Reportáž z kosmického výletu s Cartonnage

Reportáž z kosmického výletu s Cartonnage

19. 04. 2011  |  Autor: YannD  |  Komentáře (0)
Pražským Cartonnage vyjde 1. 5. nová a očekávaná deska I´m Not Your Computer, kterou v těchto dnech kapela představila na sérii koncertů. Ta započala v pražské Akropoli a právě tam jsme si nový materiál byli poslechnout i my. Jak to dopadlo čtěte níže.
Cartonnage sice nejsou na scéně úplnými nováčky, přesto lze jejich působení stále vnímat jako závan čerstvého větru do českých hudebních krajin. Když přeskočíme počátky tohoto dua někdy v roce 2001 i vydání debutu CD1 v roce 2004, dostaneme se k albu Curiously Connected, které v roce 2008 způsobilo malou revoluci na domácí electro popové scéně. Ostatně jejich vystoupení na Pohodě téhož roku mi nesmazatelně utkvělo v paměti a Cartonnage se tehdy zapsali mezi mé pozitivní objevy.

Čas však stále běží a spolu s ním i touha tvořit/slyšet nový materiál. Rok 2011 a konkrétně 1.5. je zřejmě tím správným datem a nová deska je zde. Aby si Cartonnage pojistili že se budou jejich fanoušci opravdu těšit, vypustili na podzim singl Electro Gastronomique a nenechali nic náhodě. Tenhle singl se totiž opravdu povedl a možná i proto zazněl 29.3. v Akráči hned dvakrát.



Akráč vůbec jako prostor má dar udělat i z průměrného koncertu nevšední zážitek. Pokaždé, když vstoupím do jeho velkého sálu, promítne se mi automaticky ta dlouhá řada koncertů, které jsem zde absolvoval. Je to zřejmě magické místo, kterému každý další proběhnuvší koncert přidává na volume. A přidal i ten z dílny Cartonnage. Dílem k tomu přispěla nejen jejich hudba, ale i vizuální stránka. Zaplať pan Bůh za to, že nejen například hanspaulští Tata Bojs, ví, že vizuální stránka umí koncert povznést do zcela jiných výšin. V případě Cartonnage měla každá skladba jinou projekci, jejíž originálnost podporovaly přímé Vj vstupy, vycházející z aktuálního pocitu jejich tvůrce. A aby toho nebylo málo, přizvali si strůjci celého večera, na pódium i svou kamarádku a textařku Carlu Jefferson, jež pomocí improvizace přetavila hudbu Cartonnage do pohybu.

Samozřejmě během představování nových skladeb nemohly být opomenuty i ty starší, poslechem fanoušků již prověřené. U výtečné Patisserie lítaly tradičně bonbóny vzduchem, u I need Your Stereo zase ruce nad hlavami. Celý večer působil nenuceným a hravým dojmem, kdy kapela prostě přišla, dala nám co jsme chtěli, pobavila vtipnými vstupy, například, když došlo k technickému výpadku, který zcela okamžitě kontroloval člověk z davu, představila svůj nový, jak sami Cartonnage říkají vyspělejší zvuk a poslala nás s pomocí přídavku hezky na bary, na after party, do víru velkoměsta anebo taky spokojeně domů. V závěru zazněla titulní albová I´m Not Your Computer a již jednou zmíněná Electro Gastronomique a Vanda Choco předvedla poslední z parádních kostýmů, kterých ten večer vystřídala vskutku mnoho.

cartonnage

Dle informací, kde jinde než na facebooku, se podobně vydařily i koncerty v Brně, Zlíně, v Nymburce a i ve slovenských Košicích. Že se bude album líbit je tedy jisté a kdo váhá s koupí nechť vyslyší zprávu, že objednáním do konce dubna, zajistíte si i první cd Cartonnage CD1. A kdo by rád opět Cartonnage live, bude mít možnost během koncertů obnoveného Oceánu. Takže odletět do kosmu zase půjde. Můžeme být klidní a děkovat Cartonnage za jejich zvuk. Takže díky duu Cartonnage, skvělým spoluhráčům, Akráči i dalším klubům a fanouškům, že dorazili a podpořili tak atmosféru a nutnost napsat tvrzení – Cartonnage je výjimečně dobrá kapela.
INFORMACE K HUDEBNÍ AKCI

koncert: CARTONNAGE

Úterý 29. 3. 2011
Vstup: 150/180
Vystupují:
cartonnage
Další informace
0 KOMENTÁŘŮ
DISKUZE
Jméno:
Email:
Titulek:
Text:
Zadejte číslo 144:
MP3 DOWNLOAD
SpringFunk 2020 (Mixcloud.com)
26. 03. 2020 (115 MB)
Mastermix #647 (Mixcloud.com)
26. 03. 2020 (120 MB)
Mastermix #648 (Mixcloud.com)
26. 03. 2020 (124 MB)
Mastermix #649 (Mixcloud.com)
26. 03. 2020 (118 MB)
Mastermix #650 (Mixcloud.com)
26. 03. 2020 (119 MB)
TIPY NA ZAJÍMAVÝ OBSAH
REKLAMA   |   KONTAKT   |   ARCHIV   |   FESTIVALY 2024   |   RSS
ISSN 1801-6340, © Copyright Poslouchej.net 2003-2012
Webdesign a grafika