Jaga Jazzist: V Praze milujeme publikum a absinth

Jaga Jazzist: V Praze milujeme publikum a absinth

28. 02. 2011  |  Autor: redakce  |  Komentáře (0)
Týden po koncertě v Praze Jaga Jazzist balí mnohaměsíční turné a zavírají se do studia točit novou desku. Pro jejich fanoušky je to určitě dobrá zpráva, vždyť před vydáním One-Armed Bandit loni v lednu museli čekat pět let. Do Česka se parta kolem Larse Horntvetha opravdu těší. Loňské vystoupení na Conference zařadila mezi nejlepší tři na celé šňůře.
Co jste dělali od minulého koncertu na Conference loni v březnu?
Hráli jsme všude možně po Evropě, Japonsku, Norsku. Pomohlo nám to muzikantsky, myslím, že našim koncertům. Víš jak, pořád s něco děje, ale hlavně jsme koncertovali. Jediné k čemu jsme se dostali ve studiu, je oživit si pár starých skladeb, které jsme přidali do repertoáru.

Jak to vypadá s novou deskou, kdy ji začnete točit?

Právě na tom začínáme, jakmile v dubnu skončíme turné, jdeme do studia a doufám, že v něm vydržíme do konce roku. Nové album bychom rádi vydali na začátku příštího roku.

jaga jazzist

Od loni v lednu vydaného One-Armed Bandit jste stále na turné. Není už vysilující hrát tak dlouho jeden set list, čím si dobíjíte baterky?

Nevystupuje tak často, naposledy jsme hráli loni v srpnu v Katovicích v Polsku. Mezi tím pracujeme na skladbách našich dalších projektů, produkujeme nebo hrajeme s jinými kapelami.

Před několika týdny jste na facebooku zveřejnili vašich deset nejlepších loňských koncertů. V TOP 3 jste uvedli na Conference v Praze. Ano, atmosféra tam byla výborná, přišlo opravdu hodně lidí. Myslíte, že k vám Češi mají blíž než jinde v Evropě?

Velkou roli hrálo, že jsme si ten koncert hrozně užili i my. Od přivítání publikem, po hraní až po děkovačku. Jsme moc rádi, že máme v Praze tolik fanoušků, každý koncert je tím velmi zvláštní. A samozřejmě jsme se výborně bavili i na afterparty, hlavně díky několika druhům absintu, které jsme ochutnali)). Když na to tak vzpomínám, tak jsme se i moc dobře najedli v jedné pražské restauraci.) Sešlo se prostě hodně pozitivních věcí.

www.cnfrnc.cz

Dodal: Pavel Eichler, Barometr
INFORMACE K HUDEBNÍ AKCI

CONFERENCE

Čtvrtek 24. 3. 2011
Vstup: do 28.2. 560,- od 1.-24.3. 640,-
Vystupují:
Jaga Jazzist, Ghonzales, Rudeboy
Další informace
0 KOMENTÁŘŮ
DISKUZE
Jméno:
Email:
Titulek:
Text:
Zadejte číslo 144:
SOUTĚŽTE
SOUVISEJÍCÍ OBSAH
TIPY NA ZAJÍMAVÝ OBSAH
REKLAMA   |   KONTAKT   |   ARCHIV   |   FESTIVALY 2024   |   RSS
ISSN 1801-6340, © Copyright Poslouchej.net 2003-2012
Webdesign a grafika