Marco Remus: Každý dj se snaží jít svou cestou

Marco Remus: Každý dj se snaží jít svou cestou

20. 03. 2011  |  Autor: redakce  |  Komentáře (0)
Tento pán nezůstává nic dlužen své pověsti zabijáka, kdy velmi drsný sound podtrhuje vzhledem zločince, nebo, jak sám říká, šíleného kyklopa. Na Pig Festu v garážích se vám roztřesou kolena, přestože už jsme s ním měli mnohokrát tu čest, nevěřte, že vás nepřekvapí.
Ahoj Marco, jak se daří a co je u tebe nového?
Ahoj mám se skvěle, díky za optání. Mám rozděláno několik nových věcí a samozřejmě se už moc zase těším do Čech. Poslední vystoupení bylo vážně skvělé, lidé u vás se umí výborně bavit!

V březnu budeš jedním z headlinerů Pig Festu, což je jedna z mála velkých a pravidelných techno akcí u nás. Tímto dílem se navíc tato akce vrací do prostoru garáží, kde se s technem u nás víceméně začínalo. Vzpomínáš si ty sám na začátky techna v Německu?

Já osobně jsem začal vnímat techno někdy v roce 1994, protože před tím jsem si ujížděl víc na v hip-hopu. Každopádně co se techna týká, tak techno v té době bylo o jiných zvucích, poskládaných v mnohem jednodušších strukturách. A navíc párty nebyly tolik komerční. Pro všechny včetně mě to bylo tenkrát velmi vzrušující období, protože pořád bylo co objevovat. Každou chvíli přicházel někdo s něčím novým a tempo hudebního vývoje bylo podle mě mnohem rychlejší.

Vzpomínáš si na chvíli, kdy jsi poprvé slyšel tuto novou a jinou hudbu? Čím tě techno nadchlo?
Poprvé jsem se setkal s elektronickou hudbou u kámoše, který v této době už hrál na akích. Během jedný návštěvy mi dovolil, abych se trochu prohrabal v jeho recorbagu a to byl asi poprvé, kdy mě taneční hudba naplno pohltila.. Tenkrát jsem se doslova zamiloval do GO od Mobyho a Innercity GOODLIFE... tak to začalo, a pak už to šlo samo..první návštěvy párty a první DJské pokusy…

Máš to stále jako tenkrát? Nebo se za ty roky tvůj pohled na to, proč a co hraješ nebo skládáš, nějak zásadně změnil?
Za tu dobu se toho hodně změnilo, každý DJ se vyvíjí a snaží se jít svou cestou, nikdo přece nechce přešlapovat na jednom místě.

Co z tvé produkce tě nejlépe charakterizuje? Dala by se nějaká skladba nazvat čistě jen jako Marco Remus, protože to jsi opravdu ty?
Co se mé produkce týče, tak se určitě snažím si vybudovat svůj nezaměnitelný zvuk a styl. Samozřejmě každý má své vzory, ale ty mají takový celkový kontext... U svých tracků dám hlavně na to, co cítím, takže klidně by se každý track mohl jmenovat Marco Remus EP, protože to jsem vždy já.

Kdyby tě někdo nečekaně zastihl nad rozdělaným trackem, co by viděl? Zajímá mne jak tvoříš - kde? Kdy? Co jíš? Co piješ? Kouříš? Na čem to tvoříš, popř. s kým, a kolik času jsi schopný ve studiu strávit?
Je to různé. Občas příjdu do studia... zapnu počítače, programy, aparaturu a zesílím mixák.Někdy jen tak čekám, zapálím si cígo a poslechnu si věci, který jsem už dodělal... Občas se také někdo staví na návštěvu a třeba se stane že mě něčím inspiruje. Když potřebuju pauzu, vyběhnu se svým psem do parku, abych si pročistil hlavu... Občas pomůže i nějaký to pivko. Momentálně pracuju na několika remixech a také chci letos dokončit nové album.

Na jakých remixech konkrétně děláš?

Remix pro Manu Kenton na Killaz Records a Minimal remix pro jeden berlínský label

Na čem ti teď nejvíc záleží? Kromě hudby a všeho, co s tím souvisí...

Nejdůležitější je pro mě momentálně moje rodina a přátelé a samozřejmě nemůžu zapomenout na svojí fenku Leu. Získala se mě na první pohled a je už taky součástí rodiny...


Dodal: Petr Jirásek, Pigs Production s.r.o.
INFORMACE K HUDEBNÍ AKCI

PIG FEST WONDERLAND

Pátek 25. 3. 2011 až Sobota 26. 3. 2011
Vstup: 250,-
Vystupují:
Camo & Krooked ( A ), Aphrodite (UK), B-Complex ( SK ), Akiri, Bifidus Aktif, 2K, Killa vs. Doox, Dr3dly, X.morph, Sayko, Dry-Rot, Syndrom, SMario, Neuf vs. Vulcanik (FR), Crash, Marco Remus (DE), Dejan Milicevic (SRB), Clodagh (IR), Agent, Jay Beck, Golpe, Toky, Raiden (USA), Neuf, Darkwatcher, Mafin Phoenix, NKI, Robar
Další informace
0 KOMENTÁŘŮ
DISKUZE
Jméno:
Email:
Titulek:
Text:
Zadejte číslo 144:
SOUVISEJÍCÍ OBSAH
TIPY NA ZAJÍMAVÝ OBSAH
REKLAMA   |   KONTAKT   |   ARCHIV   |   FESTIVALY 2024   |   RSS
ISSN 1801-6340, © Copyright Poslouchej.net 2003-2012
Webdesign a grafika