FESTIVALY 2024

duben
01
02
03
04
05
06
07
08
09
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
DOPORUČUJEME FESTIVALY
ZAHRANIČNÍ FESTIVALY

Prague Food Festival v Královské zahradě

Prague Food Festival v Královské zahradě
13. 04. 2011   |   Autor: redakce   |   Komentáře (0)
(Promotion) Minulý ročník Prague Food Festivalu probíhal v Jižních zahradách, letos se tento svátek jídla přesouvá do Královské zahrady, která je opravdovým klenotem mezi zahradami Pražského hradu. Těšit se můžete na delikatesy od nejlepších šéfkuchařů této země, znamenité nápoje a spoustu novinek v doprovodném programu.
Motto letošního festivalu je „Ochutnejte svět“ - zastoupeny jsou příkladně asijská, americká, česká, francouzská, belgická, italská, španělská, japonská a čínská kuchyně. Návštěvníci ochutnají domácí i exotické gastronomické speciality od nejzajímavějších restaurantů z publikace Maurerův výběr Grand Restaurant. Mezi podniky, které budou na festivalu vůbec poprvé se řadí restaurace Phenix, The Augustine hotel, Monastery, Chagall`s, Huang He, Kobe, Mozaika a Krystal Mozaika, Marriott, Les Moules, La Gare. či Bistro Florentýna.

Nebudou chybět oblíbené Cooking shows šéfkuchařů, které letos budou probíhat v historické budově Míčovny od pátku do neděle celé odpoledne. Můžete se třeba těšit na Milana Hořejše, Stevena Trumpfhellera nebo Zdeňka Pohlreicha. Letošní novinkou je Cooking show s názvem „Hvězdy vaří“, kde budou známé osobnosti, Jitka Schneiderová a David Novotný, Jana Krausová a Jiří Menzel, Martha Issová a Dalibor Balšínek, vařit před zraky diváků.

V sobotu 28.5. proběhne na hlavním pódiu v Míčovně speciální gastronomická beseda s Radiožurnálem s názvem „Co chcete nejčastěji vědět o gastronomii?“. Moderátor Jan Pokorný, hosté: vydavatel Grand Restaurantu Pavel Maurer, autorka Kuchařky pro dceru Jana Florentýna Zatloukalová, šéfkuchař Robert Nerad a vedoucí zahraniční redakce Radiožurnálu Jiří Hošek.

Další novinkou PFF je „Párování piva s jídlem“. Degustovat se bude celé portfolio společnosti Plzeňský Prazdroj v čele se značkami Pilsner Urquell a Master, ale objeví se i některé kategorie piv, které ještě nejsou široce rozšířeny na českém trhu. K jednotlivým značkám piva vám starší obchodní sládek Plzeňského Prazdroje Václav Berka doporučí několik kombinací pokrmů, které navrhli přední čeští šéfkuchaři.

Na festivalu bude Mistr světa v čepování piva Lukáš Svoboda! Pravdivé přísloví říká, že sládek pivo vaří a hostinský pivo dělá. A přesně to půjde na Prague Food Festivalu nejen vidět, ale především si vlastníma rukama i dalšími smysly zkusit pod vedením nejlepších výčepních z mezinárodní soutěže Pilsner Urquell Master Bartender, kteří představí různé styly čepování piva a praktické ukázky doplní o informaci, jaké jsou přednosti každého způsobu čepování. Na stánku Master Bartender můžete získat titul „Výčepní učeň Pilsner Urquell PFF 2011“ a s tím spojené ocenění.
1. cena 50 l sud, 2. cena 30 l sud, 3. cena 3x5 l soudek

Návštěvníci si vyzkouší namíchat drink za doprovodu profesionálních barmanů. Probíhat bude prezentace Stock Prestige vodky a v souvislosti s tím představení dalších výrobků a jejich řízená degustace pod vedením zkušených odborníků. Páteční barmanská show v hlavním sále Míčovny se odehraje v režii Romana Uhlíře z Cloud9. Sobotní show bude spojena s představením nového projektu Pavla Maurera – Maurerův výběr Grand Bar. Na PFF bude probíhat registrace hodnotitelů do celostátní ankety o nejlepší a nejzajímavější bary ČR.

Řízené „Degustace vín a sommeliérský minikurz“ se budou odehrávat na PFF poprvé a každodenně. Ochutnáte domácí vína (Spielberg, Veltlin.cz – moravští bio-vinaři ze sdružení Autentisté) a zahraniční vína – Champagne Taittinger – Francie Champagne, Maison Louis Jadot – Francie Burgundsko, Zenato – Veneto Itálie, Cono Sur – Chile a Trivento – Argentina.

Agentura Extenda – Kancelář na podporu Andalusie v zahraničí – nabídne zajímavosti své země. Kromě festivalového menu, si návštěvníci vychutnají sherry tak, jak je podáváno přímo u zdroje a sice z rukou mistra venenciadora, který návštěvníkům předvede unikátní metodu nalévání sherry z výšky a zároveň je zasvětí do tajů snoubení tohoto jedinečného vína s jemnou sušenou šunkou – jamón ibérico. Chybět nebude speciální kurz flamenca!

Netradiční zmrzlinu z gorgonzoly s vlašským ořechem, z ricotty s kandovaným ovocem, pivní i vinnou připraví Café Angelato, dále si vychutnejte celou řadu smetanových zmrzlin a ovocných sorbetů...

Na stánku Asociace hotelů a restaurací AHR a CzechTourismu, se prvně festivalově prezentují pokrmy z projektu Ochutnejte Českou republiku – Czechspecials.

Můžete se těšit na zajímavou show, kdy lidským šéfkuchařům bude sekundovat robotický Kenwood Cooking Chef.

Další novinka: Letos se PFF zaměřuje na zdravý životní styl. (brusinky, Fresh Bar, Bio-dynamická vína)

Čerstvé ovocné fresh džusy a speciální ovocné a zeleninové fondue s variací dipů rozmanitých chutí celého světa ochutnáte na stánku Spar Fresh Bar.

Americké brusinky – kromě své charakteristické chuti mají příznivé účinky na zdraví! Připravte se na celou řadu pokrmů z těchto červených bobulovitých plodů.

Hlídaný Dětský koutek – denně od 12.00 do 20.00 určený dětem od 3 do 10 let. Vyrobí si originální královskou korunu, náhrdelník z pop cornu a těstovin, na papírové talíře si namalují své oblíbené jídlo. Pro starší děti je připraven speciální gastrokvíz a křížovka na téma “Ochutnejte svět”. Připraveny jsou dárečky od Mattoni a Intersparu.

www.praguefoodfestival.cz

Dodal: Dominika Vrkotová
PRAGUE FOOD FESTIVAL

PRAGUE FOOD FESTIVAL

Pátek 27. 5. 2011 až Neděle 29. 5. 2011
400 Kč
Vystupují:
Jitka Schneiderová, David Novotný, Jana Krausová, Jiří Menzel, Martha Issová, Dalibor Balšínek, Václav Berka, barmanská show, gastronomické besedy, degustace vín a sommeliérský minikurz a další
DISKUZE
Jméno:                   Nadpis:   
Text:
Zadejte číslo 144:

Tipy na zajímavý obsah

© Copyright Poslouchej.net 2003-2011  |    ISSN 1801-6340  |