Reportáž z Masters of Hardcore

Reportáž z Masters of Hardcore

10. 04. 2011  |  Autor: Honzin  |  Komentáře (0)
Je první sobota v měsíci dubnu a naše party skupina má jednoznačný cíl - holandský Eindhoven. Odtud pak míříme do půl hodiny vzdáleného městečka Den Bosch, konkrétně potom do komplexu hal Brabanthallen na hardcorovou událost roku – Masters of Hardcore 2011!
Známá holandská promo agentura Art Of Dance naplánovala na 2. duben 2011 již šestnácté vydání festivalu Master sof Hardcore. V komplexu hal byly připravené pro návštěvníky 4 scény – Courtyard, Psychoward, Isolation a Deathrow. Každá ze zmíněných scén lákala nejedním zvučným jménem.

Cesta z Eindhovenu, kde jsme strávili víkend, do městečka Den Bosch nám uběhla poměrně rychle a tak jsme se před dvaadvacátou hodinou ocitli před komplexem Brabanthallen., kde již v tuto dobu byla obrovská fronta. Po kontrole a uložení věcí do lockerboxů následovala nezbytná procházka po komplexu, při které jsme zmapovali všechny 4 scény.

Pro tento večer se Deathrow s nováčky na scéně jevila jako nejslabší stage. Prostorové rozvržení nebylo zas tak špatné, i když na dekoracích a světlech se zde podle mě tak trochu šetřilo. Co mně vadilo, bylo její umístění. V průběhu večera se totiž z této části haly stal „průchoďák“, a to proto, že spojovala další dvě o dost zajímavější stage - Psychoward s Isolation. Sice zde byla možnost i jiného průchodu, ale zjevně se návštěvníkům moc nechtělo obházet celou stage. Psychoward oproti Deathrow už byla o dost zajímavější. Všude po stěnách byla k vidění bohatá výzdoba. Na světlech, laserech, otočných hlavách a stroboskopech se zde rozhodně nešetřilo. Pak následovalo okukování merchandise spojené s nakupováním suvenýrů. Největší dominantou festivalu byla bezpochyby hlavní stage Courtyard, i když menší Isolation jí co do výzdoby a osvětlení dělala poměrně dobrého konkurenta na své poměry.

moh

Na Isolation se hrál převážně early hardcore, a v době když jsme ji navštívili, se zrovna střídali dvojice. Jones & Stephenson, kteří se rozloučili svojí klasickou The First Rebirth byli vystřídáni Bass-D & King Matthew. Obě dua výrazně potěšili svým early soundem.

Poté následoval rychlý přesun na hlavní stage Courtyard, která byla postavena do půlkruhu, kde už pár minut předváděl své umění Ophidian. A věřte mi, šlo mu to opravdu dobře. Půl hodiny po půlnoci vládu převzalo italské duo Noize Suppressor, které se prezentovalo jako první v live show. Alessandro Dilillo alias Dj Bike si s sebou přivezl opět svůj revoluční Sonar, což bylo předzvěstí šíleného mixu vlastní produkce a kreativního vystoupení. Kdo čekal skvělou zábavu, tak se jí určitě dočkal. Dav dostaly do toho správného šílenství tracky jako Holes In Your Chest, Fingerz, či nová spolupráce s Dj Mad Dog Bassdrum Bitch. Po strhujícím vystoupení italské dvojice oznámilo propracované intro, které bylo doprovázeno videoprojekcí, světelnými efekty a pyrotechnickou show, komu dalšímu se bude předávat štafeta. Ve versus setu se představil Amnesys společně s Mad Dog. Jejich vystoupení bylo bez jediné chyby či zaváhání. Ani toto duo nevynechalo skladbu od Mad Dog Bassdrum Bitch, inu tento večer byla tato skladba jednou z nejhranějších.

Čas byl neúprosný a utíkal stejně rychle jako párty, a tak nastal čas přesunu na další vystoupení, které tentokrát probíhalo na Isolation. Legendární Neophyte se se svými kolegy představil v live show. A show to byla opravdu výborná. Zaznělo při ní opravdu dost známých věcí z dílny Neophyte recording jako např. Ales Kapote I will have that power a Army of Hardcore. Závěr této live show byl doplněn akrobatickým vystoupením jezdců na motorkách v železné kouli.

Dalším skvělým živým vystoupením, které se odehrálo v tento večer, potěšila dvojice Angerfist & Outblast na Courtyard. Chvíli po začátku Marc vypálil klasiku Master's Symphony (Evil Activities Remix) a Danny odpověděl In A Million Years. Zazněla novinka Outblast & Angerfist - Odius a došlo i na hymnu loňský Master sof Hardcore Outblast & Angerfist Feat. MC Tha Watcher - Voice Of Mayhem. Všechna světla, lasery, otočné hlavy a stroboskopy doplněné o dvě velké a několik menších promítacích led stěn pracovaly na plné obrátky. Jejich vystoupení bylo prostě skvělé!

