N.O.H.A. ve Žluťáku

N.O.H.A. ve Žluťáku

23. 03. 2011  |  Autor: YannD  |  Komentáře (0)
Pondělím 14. 3. začal pracovní týden velmi pozitivně všem pardubickým fanouškům kapely N.O.H.A. V klubu Žlutý Pes totiž tahle originální parta zahájila turné k nové desce Die In The Process a my jsme byli u toho.
Pustit si N.O.H.U. je jako odrazit se od startu a běžet. Ne proto, že chcete vyhrát, ale proto, že prostě musíte běžet. Jako Forrest Gump, oběhnete celý svět a možná pod vlivem týhle energie doběhnete i na Měsíc. Ostatně N.O.H.U. ve vesmíru musí už tutově znát. Energie vyzařující z jejich hudby potažmo z nich samotných totiž překračuje hranice naší galaxie. Jak jinak si lze vysvětlit, že po takřka patnácti letech existence mají dostatek sil na to, aby v roce 2010 vydali výborné album Respect The Menu a hned z kraje roku 2011 album další, a to Die In The Process?

Vydání alba většinou provází turné a N.O.H.A. které už nikdo neodpáře přívlastek kosmopolitní, nebyla výjimkou. Počínaje pondělím 14.3. si střihla šestici koncertů po sobě a my jsme zakusili jejich formu hned při prvním z nich. Místem konání byl dnes již legendární klub Žlutý Pes v Pardubicích a celá noc se nesla v režii U Merkura dj´s. Ti také obstarali povedený support, jak jinak v režii drum and bass rytmů. Nutno však podotknout, že poněkud dlouhý. Jakkoli hráli pánové na výbornou, hráli příliš dlouze a příjemné očekávání se tak postupně měnilo v nesnesitelné čekání. Při pátku pohoda, při pondělku problém.

noha

Na vině byla evidentně samotná N.O.H.A., která vběhla na pódium místo z backstage tak nějak přímo z ulice. Prodrali se davem pod pódiem, chopili se nástrojů a dřív než to stačili zaznamenat i ti na barech, spustili první track. A byla jím titulní skladba aktuálního alba, tedy Die In The Process. Zpoždění s ní bylo zapomenuto a my se tak ponořili do vod parádního mixu drum'n'bass, breakbeatu, world music a club-grooves. Přesně do toho mixu, na který má N.O.H.A. patent a používá jej co to dá. Temperamentu v podání Minervy Diaz Perez a Mc Chevy Hadleyho a hudebního umu v podání Filipa Nohy, Jochena Eickenberga, Tobiase Belkera a Tima Rashida má N.O.H.A. až až.



S následující skladbou Dive In Your Life jsme se vrátili zpět k albu předchozímu, což koresponduje s deskou novou, tedy Die In The Process, poněvadž krom osmi nových skladeb, obsahuje i šest starších. A takto nějak vypadal celý set list. Žel Bohu ne každý si jej mohl kvůli opožděnému startu vychutnat do samého konce, a tedy přídavku v podobě No Es Perfecta a Pijama. Volba mezi posledním a prvním ranním vlakem byla neúprosná, a tak nám ty největší klasiky jako Tu Café či Balkan Hot Step utekly. I tak to byl, ale příjemný večer, plný skvělé hudby, které se bohužel v Pardubicích a okolí neslyší tak často, jak by si zasloužila. Vůbec klub Žlutý Pes právě proto, že na nás udělal velmi pozitivní dojem (šatna za pět koruna a pivo za jednadvacet!!!) by si zasloužil ještě o stupínek progresivnější dramaturgii a tím pádem více podobných koncertů či povedených žánrově pestrých nocí. Ale to už by byl jiný článek. Viva La N.O.H.A. a brzy snad třeba v létě na fesťáku znova;)

Set list:
1) Die In The Process
2) Dive In Your Life
3) Base From Above
4) Bum
5) Cuerpo y Alma
6) Single Man
7) More Pepper
8) Saxomat
9) Nasty
10) Turn Black
11) Lunatica
12) Amaneciendo
13) Déjalo
14) Chiller Killer
15) Tu Café
16) Balkan Hot Step
17) Gipsy Valley

Bonus
18) No Es Perfecta
19) Pijama
INFORMACE K HUDEBNÍ AKCI

koncert: N.O.H.A.

Pondělí 14. 3. 2011
Vstup: 190/250Kč
Vystupují:
N.O.H.A., support dj´s: Mr.Pupitz, Hech, Lulu_Rulez, Vaczech & Mc Vaant
Další informace
0 KOMENTÁŘŮ
DISKUZE
Jméno:
Email:
Titulek:
Text:
Zadejte číslo 144:
MP3 DOWNLOAD
SpringFunk 2020 (Mixcloud.com)
26. 03. 2020 (115 MB)
Mastermix #647 (Mixcloud.com)
26. 03. 2020 (120 MB)
Mastermix #648 (Mixcloud.com)
26. 03. 2020 (124 MB)
Mastermix #649 (Mixcloud.com)
26. 03. 2020 (118 MB)
Mastermix #650 (Mixcloud.com)
26. 03. 2020 (119 MB)
TIPY NA ZAJÍMAVÝ OBSAH
REKLAMA   |   KONTAKT   |   ARCHIV   |   FESTIVALY 2024   |   RSS
ISSN 1801-6340, © Copyright Poslouchej.net 2003-2012
Webdesign a grafika