První norská grammy pro Jaga Jazzist

První norská grammy pro Jaga Jazzist

13. 03. 2011  |  Autor: redakce  |  Komentáře (0)
Jaga Jazzist mají ve vitríně ve studiu svoji první cenu The Spellemann Prize, norskou obdobu amerických grammy. Dlouholetí koně katalogu prestižního vydavatelství Ninja Tune ji získali za loni vydané album One-Armed Bandit, s kterým přijedou příští čtvrtek do Lucerna Music Baru. Pro kapelníka Larse Horntvetha už je to druhá The Spellemann Prize v kariéře.
Pro Jaga Jazzist je zisk malé dřevěné harfy symbolizující The Spellemann Prize třetí významný úspěch ve více než patnáctileté kariéře. První zásadní cenu - Oslo Prize - dostali v roce 1998 za nejlepší koncertní kapelu roku. O pět let později jim posluchači britského BBC za oficiálně debutové album A Living Hush Hush přiřkli cenu pro nejlepší jazzové album roku 2002. A před několika dny Jaga Jazzist vyzdvihli i norští hudební akademici.



Cena The Spellemann Prize se udílí už od roku 1973. Jaga Jazzist letos uspěli v takzvané Open Class, v které už byli nominování dvakrát, v roce 2006 za album What We Must a také o čtyři roky dříve za The Stix. Poprvé se v seznamu norských umělců navržených na The Spellemann Prize ocitli v roce 2001 za videoklip Airborne, paradoxně deska A Living Hush, která je katapultovala do skvostné společnosti britského labelu Ninja Tune, zůstala v jejich vlasti opominuto.

Kapelník a spoluzakladatel Jaga Jazzist Lars Horntveth se těší už z druhé harfičky. První dostal v roce 2005 za sólové album Pooka. Zabodoval s ním i v druhých norských cenách, mnohem aleternativnějších Alarm Prize.

jaga jazzist

Jaga Jazzist se do Prahy s pátým studiovým albem One-Armed Bandit vrátí po roce od skvělého koncertu před zcela zaplněným Palácem Akropolis. Tentokrát ve dvouhodinovém koncertu vystoupí v Lucerna Music Baru. Vstupenky jsou k dostání v sítích Ticketpro a Ticketportal. Nejlevnější lístky jsou k dostání v pokladně Lucerna Music Baru.

Nezapomeňte soutěžit o vstupenky na koncert Jaga Jazzist!

www.cnfrnc.cz


Dodal: Pavel Eichler, Barometr
INFORMACE K HUDEBNÍ AKCI

CONFERENCE

Čtvrtek 24. 3. 2011
Vstup: do 28.2. 560,- od 1.-24.3. 640,-
Vystupují:
Jaga Jazzist, Ghonzales, Rudeboy
Další informace
0 KOMENTÁŘŮ
DISKUZE
Jméno:
Email:
Titulek:
Text:
Zadejte číslo 144:
SOUTĚŽTE
SOUVISEJÍCÍ OBSAH
TIPY NA ZAJÍMAVÝ OBSAH
REKLAMA   |   KONTAKT   |   ARCHIV   |   FESTIVALY 2024   |   RSS
ISSN 1801-6340, © Copyright Poslouchej.net 2003-2012
Webdesign a grafika