHIV   |   FESTIVALY 2024   |   RSS
ISSN 1801-6340, © Copyright Poslouchej.net 2003-2012
Webdesign a grafika