Danny: V říjnu se chystám k vám, pivo tam máte prý dobrý!
moh

Hodinové čekání na další live act na Courtyard jsem si zkrátil při návštěvě live vystoupení Rotterdam Terror Corrps na Isolation a poslechem části setu od Partyraisera na Psychoward. Ani jsem se nestačil divit a už jsem byl opět na hlavní stagei, kde se k vystoupení pomalu chystali Evil Activities. Ti si pro změnu připravili bezmála půlhodinový koncert, který obsahoval většinu jejich produkce. Vystoupení bylo výborné, ačkoliv se v jeho průběhu Kelly omlouval, že Nobody Say It Was Easy sice nezahrají, ale domnívám se, že skladbou Evil Inside to plně vynahradili. V průběhu vystoupení zazněla i spolupráce s Neophyte - Alles Kapot.

Poté se vlády na Courtyard zmocnilo duo ve vězeňských oblekách Korsakoff a The Playah, které předvedlo versus set. Tentokrát ani jeden ze jmenovaných mě ničím neoslnil a tak mé kroky směřovaly ke stánku s občerstvením. Po nezbytném doplnění zásob jsem se zašel nadýchat aspoň trochu čerstvého vzduchu mimo hlavní dění. Na plochu jsem se vrátil, až když došlo k poslednímu střídání u mix pultu. V šest hodin ráno kormidlo převzal poslední Tommyknocker. Nikoho během svého setu nenechal klidným, neb to řezal hned od začátku. Sice jsem nevydržel do konce jeho vystoupení, ale ze záznamu vím, že rozhodně nehrál špatně.

Na závěr párty jsem se přesunul na Psychoward, kde se odehrálo jedno z posledních živých vystoupení na tomto festivale. Nadvládu spojenou se speedcorem a terrorem nastolil maskovaný Noisekick. A kopalo to pěkně, to se musí nechat.

Z letošních Masters of Hardcore se stala poměrně multinárodní párty, neb na ně dorazili kromě domácích i partypeople z Belgie, Německa, Itálie, Francie, Španělska, Švýcarska, Švédska, Skotska, Spojených států, Mexika, Polska, Ruska, Portugalska, Slovenska a České republiky. Poměrně slušný počet zastoupených zemí, nemyslíte? Po hudební stránce jsem byl velmi potěšen. Zvuk byl nastaven tak, že jsem ani na jedné stage neměl potřebu vyndat z kapsy špunty do uší. Po stránce organizační se jednalo o dokonale zvládnutou párty. Systém kontroly lístků a vstupu by určitě mohl být standardem na podobných akcích i u nás doma. Rozhodně bych byl rád, kdyby se i u nás zavedli lockerboxy. Ukazatelem kvalit této párty je snad i úctyhodný počet návštěvníků, kterých bylo přes 22. 000. Za rok o výletu na Masters of Hardcore 2011 rozhodně nebudu dlouhou přezmýšlet!

Teaser na aftermovie:
INFORMACE K HUDEBNÍ AKCI

MASTERS OF HARDCORE - STATEMENT OF DISORDER

Sobota 2. 4. 2011
Vstup: € 54.00
Vystupují:
Courtyard: Dyprax, Amnesys VS Mad Dog, Korsakoff VS Tha Playah, Tommyknocker, Negative A, State of Emergency, Nitrogenetics, Ophidian, Angerfist VS Outblast ( live ), Noize Suppresor, Present Sonar ( live ), Evil Activity ( live ), Hosted by : MC Tha Watcher Isolation: Darkraver, Bass D & King Matthew, Stunned Guys, Mental Theo, DJ Paul, Elstak, Predator VS Nosferatu, Neophyte ( live ), John et Stephenson ( live ), Flamman &, Abraxas feat MC Remsy ( live ), Catscan ( live ), Shadowland Terrorist ( live ), Hosted By : MC Syco Psychward: Day Mar VS Drokz, Unexist, Tieum, Meccano Twins, Hellfish, Satronica &, Tymon, Partyraiser, The Sickest Squad ( live ), Hong Kong Violence ( Live ), Noisekick ( live ), Hosted By : Mc Justice Deathrow: Re-style, Anime, Counterfeit, Exotane, Alien-T, Rayden, Mercenary & The menace, Beatcontroller, East Side Connection ( Live ), Hosted By : MC Nolz
Další informace
0 KOMENTÁŘŮ
DISKUZE
Jméno:
Email:
Titulek:
Text:
Zadejte číslo 144:
SOUVISEJÍCÍ OBSAH
TIPY NA ZAJÍMAVÝ OBSAH
REKLAMA   |   KONTAKT   |   ARCHIV   |   FESTIVALY 2024   |   RSS
ISSN 1801-6340, © Copyright Poslouchej.net 2003-2012
Webdesign a grafika