Festival Reggae Ethnic Session letos nebude

Festival Reggae Ethnic Session letos nebude

08. 03. 2011  |  Autor: redakce  |  Komentáře (1)
Pořadatelé festivalu RealBeat / Reggae Ethnic Session se po dlouhém a náročném zvažování rozhodli, že si letos dají s festivalem nucenou přestávku. K tomuto těžkému rozhodnutí mají vícero vážných důvodů. Hlavním faktorem je ekonomická neúnost, nedostatek sponzorů i mediální pozornosti pro tento hudební žánr, který tu je stále nepochopitelně vnímán jako underground.
RealBeat festival v minulých letech jezdily ty nejzvučnější jamajská jména i velmi kvalitní interprety z celé Evropy (vzpomeňme alespoň jména, jako jsou Toots & The Maytals, Derrick Morgan, Luciano, Buju Banton nebo třeba General Levy). Pořadatelé tak po loňském vyúčtování, které znovu skončilo hluboko v červených číslech, stáli před možností dotovat to nadále z vlastních kapes a zbytků vlastní energie a nadšení, nebo udělat krok zpátky z mezinárodního festivalu k miniaturní české verzi. Raději ale nakonec dali přednost roční přestávce, zregenerování sil a hledání nových partnerů.

realbeat
Podívejte se na fotky z loňského ročníku festivalu

Organizátoři zároveň s tímto rozhodnutím zvažují pro příští rok přesunutí festivalu z okresu České Lípy na nové místo. Důvodem je mimo jiné fakt, že již nechtějí vystavovat návštěvníky festivalu takovému ponížení, jaké tam v posledních letech provádí místní Celní zpráva. Ta při hledání marihuany kontrolovala takřka všechny kolemjedoucí automobily a dokonce nutila cestovatele na festival vystoupit z kyvadlové autobusové linky a po prohlídce jít zbytek cesty pěšky. Tato praktika "jednoduchého sbírání bodů" na mladých návštěvnících reggae festivalu se stala takřka každoročním pravidlem a odrazovala mnohé k účasti na této akci.

České festivalové léto tak bude letos chudší o největší reggae open-air. Jako malou náhradu pořadatelé připravují na konec června alespoň RealBeat indoor koncert v pražském klubu Lucerna Music Bar. Více informací o této náhradní akci najdete už brzy na adresách www.realbeat.cz a www.reggaemusic.cz

Dodal: Lukáš Kolíbal, Jahmusic
1 KOMENTÁŘ
DISKUZE
Jméno:
Email:
Titulek:
Text:
Zadejte číslo 144:

21. 03. 2011 | 04:21:55
+0 | -0

konečně

konečně
MP3 DOWNLOAD
TIPY NA ZAJÍMAVÝ OBSAH
REKLAMA   |   KONTAKT   |   ARCHIV   |   FESTIVALY 2024   |   RSS
ISSN 1801-6340, © Copyright Poslouchej.net 2003-2012
Webdesign a grafika