B-Complex: Beautiful Lies hraju pořád!

B-Complex: Beautiful Lies hraju pořád!

09. 03. 2011  |  Autor: redakce  |  Komentáře (0)
Máte rádi melodický dnb s výraznými vokály? Pak budete jistě znát jméno slovenského producenta B-Complexe, který bude hrát na prvním dni březnového Pig Festu. Tento mladý slovenský dj a producent je autorem velké hitovky Beautiful Lies, díky které se mu podařilo proniknout až mezi partičku britského labelu Hospital. A právě tohoto tématu se týká i první otázka následujícího rozhovoru.
Jak došlo ke spolupráci s labelem Hospital?
Spolupráci s labelem Hospital jsem navázal díky vydání skladby Beautiful lies. Lidé na ni výborně reagovali a kluci z Hospitalu se rozhodli mě pozvat na svou vlajkovou akci v londýnském superklubu Matter. To byla od nich trochu rána naslepo, protože se mě jenom zeptali, jestli umím hrát. Takže jsem jim poslal ukázkový set a šel jsem jako první v lineupu hrát. Šlo o jasnou šanci, kterou jsem chtěl využít, takže když jsem v 11 končil, v klubu skákalo, co mohlo! A od té doby hraju v UK stále častěji.

Hitovku Beautiful lies u nás známe velmi dobře – jestlipak ji B-Complex ještě hraje?

Je to už obligátní skladba, myslím, že většina lidí, co na mě vyrazí, na tuhle skladbu čekají. Takže ji zahraji bez ohledu na to, kolikrát jsem ji už hrál. Je to upřímná skladba, kterou jsem rozhodně netvořil jako hitovku. Takže i když jí budou mít lidé plné zuby, u mě bude mít své místo navždy!



Matej, neboli B-Complex byl řádným studentem Vysoké školy múzických umení v Bratislavě, zajímalo nás, zda to mělo nějaký vliv na produkování jeho hudby.
Minulé léto jsem dostudoval, takže jsem už oficiální umělec! Na moji na hudbu to velký vliv nemělo, možná mi to umožnilo trochu lépe se vyjadřovat k dramaturgickým věcem a pomohlo mi to trochu leépe ujasnit si přehled ve zvukové sféře, díky ing. Nagyovi, který byl velmi svérázný ale jeden z nejlepších učitelů na škole.

Ve skladbách B-Complexa jsou často vokály, neláká ho spolupráce s některým MC nebo zpěvákem?

Průběžně spolupracuji s několika zpěváky. Jedna z posledních vydaných věcí Rolling with the punches je vytvořená v spolupráci s Diane Charlemagne, dále jsem vytvořil remix pro skupinu KavaKava a s jejich zpěvákem Patom Fulgonim momentalne pracujme na nové skladbě. Nesmím zapomenout ani na Ill-Eshu s kterou jsme už vytvořili pár věcí a v rozdělaném stavu mám ve studiu ještě několik věcí.



A na jakou nálož se můžeme těšit na Pigfestu? Je B-Complex disciplinovaný dýdžej, který dohraje a jde spát, anebo se rád pobaví do brzkých ranních hodin?

Obyčejně se snažím hrát tak, aby bylo na co tancovat ale aby i bylo co poslouchat. Kombinuji měkčí věci s tvrdými, tak aby v setu byly melodie, ale zároveň, aby měl „koule“. Já jsem disciplinovaný až nudný DJ! Pokud si ale s lidmi na akci sednu, rad zůstávám déle, ale snažím se šetřit si trochu sluch, vzhledem k počtu akcí začínám cítit, že musím být zodpovědnější ... Vidíš ? Nuda ! :)

To, že je B-Complex nudný dýdžej, si tedy rozhodně nemyslíme a vy ostatní se o tom můžete přesvědčit 25.3., kdy zahraje v Plzni na dalším díle PigFestu Wonderland.

Michaela Kadlecová

Dodal: Martin Nauš alias Agent, Motor A.G.
INFORMACE K HUDEBNÍ AKCI

PIG FEST WONDERLAND

Pátek 25. 3. 2011 až Sobota 26. 3. 2011
Vstup: 250,-
Vystupují:
Camo & Krooked ( A ), Aphrodite (UK), B-Complex ( SK ), Akiri, Bifidus Aktif, 2K, Killa vs. Doox, Dr3dly, X.morph, Sayko, Dry-Rot, Syndrom, SMario, Neuf vs. Vulcanik (FR), Crash, Marco Remus (DE), Dejan Milicevic (SRB), Clodagh (IR), Agent, Jay Beck, Golpe, Toky, Raiden (USA), Neuf, Darkwatcher, Mafin Phoenix, NKI, Robar
Další informace
0 KOMENTÁŘŮ
DISKUZE
Jméno:
Email:
Titulek:
Text:
Zadejte číslo 144:
SOUVISEJÍCÍ OBSAH
TIPY NA ZAJÍMAVÝ OBSAH
REKLAMA   |   KONTAKT   |   ARCHIV   |   FESTIVALY 2024   |   RSS
ISSN 1801-6340, © Copyright Poslouchej.net 2003-2012
Webdesign a grafika