V pražské Lucerně proběhne Koncert pro Japonsko

V pražské Lucerně proběhne Koncert pro Japonsko

17. 03. 2011  |  Autor: redakce  |  Komentáře (0)
Uctivost, spolehlivost, přátelskost a důstojnost v lidech, stejně jako podmanivá krása země. To jsou společné vzpomínky členů několika tuzemských kapel, které v posledních letech vyjely na turné do Japonska. Do téhož Japonska, které v tuto chvíli pustoší nedozírná přírodní a ekologická katastrofa.
A právě kapely Vypsaná fiXa, Už jsme doma, Sunshine, Psí vojáci a uskupení Papaya Paranoia v Česku usazené japonské rockerky Yumiko Ishijima stojí vedle Česko-japonské společnosti a agentury Ameba Production za benefičním KONCERTEM PRO JAPONSKO, který proběhne v úterý 29. března ve Velkém sále pražské Lucerny. Večer, který nabídne vedle koncertů zmíněných kapel i projekce dokumentů o jejich cestách po Japonsku, začne v 18 hodin a vystoupí na něm například i propagátor česko-japonských vztahů a podnikatel v cestovním ruchu Tomio Okamura.

Výtěžek ze vstupného poputuje na fond Česko-japonské společnosti, určený na pomoc obětem a zmírnění následků právě probíhajících katastrof. Z něj bude hrazena obnova poničených míst nebo ozdravné pobyty obyvatel z postižených oblastí například i v České republice – přesně dle konkrétních potřeb japonských partnerů. „S tímto způsobem konkrétní podpory máme zkušenost po zemětřeseních v 90. letech. Pro Japonsko je důležité mít pomoc zvenčí pod kontrolou – přesně pojmenovává věci, jež nutně potřebuje. Odpovídá to mentalitě Japonců,“ říká Robin Šóen Heřman z Česko-japonské společnosti. Všichni zúčastnění umělci, stejně jako pořadatelé a pracovníci, se vzdali jakýchkoliv nároků na honorář.

Vstupenky v ceně 200 Kč jsou k dispozici od 17. března na www.ticketsforpeople.cz, případně v ceně 250 Kč přímo na místě. Zájemci, kteří chtějí fond podpořit, ale nedostanou se na Koncert pro Japonsko, mohou zakoupit tzv. Symbolickou vstupenku rovněž v hodnotě 200 Kč – veškerý výtěžek opět poputuje na fond pro oběti zemětřesení. Další informace na www.koncertprojaponsko.cz, kde budou během příštího týdne soustředěny informace i o všech dalších možnostech pomoci Japonsku a jeho obyvatelům.

Podle Robina Šóena Heřmana z Česko-japonské společnosti začaly přípravy dobročinné akce hned druhý den po ničivém zemětřesení a následné vlně tsunami. Ačkoliv i japonská média zmiňují fakt, že Japonci mají vybudovaný kvalitní záchranný systém pro případ podobných tragédií, podobně vyjádřené podpory si Japonci velice váží a je pro ně velikou vzpruhou. Dodejme, že přírodní katastrofa se bezprostředně dotýká téměř 600 tisíc Japonců. „Do našich úvah, jak co nejefektivněji zorganizovat pomoc, zavolal Michal Thomes s myšlenkou uspořádat benefiční Koncert pro Japonsko. Okamžitě nás ta myšlenka nadchla, protože podobné akce mají kromě hmotného efektu i ohromnou duchovní a symbolickou sílu,“ dodává Robin Šóen Heřman.

Michal Thomes z agentury Ameba Production, který loni na podzim absolvoval japonské turné s kapelou Vypsaná fiXa, za pořadatele doplňuje: „Chování lidí z tamní skupiny Doping Panda, s níž jsme koncertovali, pořadatelů, publika a vlastně všech lidí, které jsme potkali na naší cestě, bylo z pohledu Středoevropana výjimečné. Nedávná a stále probíhající tragédie nás zasáhla niterně. S koncertem jsme proto ani chvíli neváhali.“ Veliké poděkování za nezištný přístup patří rovněž kapelám Už jsme doma, Sunshine, Psím vojákům a Papaya Paranoia, stejně jako společnosti Lucerna Barrandov a desítkám dalších firem a lidí, kteří se podílejí na zdárném výsledku benefičního Koncertu pro Japonsko.

Dodal: Jiří Hlinka
INFORMACE K HUDEBNÍ AKCI

KONCERT PRO JAPONSKO

Úterý 29. 3. 2011
Vstup: 200/250
Vystupují:
Vypsaná fiXa, Už jsme doma, Sunshine, Psí vojáci, Papaya Paranoia
Další informace
0 KOMENTÁŘŮ
DISKUZE
Jméno:
Email:
Titulek:
Text:
Zadejte číslo 144:
MP3 DOWNLOAD
SpringFunk 2020 (Mixcloud.com)
26. 03. 2020 (115 MB)
Mastermix #647 (Mixcloud.com)
26. 03. 2020 (120 MB)
Mastermix #648 (Mixcloud.com)
26. 03. 2020 (124 MB)
Mastermix #649 (Mixcloud.com)
26. 03. 2020 (118 MB)
Mastermix #650 (Mixcloud.com)
26. 03. 2020 (119 MB)
TIPY NA ZAJÍMAVÝ OBSAH
REKLAMA   |   KONTAKT   |   ARCHIV   |   FESTIVALY 2024   |   RSS
ISSN 1801-6340, © Copyright Poslouchej.net 2003-2012
Webdesign a grafika