Tip na techno singly a kompilace v březnu

Tip na techno singly a kompilace v březnu

12. 04. 2011  |  Autor: stolda  |  Komentáře (3)
Plné uši práce by měl fanoušek, který by chtěl mít neustálý přehled o všech novinkách vycházejících na techno labelech. Dobré muziky bylo v březnu vydáno více než dost. Níže naleznete velmi stručný průřez březnovou produkcí, který byl do jisté míry ovlivněn materiálem hraným na letošním festivalu Time Warp.
Paul Ritch - Circus EP ritch
Nové EP francouzského talentu Paula Ritche vyšla na labelu Ali Shirazinii (Dubfire) a podle jeho slov přináší Paulův pozměněný zvuk. Ten se z techno teritoria přiblížil více vodám tech-housu. V průběhu tvorby zapracoval na basové lince, která se stala více housovou, ale síla a energie je procítěná technem. Release obsahuje tracky Shake it (original mix), Common sense, Shake it (Daniel Stefanik Berghain edit) a také dva nástroje FX tool a Voice tool k tracku Shake it.



Planetary Assault System - Deep Heet Volume 2pas
Na den přesně po pětileté pauze vydal v průběhu března Luke Slater druhou část Deep Heat. Naznačil tak, že se Planetary Assault System vrací pro letošní rok v plné své kráse a síle. Záměr do puntíku splnil na výše zmíněném Time Warpu a naznačil tak svým fanouškům, že se letos mají na co těšit. Skladby Powwow, Suction a Raid (vše v original mixu) zaznívají v současné době nejen při live vystoupení P.A.S, ale do svých TOP 10 si alespoň jeden z uvedených tracků zařadila nejedna hvězda současného techna.



Tommy Four Seven - Primate t47
V lednovém vydání novinek jsme zmínili ochutnávku z chystaného alba ve stáji CLR. Rodák z Anglie, žijící v Berlíně a hojně spolupracující s Chrisem Liebingem měl totiž v rukávu plný balík trumfů. Ty vyložil na stůl během března. A trumfy to jsou vesměs vysoké, avšak tmavé až temné. Při poslechu širokého spektra stylů vyskytujících se na albu až zamrazí. K dříve vydaným trackům Armed 3 a Ratu, jež jsou a jistě budou hojně hrané na techno akcích se svou koncepcí přidal také Track 5. Zbytek zaujme velmi pochmurnou industriální atmosférou s výskytem mnoha grungových zvuků, která vás ovšem nenechá poslechnout si album pouze jednou.



SLAM - Crowded room slam
Švédsky label Drumcode se stává stálým účastníkem našich tipů. Je vidět, že Adam Beyer má současnému techno světu stále co říci, minimálně alespoň vedením své značky. V březnu se do produkce Drumcode zapsali skotští matadoři SLAM. A zapsali se velmi výrazným písmem. Jak Crowded room tak Night train se vryjí pod kůži. Jednoduchý, silný beat s výraznou, melodickou hlavní smyčkou. Trochu je zde cítit ošuntělá nostalgie (zvuk lokomotivy), která je ovšem oděná do moderních přiléhavých jeansů (klikání a klapání). Přesně tak se vryli SLAM pod kůži všem účastníkům Time Warpu.



Jacek Sienkiewicz - On the Roadjacek
Na Citadele patřil bezesporu Jacek Sienkiewicz se svým live vystoupením mezi vrcholy večera. Bohužel úplně nezapadl do koncepce party. Na TW již zapadl, a také za to byl náležitě odměněn. Většina jeho vystoupení se skládala z materiálu z jeho nového alba On the Road vydaného pod záštitou papá Svena a jeho labelu Cocoon Recordings. Hodně experimentální produkce na pomezí deep housu a tech-housu nenechala nikoho na pochybách, že je Jacek producentský talent. Na tomto albu naleznete osm důvodů, proč se s Jackem vydat na cestu. Promyšlené melodické klávesové vstupy doplňují hluboké rytmické beatové pasáže, tak dokonale, že výsledný poslech alba spíše připomíná nepřerušený set nebo epickou studiovou jízdu.



Endless - Area EP endless
Nově vznikající projekt mají na svědomí Ali Perc a Giorgio Gigli. Jejich nové EP s názvem Area má podle jejich slov charakteristický psychedelický techno sound. Zdrojem inspirace jim stál historický styl, kde byl hypnotický charakter zvuku vytvářen žánry techno a trance, tehdy nerozdělitelné ingredience taneční hudby. Na albu jsou k nalezení kromě tracků Sg8, 0165 a Ehdc (vše v original mix) také jejich zvukové nástroje (tools).



Kompilace Tuned Tunes tuned tunes

Jedna velmi povedená kompilace na závěr. Zařazeny sem byly pecky vydané v roce 2010 jako Pfirter - Zwang, Alex Bau - Antifactor, Secret Cinema - Reaktivate a sedm dalších.



Další zajímavé releasy:

Mark Broom - Sattelite - Beard Man


Marco Bailey - Purple Haze (Purple Haze + Brikeljoo + Purple Haze (Joseph Capriati Remix) + Purple Haze (Axel Karakasis Remix)


Detroit Grand Pubahs - Autotragik EP  (Autotragik + Terence Fixmer Remix + Ortin Cam Remix)


O/V/R, Regis, James Ruskin - Post-Traumatic Son Marcel Dettmann Mixes
O/V/R, Regis, James Ruskin - Post-Traumatic Son Robert Hood Mixes
(Marcel Dettmann Construction 1 + Marcel Dettmann Construction 2 + Marcel Dettmann MDR Version + Robert Hood mix + DVS1 Pessimist Mix + DVS1 Optimist Mix)


Sasha Carassi - Fiberboard (Original Mix + Slam Remix + Acid Mix + Tom Laws Remix)


Phunk Investigation - Super Phunk (Original mix)
3 KOMENTÁŘE
DISKUZE
Jméno:
Email:
Titulek:
Text:
Zadejte číslo 144:
stolda
14. 04. 2011 | 09:02:18
+0 | -0

to mickey:

:) to máš svatou pravdu, proto bych tě chtěl poprosit, abys našel ten žebříček, ze kterého to bylo zkopírované a pak mi ještě dokaž, že jsem to právě z něho zkopíroval...
sonja
13. 04. 2011 | 20:19:41
+0 | -0
a neni nic lehciho nez kritizovat, ze? misto toho, aby zde lidi ocenili snahu, ze se tu take pise o kvalitni muzice, tak se zmuzou jen na ubohou anonymni kritiku..



psani teto rubriky neni zadna sranda a budme autorovi vdecni za jeho usili. kde jinde najdes info v cestine o necem takovem?? vsadim se ze zdroju nenajdes mnoho...jestli vubec nejaky najdes...
Mickey
13. 04. 2011 | 19:56:10
+0 | -0
není nic lehčího jak zkopírovat charty .. že ? :D

MP3 DOWNLOAD
TIPY NA ZAJÍMAVÝ OBSAH
REKLAMA   |   KONTAKT   |   ARCHIV   |   FESTIVALY 2024   |   RSS
ISSN 1801-6340, © Copyright Poslouchej.net 2003-2012
Webdesign a grafika