micro.Wilsonic ukáže odraz budoucnosti

micro.Wilsonic ukáže odraz budoucnosti

26. 04. 2011  |  Autor: Tchunia  |  Komentáře (0)
Legendární bratislavský hudební festival Wilsonic letos vstal z mrtvých. Ve dnech 28. a 29. dubna se v prostorách KC Dunaj uskuteční party s názvem micro.Wilsonic. Předvést své hudební vize přijedou Daedelus, Hudson Mohawke, Lone nebo Wildbirds & Peacedrums.
Festival Wilsonic se snažil od svého vzniku přinášet na Slovensko různé podoby hudby budoucnosti. Za několik let si vydobyl postavení téměř kultovní akce. Loni se však z finančních důvodů nekonal a letos přichází micro.Wilsonic. Doufejme, že jako předzvěst toho, co nás čeká v létě, a ne jako pietní vzpomínka na to, čím byl festival v minulosti. Znovuotevřená KC Dunaj jako místo konání by se více hodila pro to první. Hlavní je ale samozřejmě line-up.

Čtvrtečnímu programu vévodí losangeleský Daedelus. Letos objíždí Evropu se svým novým albem Bespoke, které vyšlo opět na Ninja Tune. Glitch v té nejinteligentnější podobě, fištrónské pejzy a grófský vzhled tvoří součásti jeho nezapomenutelných živých vystoupení. Tento eklektický hyperaktivec je více než djem nebo producentem moderní reinkarnací viktoriánských komponistů. Problesky z budoucnosti se v jeho tvorbě mísí se stínem minulosti do mnohavrstevných „živých“ skladem. Paleta vlivů, stylů a inspirací, se kterými pracuje, je tak široká, že ji nemá cenu ani vyjmenovávat, a bude lepší, když si je v jeho vystoupení najdete sami.



Dalším interpretem bude vycházející anglická hvězdička Lone. Ten se v ČR představil loni v rámci klubovky Muffin, Muffin!, kde všechny přesvědčil, že se vyplatí věnovat mu pozornost. Fanoušky i kritiky si získal jak předloňským albem Ecstasy & Friends, loňským Emerald Fantasy Tracks nebo letošním EP Echolocations pod R & S Records, tak svým nedávným přitvrzením a příklonem k Chicago house/technu a ranému ravu. Čtvrteční program pak doplní skandinávští exoticky-éteričtí a spirituálně-náladový Wildbirds and Peacedrums. Slovensko bude reprezentovat kreativní barevná produkce Foolka a elektronický urban sound projektu Gwerkova.

Páteční noc bude pokračovat v objevování nových přístupů a zvuků. Představí se skotský sonický maniak Hudson Mohawke. Ten začal psát historii ještě jako dj Itchy, když se stal historicky nejmladším účastníkem finále UK DMC DJ Championship. Krátce poté se vrhl na produkci a ihned zaujal Warp, kde mu vyšlo debutové EP Polyfolk Dance. Směsice ujetých beatů a fantasmagorických vokálů nejčastěji se zdržující na poli abstraktního hip-hopu vzbudila vlnu zájmu, kterou Hudson přiživil regulérním albem s názvem Butter. Pecky jako „Joy Fantasic“ nebo „ZOo00OOm“ jsou odrazem dětsky nespoutané kreativity a nepředstavitelných kombinací zvuků.



Odlišnou podobou hip-hopu se na micro.Wilsonicu bude prezentovat dvojice Bene & Delik. Dva nepřehlédnutelní rappeři SK scény, kteří jsou téměř svými protipóly, loni vydali vynikající desku s ještě lepším názvem Záblesky geniality, úlomky šílenstva. Setkává se zde poetická a melancholická poloha lehce šišlajícího Beneho s precizní flow dusivě realistického Delika z Mojej Reči. Sonda do reality našich životů navíc vznikla organicky po internetu a je zní cítit ten pravý cigaretový kouř a alkoholový odér procesu tvorby. Na Wilsonicu by navíc měla proběhnout koncertní premiéra alba. Zbytek line-upu tvoří minimalistický dubstepový „Red Bull akademik“ Teapot, Bad Mojo a Stroon.

Vstupenky si je možné zajistit v předprodeji na www.tixy.sk za 13 €, na místě pak bude cena 16 €.

http://www.facebook.com/event.php?eid=118503241562495&ref=ts
INFORMACE K HUDEBNÍ AKCI

MICRO.WILSONIC

Čtvrtek 28. 4. 2011 až Pátek 29. 4. 2011
Vstup: 13/16 EUR
Vystupují:
daedelus (us) wildbirds & peacedrums (swe) lone (uk) gwerkova (sk), foolk
Další informace
0 KOMENTÁŘŮ
DISKUZE
Jméno:
Email:
Titulek:
Text:
Zadejte číslo 144:
MP3 DOWNLOAD
SpringFunk 2020 (Mixcloud.com)
26. 03. 2020 (115 MB)
Mastermix #647 (Mixcloud.com)
26. 03. 2020 (120 MB)
Mastermix #648 (Mixcloud.com)
26. 03. 2020 (124 MB)
Mastermix #649 (Mixcloud.com)
26. 03. 2020 (118 MB)
Mastermix #650 (Mixcloud.com)
26. 03. 2020 (119 MB)
TIPY NA ZAJÍMAVÝ OBSAH
REKLAMA   |   KONTAKT   |   ARCHIV   |   FESTIVALY 2024   |   RSS
ISSN 1801-6340, © Copyright Poslouchej.net 2003-2012
Webdesign a grafika