Devadesát minut s Vitalicem

Devadesát minut s Vitalicem

18. 04. 2011  |  Autor: Fish  |  Komentáře (2)
Sváteční electro víkend dorazil ke svým fanouškům tentokrát ze slunné Francie a za svého vyslance nemohl zvolit nikoho jiného, než jeden z největších klenotů electra, autora zásadních tracků taneční hudby jako Poney, My Friend Dario, La Rock a mnoha dalších. Komu těchto několik indicií nebylo dostatečnou nápovědou, tak vězte, že je to opravdu Vitalic.
Tenhle ostrý hrot (rozuměj Vitalic), byl doplněn širší špičkou v podobě Orbitha, Fedora, Da moon nebo Subgatea. A že se tentokrát brněnská Fléda předvedla opravdu svátečně, předznamenala poměrně slušná fronta před vstupem. Ale zdržení nebylo nijak dramatické a tak jsem lehce před jedenáctou hodinou mohl začít vychutnávat z lákavé nabídky celého večera. Tím prvním byl na hlavním sále Dj Subgate. Tenhle zkušenostmi ověnčený chlapík ukázal, že ví jak si poradit v roli toho, kdo má celou párty řádně nastartovat. Po celou doby vybíral výborné tracky, kvalitně mixoval a celé to bylo podpořené kvalitním zvukem. Druhou akvizicí v pořadí byl Dj Fedor a byl to diametrálně odlišný zážitek než u prvního jmenovaného. Ostrý zvuk a chvílemi kostrbatější výběry tracků, ale neubral kvalitě ani celkovému vyznění celého setu a díky těmto dvěma pánům, byla dokonale připravena půda pro nekorunovaného krále večera.

subgate

Naposledy jsme si mohli v Brně vychutnat Vitalicovo vystoupení na Apokalypse před dvěma lety. Od své poslední návštěvy stihl vydat druhé album Flashmob, kde opět předvedl svůj cit pro tvorbu vynikajících tracků s podmanivou atmosférou. A naprosto podmanivá atmosféra panovala i na v pátek na Flédě. Sál byl našlapaný až po strop a Vitalic potvrdil, že superlativy spojované s jeho osobou nejsou jenom plácáním do větru. Vybalil to nejlepší ze své dílny a na vlně bujaré nálady se tentokrát svezli snad úplně všichni. Publikum reagovalo naprosto spontánně a devadesát minut s tímto Francouzem určitě zůstane spoustě lidí dlouho pod kůží.

vitalic

Bez Orbitha už by si asi málokdo Elektru dokázal představit. O to měl svou pozici těžší, protože na něco takového není nikterak jednoduché navázat. Ale za dlouhou dobu svého hraní už ví, jak se na lopatu sedá. I když už se notně připozdívalo, tak to na počtu vlnících se postav nebylo vůbec znát a tentokrát si Orbith zaslouží velkou pochvalu, především za finále svého setu. Absolutně vynikající a určitě nebudu sám, kdo to vnímal podobně. A to, že je pravým rezidentem Elektry, dokládá i fakt, že odmítl hraní ve stejném termínu v jednom z top pařížských klubů Rex. Na víc mi tentokrát už opravdu nezbyly síly. Ověšen svršky, které by se daly ždímat, jsem k ránu odcházel s pocitem opravdu neopakovatelného zážitku. Takových večírků jen houšť.

orbith
INFORMACE K HUDEBNÍ AKCI

ELEKTRA

Pátek 15. 4. 2011
Vstup: 300/350
Vystupují:
Vitalic (Fr), Fedor (Sk), Orbith, Subgate, Da Moon / Magion bar stage: Sebastian Dubiel (Ortloff /DE), Kellys, Click Joe
Další informace
2 KOMENTÁŘE
DISKUZE
Jméno:
Email:
Titulek:
Text:
Zadejte číslo 144:
Fish
19. 04. 2011 | 20:34:38
+0 | -0
Sheme on me
baryy
19. 04. 2011 | 06:33:05
+0 | -0

hrubka :)

Až na tuhle "pravím rezidentem" do očí bijící chybku, pěkné čtení.. :)
SOUTĚŽTE
SOUVISEJÍCÍ OBSAH
TIPY NA ZAJÍMAVÝ OBSAH
REKLAMA   |   KONTAKT   |   ARCHIV   |   FESTIVALY 2024   |   RSS
ISSN 1801-6340, © Copyright Poslouchej.net 2003-2012
Webdesign a grafika