Kalendář koncertů 4/11

Kalendář koncertů 4/11

05. 04. 2011  |  Autor: Lukáš Pokorný  |  Komentáře (0)
Vedle Black Mountain má duben v rukávu pár příjemných jmen. Angličtí cápci Does It Offend You, Yeah? to do Prahy přijedou provětrat pěkně zkraje, dorazí také indie-popoví Belle & Sebastian ze Skotska a Twilight Singers ze Států. Na Stimulu se ukáže elektronický vizionář Alva Noto společně s Blixou Bargeldem. Opaváci Kofe-In pokřtí desku a Luno si zopakuje svou lednovou premiéru, tentokrát s brněnskými Fiordmoss a Baron Bane ze Švédska.
8. 4. - Black Mountain
Tahle parta má za sebou v pořadí třetí desku s názvem Wilderness Heart, kterou natočili v rekordním čase 4 měsíců. A nutno říct, že časový pres jim šel vyloženě k duhu. V Čechách byli už dvakrát (Strahov007 a Rock For People 2008) a do třetice všeho dobrého se tu otočí tento pátek. To, že budou o týden později zavírat festival Roadburn, kde budou hrát třeba Sun O))) ještě neznamená, že vám prvních pět riffů natrhne ušní bubínky. Tihle Kanaďani hrají hodně zajímavý rock říznutý psychedelií, která z jejich koncertů dělá víc než nevšední zážitek. Osobní jednička pro duben.



9. 4. - Twilight Singers
Greg Dulli, frontman Afghan Whigs, si tenhle projekt založil jako vedlejšák v roce 1997. V roce 2004 tahle parta vydala desku cover verzí skladeb Björk, Fleetwood Mac nebo George Gershwina. Nedávno vyšla jejich pátá studiovka s názvem Dynamite Steps, která zabodovalo nejen u kritiků, ale hlavně u fandů Grega a jeho specifického písničkářského projektu. Twilight Singers zahrají v sobotu 9. 4. v MeetFactory.



10. 4. - Does It Offend You, Yeah?
Tahle elektronická parta z Británie zahraje v neděli v Lucerně. Nevím, jak to vypadalo minulý rok na Rock For People, ale z poslechu jejich poslední desky Don´t Say We Didn´t Warn You je jasné, že nešlo o žádný dýchánek pro starší a pokročilé. Elektro-punkovou energii přenášejí DIOYY (jmenují se podle hlášky z britského sit-comu Kancl) také na pódium: zlomené končetiny, rozmlácené bubny, naražená žebra a vymknuté kotníky nejsou na jejich koncertech ničím neobvyklým. Zřejmě taky proto si je jako předskokany na svých šňůrách vybrali třeba Prodigy, NIN, Pendulum, Linkin Park nebo Bloc Party – další malý svátek jarní sezóny proběhne 10. 4. v Lucerně.



18. 4. - Belle & Sebastian
Sedmičlenný indie-popový projekt z Glasgow, který se představí 18. 4. v Roxy, měl zpočátku dost skromnou vizi. Dvě alba a šlus. Jenže pak přišel debut Tigermilk (1996) v nákladu 1000 vinylů a byl konec představám o klidném životě. Kult byl na světě (debut se před reedicí prý prodával za 75 liber/kus) a s ním alba jako The Boy With the Arab Strap a Dear Catastrophe Waitress, která songy Step Into My Office a I´m A Cuckoo jen potvrdila výsostné postavení skotských indie hrdinů. Po několika vyprodaných šňůrách a změnách ve složení kapely si Belle & Sebastian dali pohov a od roku 2006 vydali jedno jediné album. Teď se objeví v Praze.



18. 4. - Luno + Baron Bane + Fiordmoss
Kapela Luno, poskládaná z různých konců českých kapel (Khoiba, Southpaw, The Prostitues) se po úvodní šňůře, která je zavedla i do Akropole, vrací zpět. V pražském Lucerna Music Baru zahrají společně se švédským projektem Baron Bane a brněnskými Fiordmoss. Začnu od konce. Fiordmoss jsou elektro-kytarová dvojka, co dělá probublané a vybrnkané písničky o mrtvých herečkách a zapomenutých životech. Jde hlavně o beaty proložené akordy a zasněným hlasem zpěvačky Petry Hermanové. Baron Bane je projekt ze Švédska a je na tom prakticky stejně – akorát tam není španělka a je to takové, no uhlazenější. No a Luno znáte. Jestli ne, je poslední předvelikonoční pondělí ten pravý den na první rande.



Další koncerty: 5. 4. Kofe-In: křest desky Libertin (Jazz Dock) / 6. 4. Troy von Balthazar + Her Name Is Calla (Strahov 007) / 6. 4. Chase & Status (LMB) / 10. 4. Slayer + Megadeath (O2 Aréna) / 12. 4. The Ex (Palác Akropolis) / 12. 4. Čokovoko (Fléda, Brno) / 12. 4. WWW (Rock Café) / 15. – 16. 4. Roger Waters: The Wall (O2 Aréna) / 15. 4. United Flavour (M Klub, Vysoké Mýto) / 16. 4. Music Infinity (Palác Akropolis) / 16. 4. Stimul: Alva Noto, Blixa Bargeld (Divadlo Archa) / 16. 4. Bauchklang (Fléda, Brno) / 22. - 24.4. Sperm 2011 (Meet Factory) / 20.4. God Is an Astronaut + Today Is the Day a další (MeetFactory) /
0 KOMENTÁŘŮ
DISKUZE
Jméno:
Email:
Titulek:
Text:
Zadejte číslo 144:
MP3 DOWNLOAD
TIPY NA ZAJÍMAVÝ OBSAH
REKLAMA   |   KONTAKT   |   ARCHIV   |   FESTIVALY 2024   |   RSS
ISSN 1801-6340, © Copyright Poslouchej.net 2003-2012
Webdesign a grafika