Jamie Odell aka Jimpster hostem One Night!

Jamie Odell aka Jimpster hostem One Night!

04. 04. 2011  |  Autor: redakce  |  Komentáře (0)
Roxy promotion ve spolupráci s “dvacetiletým” Radiem 1 uvádí další ze série jedinečných nocí One Night! Speciálním hostem tentokrát bude vyspělý dj a producent z nekonečných zásob britské taneční scény - Jamie Odell aka Jimpster, spoluzakladatel Freerange recordings.
Jamie Odell aka Jimpster nebo také Audiomontage se věnuje djingu, remixování a produkování vlastních tracků již celých 17 let. Posledních 15 let se rovněž podílí na činnosti labelu Freerenge recordings, který v roce 2007 získal ocenění Best British label. Muzika, kterou skládá je nakloněna posluchači, který se do klubu přišel bavit, tančit a uvolnit se, nepostrádá ale patřičnou hloubku ani originalitu. Ne nadarmo je Anglie mekkou taneční hudby, když plodí jednoho hudebního génia za druhým.



Jimpsterovi pomohlo prorazit na scéně především LP Messages from the Hub (Kudos, 1999) a tanečnější album Snert (Freerange, 2000) vydané pod pseudonymem Audiomontage. Záhy se stal žádaným remixérem a ke dnešnímu dni má na svědomí něco přes 65 oficiálních kousků pro umělce jako například Osunlade, Bob Marley, Joris Voorn, Seal, Mark Knight & Funkagenda, Marc Romboy, Solomun aj. Velký úspěch u kritiků slavil rovněž track Dangly Panther, který vyšel jako samostatný singl a byl nominován časopisem Dj Mag na ocenění Nejlepší taneční singl roku 2008. Jamieho zvuk rovněž skvěle vystihuje kyprý taneční deep-housový hit Sleeper. Z nejnovější Jimpsterovy produkce je třeba vyzdvihnout poslední vydaný singl Alsace & Lorraine, vydaný u Freerange recordings v září loňského roku.





Téměř před pěti lety vydal Jimpster u Freerange recordings album Amour, které si u kritiků vedlo rovněž velice dobře a objevilo se i v početných “Top dvacítkách” toho roku. Kritiky si zřejmě podmanila citlivá kombinace deephousu, acid jazzu a ambient elektroniky – to vše smícháno spíše v pomalejších rytmech.



Jeden z posledních singlů Square Up, vydaný u labelu Buzzin' Fly, se stal undergroundovým housovým hitem a v prestižní hitparádě časopisu Dj Mag se udržel v Top5 celé dva měsíce.

Jimpster se nebrání inovacím na poli housové a taneční muziky, nebojí se ale ani zabrousit k jejím samým okrajům a přesáhnout dál. Experimentování s melodickou linkou ale moc nepřehání a spíše si zachovává přístup “staré dobré djské školy”. I díky tomuto jistému přístupu již měl tu čest zahrát si v těch nejlepších klubech jako je Cocon ve Frankfurtu, Fabric v Londýně, Panarama v Berlíně, Yellow v Tokiu nebo Back to basics v Leedsu. V sobotu svým setem rozehřeje po vleklé zimě i pražskou Roxy!

Vystoupení Jamieho podpoří warm-up sety nestárnoucích djs Radia 1 a residentů nocí ONE NIGHT! - Josefa Sedloně a Dan Cooleyho, jejichž vkus jistě znáte z vysílání Radia1.

Nejnovější Jimpsterovy remixy si můžete poslechnout například zde.

Soutěž o vstupy na One Night!
O co hrajeme: 3x2 vstupy

Otázka: Poslední vydaný singl Jimpstera se jmenuje:

Váš tip:
Alsace & Lorraine
Sleeper
Dangly Panther


Jméno:


Příjmení:


Email:




Soutěž bude vyhodnocena 8. 4. 2011

www.roxy.cz

Dodal: Katerina Pisackova, Roxy Promotion
INFORMACE K HUDEBNÍ AKCI

ONE NIGHT

Sobota 9. 4. 2011
Vstup: 100 Kč
Vystupují:
Jamie Odell aka Jimpster (UK), Josef Sedloň, Bit Cheekly, Dan Cooley
Další informace
0 KOMENTÁŘŮ
DISKUZE
Jméno:
Email:
Titulek:
Text:
Zadejte číslo 144:
SOUTĚŽTE
TIPY NA ZAJÍMAVÝ OBSAH
REKLAMA   |   KONTAKT   |   ARCHIV   |   FESTIVALY 2024   |   RSS
ISSN 1801-6340, © Copyright Poslouchej.net 2003-2012
Webdesign a grafika