Oliver & Fran: Nejdřív práce, potom láska!

Oliver & Fran: Nejdřív práce, potom láska!

05. 04. 2011  |  Autor: Sonja  |  Komentáře (0)
Kariéra Olivera Koletzkiho odstartovala skladbou Der Mückenschwarm, kterou vydal label Svena Vatha Cocoon Records v roce 2005. Od té doby sklízí tento sympatický Němec jeden úspěch za druhým. Momentálně se věnuje především spolupráci se zpěvačkou a zároveň životní partnerkou Fran, s kterou natočil úspěšné album Lovestoned. Oliver a Fran vystoupí na dalším dílu Flow již 22. dubna!
Oliver Koletzki se narodil se v německém Braunschweigu. Zde před lety čerpal především z raného devádesátkového hip hopu a breakdancu. Odtud se později přestěhoval do Berlína, aby zde mohl studovat hudbu na Humboldtově univerzitě a začít s tvorbou elektroniky. V Berlíně příležitostně vytvářel zvukový design pro Univerzitu umění a dokonce se dostal i ke skládání hudby pro malé filmy a TV reklamy.

koletzki

Silně inspirovaný berlínskou scénou a kultovním klubem Watergate vydává o pár let později slavný hit 'Der Mückenschwarm'. Track se stává nejlepší skladbou ve čtenářském hlasování německého Groove Magazine a je zremixován např. Dominikem Eulbergem a dvojicí Pig & Dan. 'Der Mückenschwarm' se stal obrovsky úspěšným i v mezinárodním měřítku. Od svého vydání skladbu dodnes hrají djs po celém světě.

Od té doby začal Oliver svou produkci vydávat na takových labelech jako je Kling Klong Martina Eyerera či Dance Electric Olivera Huntemanna. Releasy na těchto vydavatelstvích byly pak už jen malým krůčkem k založení vlastního labelu Stil vor Talent.

Dva roky po vydání Mückenschwarm vyšel Oliverův debut "Get Wasted". Za další dva roky následuje písničkové album "Großstädtmärchen". Na desce Koletzki spolupracuje s dalšími hostujícími umělci. Jedním z nich je i do té doby poměrně neznámá zpěvačka Fran, s níž spolupracoval na prvním singlu "Hypnotized". S Fran rok poté vydává prozatím poslední album "Lovestoned".

Svěží letní videoklip "Arrow and Bow" z alba Lovestoned:


Oliver Koletzki sám o sobě tvrdí, že je workoholik a jeho život se točí především okolo muziky (a poslední rok také okolo Fran). Oliver vystoupí v pražském klubu Roxy společně se s Fran již 22. dubna, u toho nesmíte chybět!

www.myspace.com/koletzki
INFORMACE K HUDEBNÍ AKCI

FLOW

Pátek 22. 4. 2011
Vstup: do 23hod 100,- poté 200,-
Vystupují:
Oliver Koletzki & Fran, (DE) Roman Rai, Fatty M
Další informace
0 KOMENTÁŘŮ
DISKUZE
Jméno:
Email:
Titulek:
Text:
Zadejte číslo 144:
SOUTĚŽTE
SOUVISEJÍCÍ OBSAH
TIPY NA ZAJÍMAVÝ OBSAH
REKLAMA   |   KONTAKT   |   ARCHIV   |   FESTIVALY 2024   |   RSS
ISSN 1801-6340, © Copyright Poslouchej.net 2003-2012
Webdesign a grafika